İddia: AK Parti'de bakan yardımcılarına "sınıflandırma"
Cumhurbaşkanı Kararnameleriyle birçok bakan yardımcılığı görevinde değişiklikler yaşanırken, kulislerde yeni değişikliklerin de yolda olabileceği konuşuluyor. Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, kaleme aldığı yazısında AK Parti'de bakan yardımcılarının "sorun çözenler- işe yaramayanlar" olarak sınıflandırıldığı iddiasını aktardı.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete kararlarına göre, bazı bakanlıklarda bakan yardımcılarında değişikliğe gidildi.
Yaşanan değişiklikler Ankara kulislerini de hareketlendirdi.
Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, bugünkü yazısında, bakan yardımcılıklarında yeni değişiklikler bekleyenlerin sayısının az olmadığını söyleyerek, AKP’de bakan yardımcılarının ‘sorun çözenler- işe yaramayanlar’ olarak sınıflandırıldığı iddiasını ortaya attı.
İŞ YAPAN TEK YARDIMCI
Babacan, Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki görev değişikliklerini yorumlarken, görevden alınan Kemal Şamiloğlu’nun Bakan Yusuf Tekin ile çatıştığı için görevden alındığı iddialarını ortaya attı.
Nuray Babacan Şamiloğlu’nun bakanlıkta ‘doğru düzgün’ iş yapan tek yardımcı olduğunun düşünüldüğü iddiasını aktardı.
Babacan, yerine gelen Bilal Macit’i ise şöyle anlattı:
“Yerine görev verilen Bilal Macit ise eski bir milletvekili. Siyasette iz bırakmayan bu eski vekil, bir süre önce aynı bakanlıkta genel müdür yapılmıştı. AKP’li siyasetçilerden danışman, bakan yardımcısı, diplomat, yönetim kurulu üyesi yapılması uzun zamandır eleştirilen bir durumken, eski vekillere ihtisas gerektiren genel müdürlük gibi görevler verilmesi daha da tepki çekiyor.”
'MSB'DE SİYASİ YARDIMCILAR ETKİSİZ ELEMAN'
Babacan Milli Savunma Bakanlığı’daki yardımcıların göstermelik olarak görüldüğünü belirttiği yazısında, Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekci’nin görevden alınmasına rağmen, kulislerde MSB’deki siyasi yardımcıların etkisiz eleman olduğunun konuşulduğunu aktardı.
'AKP'DE MEMİŞOĞLU'NU KİBİRLİ BULANLAR VAR'
Babacan yazısının ilgili bölümünde Sağlık Bakanlığı’ndaki değişiklikler için ise şunları aktardı:
"Sağlık Bakanlığı’ndaki son görev değişikliğinin yeni bakan operasyonu olduğu anlatılıyor. Bakan yardımcısı Huzeyfe Yılmaz'ın bu nedenle görevden alındığı belirtiliyor. Yıllardan beri bakanlıkta görev yapan bakan yardımcısı Şuayip Birinci’nin görevden alınması için uğraşanların başarısız olduğu ve yeni bakanla yerini sağlamlaştırdığı anlatılanlar arasında.
Yeni bakan Kemal Memişoğlu konusunda ise kafalar karışık. AKP’de kendisini fazla kibirli bulanlar olduğu gibi pratik ve iş bitirici olduğunu savunanlar da var. Ancak sağlık sistemi yeni bakanın yeteneklerini henüz göremedi."
(Cumhuriyet)
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
CHP'li Gümrükçü'den Murat Bakan'a gönderme: AK Parti'ye...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız’ın AK Parti’ye...
YENİ Parti'den 'fon krizine' ilişkin çarpıcı iddia!
YENİ Parti Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, tutuklu Tera Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı...
Murat Bakan CHP'den ayrıldı: "Özgür Özel'le yola devam"
CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in yeni parti sürecini başlattığını açıklamasının ardından İzmir...
Siyaset Haberleri
TümüYeni Parti İzmir İl Kongresi: Çağatay Güç yeniden başkan...
Yeni Parti İzmir 1. Olağan İl Kongresi'nde tek aday olarak seçime giren Kurucu İl Başkanı...
Başkan Yıldız'dan Atatürk portresi haberlerine tepki:...
CHP’den istifa ederek AK Parti'ye katılan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ın makam...
Çağatay Güç'ün yeni yönetim listesi belli oldu
Yeni Parti İzmir İl Örgütü 1. Olağan İl Kongresi’ni düzenliyor.
Özgür Özel Manisa’da: Asla kötülüğe teslim olmayacağız
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin milletin talimatıyla kurulduğunu belirterek,...
AK Parti Urla İlçe Başkanı Selim Kalemci hakkında iddialar
AK Parti Urla İlçe Başkanı Selim Kalemci'nin düzenlediği çalışmalar eleştirilere konu olmaya...
Başkan Eşki'den sendikalara Cemil Tugay eleştirisi:...
Yeni Parti İzmir İl Kongresi'nde dikkat çeken konuşmalardan birini Bornova Belediye Başkanı Ömer...
AK Partili bir isme vermesi bekleniyordu: Başkan Tugay...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK Parti'ye geçişi sonrasında meclisin yeni...
Çağatay Güç kongrede konuştu: İzmir yeniden söz söylüyor
YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç, YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı Kongresi’nde...
Yeni Parti İzmir'de il kongresi: Çağatay Güç tek aday
Yeni Parti İzmir İl Örgütü’nde kongre heyecanı yaşanıyor.
Yeni Parti'de kurultay hazırlığı
Yeni Parti'de Parti Meclisi, 28 Ekim Çarşamba günü 1'inci Olağan Kurultay'ın tarihini belirlemek...
Özgür Özel İzmir'e basın özgürlüğü yürüyüşe katılmak için...
Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel İzmir’de basın özgürlüğü yürüyüşüne katılacak.
2024'te rakiplerdi: Hamza Dağ'dan Başkan Tugay'a ziyaret!
2024 yerel seçimlerinde AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan AK Parti MKYK...