İddia: Meral Akşener, 2023 Genel Seçimleri'nde aday olmak istedi mi?
Mehmet Tolga Akalın, 2023 Genel Seçimleri’nde eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kendisinin aday olmak istediğini ancak bundan çekindiğini öne sürdü. Akalın, "Akşener, Türkiye’yi Erdoğan ile Kemal Bey arasında sıkıştırıp ardından bir üçüncü adaylık yolu açarak kendisini aday yapmak istiyordu" dedi.
Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yargılandığı davada yaptığı savunmada, eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik sert sözler söyledi.
KILIÇDAROĞLU 'İŞBİRLİKÇİ' DEMİŞTİ
Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde vasiyet olarak ‘Kılıçdaroğlu’nu aileme emanet ediyorum’ diyen milliyetçi ve vatansever diye bildiklerimiz işbirlikçi çıktı. Onlara inandığım için hata ettim. Evet, hatalıyım” dedi.
TOLGA AKALIN'DAN ÇOK KONUŞULACAK YANIT
Bu açıklamaya eski İYİ Parti Göç Politikaları Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, X üzerinden yanıt verdi.
Tolga Akalın, "Kemal Bey’in eksik bildiği husus şudur: Akşener, kendisine karşı aday olmak istedi ancak korkarak geri çekildi. İktidar işbirlikçiliği ise daha sonra…" ifadelerini kullandı.
“MERAL AKŞENER, ÜYELERİN İRADESİNDEN ÇEKİNDİ”
Tolga Akalın, eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayını belirlemek üzere toplandığı süreçte yaşananları şöyle aktardı:
“2 Mart 2023 tarihindeki Altılı Masa toplantısından birkaç gün önce İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nda (GİK), ‘Masaya Kemal Bey’in ismi gelirse ne diyelim?’ sorusu yöneltildi. Çoğunluk, Mansur Yavaş veya Ekrem İmamoğlu üzerinde mutabakata varılmasını önerdi, ancak Kemal Bey’in ismi gelirse kamuoyu yoklaması talep edilmesi gerektiği belirtildi.
Toplantının sonuna doğru ben söz aldım. Kısaca, ‘Kemal Bey’in ismi geldiğinde kamuoyu yoklaması talebinde bulunmamız doğru ancak yetersizdir. Masa bunu bir şekilde reddedecektir. Ayrıca ‘üye yoklaması’ isteyelim. Hiçbir genel başkan kendi üyesinden kaçamaz’ dedim. Akşener önce şaşırdı ve ardından ani bir refleksle, ‘Biz bunu inceledik, teknik mahsurları varmış’ diye anlamsız bir gerekçe sunarak bu teklifimi reddetti.”
Akalın, Akşener’in bu oylamanın sonucunda Mansur Yavaş veya Ekrem İmamoğlu’nun birinci çıkmasından çekindiğini iddia etti.
“AKŞENER, KENDİSİ ADAY OLMAK İSTİYORDU”
Akalın, Akşener’in cumhurbaşkanı adaylığı konusunda başka bir planı olduğunu ileri sürdü:
“Akşener, aslında ne Mansur Yavaş ne de Ekrem İmamoğlu’nun adaylığını istiyordu. Türkiye’yi Erdoğan ve Kemal Bey arasında bir tercihe zorlayarak üçüncü bir seçenek olarak kendisini aday yapmayı hedefliyordu. Ancak bu plan tutmadı.”
Akalın, Akşener’in 3 Mart 2023’te masadan sert bir şekilde kalktıktan sonra CHP’nin, İYİ Parti içerisindeki muhalif isimleri Akşener’in üzerine saldığını ve yoğun bir baskı kurduğunu belirtti.
Tolga Akalın, Akşener’in masadan kalktıktan sonra psikolojik olarak zorlandığını ve 4 Mart 2023’te Ersan Şen’e adaylık teklif ettiğini öne sürdü.
Akşener’in dönüşü için CHP’nin, iki büyükşehir belediye başkanının Cumhurbaşkanı Yardımcısı yapılmasını içeren bir formül sunduğunu ve Akşener’in bu formülle masaya döndüğünü söyledi.
“KILIÇDAROĞLU EKSİK BİLİYOR”
Akalın, Kılıçdaroğlu’nun savunmasında söylediklerinde eksik bilgi olduğunu iddia ederek şunları ekledi:
“Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun eksik bildiği nokta şudur: Akşener, aslında kendisi aday olmak istemiş, ancak çekinerek bu plandan vazgeçmiştir. İktidar işbirlikçiliği ise daha sonra ortaya çıkmıştır.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Selçuk Özdağ'dan Yıllar Sonra Gelen Bomba Meral Akşener...
Yeni Yol Partisi Meclis Grup Başkanvekili Selçuk Özdağ, katıldığı canlı yayında, İYİ Parti Kurucu...
Ankara Kulislerini Sallayan İddia! Adım Adım AKP'ye......
AKP'de yeni parti yönetiminin belirleneceği 23 Şubat'a geri sayım başladı. Kulisler, eski İYİ...
İddiaların odağındaki isim konuştu: "Akşener'e operasyon...
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ,'ın eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, 2018'de...
Siyaset Haberleri
TümüBaşkan Gümrükçü'den siyasi partilere ziyaret
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, "Ortak Akıl ve Nezaket Ziyaretleri" kapsamında kentteki...
YENİ Parti Balçova İlçe Başkanlığı açıldı
YENİ Parti Balçova İlçe Başkanlığı’nın açılışı geniş katılımlı törenle...
Özelleştirme tartışması İzBB Meclisi'nde: AK Partili...
Köprü ve otoyolların özelleştirme programına alınması Meclis gündemine taşınırken, AK Parti Grup...
Başkan Vekili Akın'dan İzBB'ye tepki: Yapıcı irade...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin gündem dışı bölümünde söz alan Güzelbahçe Başkan Vekili...
YENİ Partili Dalgıç'tan 'otoyol özelleştirmelerine' tepki!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde Çeşme Otoyolu’nun özelleştirilmesi gündeme geldi. YENİ...
MHP'li Altınkeser başkan vekilliği görevinden istifa etti!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili Bahadır...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yeni Eğitim Yılı Mesajı!...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2026-2027 eğitim öğretim yılı açılışında yaptığı konuşmada eğitim...
Butlan CHP'sinden 'kurultay' kararı: Temyiz incelemesi...
Butlan yönetimindeki CHP'nin Parti Sözcüsü Müslim Sarı, partisinin 38. Olağan Kurultay'a ilişkin...
AK Parti Urla’da dikkat çeken dönüş: İstifa ettirilen...
Ücretsiz yapılan tadilat için para alındığı iddiasıyla geçmişte partiyle ilişiği kesildiği öne...
Başkan Güç: "Delege seçimlerini başarılı bir şekilde...
YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç, delege seçimlerinin ardından yaptığı açıklamada,...
Utku Gümrükçü, 'yeniden yapılanma' sürecini anlattı:...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, partisinin İzmir’deki yeniden yapılanma sürecinde örgüt...
AK Partili Bursalı'dan yeni eğitim yılı mesajı
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı Aksoy, Güzelbahçe 60. Yıl Anadolu Lisesi'nde...