BIST 100 10.759,56 %3,64 Altın 6.222,90 ₺/gr %3,56 Bitcoin $77.477 %1,05 Dolar 49,96 ₺ %0,07 Euro 55,81 ₺ %0,26 Sterlin 67,01 ₺ %0,11 Gümüş 78,92 ₺/gr %5,74 Ethereum $2.249,75 %1,23 İsviçre Frangı 60,59 ₺ %0,02 Kanada Doları 35,75 ₺ %0,17 Avustralya Doları 35,14 ₺ %0,12 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,31 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,08 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,09 Çin Yuanı 7,51 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset İtfaiyeciler alkış değil itibar istiyor!

İtfaiyeciler alkış değil itibar istiyor!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, itfaiye teşkilatıyla ilgili sorularının yanıtsız bırakılmasına tepki gösterdi. Beko, itfaiyeciliği meslek olarak görmeyen iktidar bakanlarının topu bir birine atarak sorumluluktan kaçtıklarını söyledi.

0Yorumlar
İtfaiyeciler alkış değil itibar istiyor!
İtfaiye teşkilatının görev tanımını yaparak meslek sınıfına alınması, kaza ve sağlık risklerini, meslek hastalıkları, itfaiyecilerin özlük haklarının iyileştirilmesini içeren soru önergesine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelen yanıta tepki gösteren  Beko, “Sorularıma yanıt beklerken, sorumlulukları Sağlık ve Çalışma Bakanlıklarına atarak, tarafıma itfaiyecilik mevzuatını yanıt olarak yollayan zihniyeti kınıyorum” dedi.

İtfaiyeciler alkış değil itibar istiyor!
AFET DÖNEMLERİNDE HATIRLANIYORUZ
CHP’li Beko, yakın zamanda İzmir'de meydana gelen depremde enkaz altındakileri kurtarmak için olay yerinde birçok itfaiye ekibinin canla başla çalıştıklarını, enkaz altından çıkardıkları her can için itfaiyecilerin alkışlandıklarını hatırlatarak, “Ancak itfaiyeciler meslek statüsünde olmadıkları için birçok haktan da mahrum bırakılıyorlar. İtfaiyeciler, ‘Bizi sadece afet dönemlerinde hatırlamayın’ derken yetkililere çağrıda bulunuyor. Biz de sorunları dile getirmeye çalışıyoruz. Maalesef hükümetin bakanları ve bakanlıklar birbirlerine topu atarak sorumluluktan kaçıyorlar” sözleriyle önergesine verilen cevaba tepki gösterdi.

İTFAİYECİLER KÖTÜ ŞARTLARDA ÇALIŞMAYA MAHKÛM EDİLİYOR
İtfaiyeciliğin dünya standartlarındaki şartlarını hatırlatan Beko, Türkiye’de de itfaiyeciliğin bu standartları yakaladığını ancak yasada meslek statüsünde olmadığı için itfaiyecilerin kötü şartlarda çalışmaya mahkûm edildiklerini vurguladı. İtfaiyecilik neden meslek statüsünde değil? sorusunu kendisi gibi bir çok milletvekilinin de sorduğunu belirten Beko, bir itfaiye görevlisinin kendisine söylediği bilgileri aktararak, “İtfaiye teşkilatından bir arkadaşımız, ‘Sayın milletvekilim, İtfaiye teşkilatlarımız meslek olarak tanımlanmıyor. Bu sorunu defalarca dernekler, sendikalar aracılığıyla yetkili birimlere ilettik. Şu ana kadar olumlu bir dönüş olmadı. Bizler şu an belediye personeli olarak görünüyoruz. Donanım, ekipman konusunda hiç bir sorunumuz yok. Belediyelerimiz bu konuda yeterli bilince sahip. Bazı bölgelerde çalışmalarımız, standartlarımızı daha ileri seviyeye çıkardık. Bunlar yeterli değil elbette. Daha iyi olması açısından çabalarımız sürecek. Ama meslek olarak tanımlanmadığımız müddetçe önümüzdeki engeller devam edecek” diyerek sorunun itfaiyeciliğin meslek olarak tanımlanmamasından kaynaklı olduğunu söyledi. Bir kez daha sorduk ama cevap olarak bize utanmadan devlet memurları 657 mevzuatını yollamışlar” ifadelerini kullandı.

KÖKLÜ BİR İTFAİYE YÖNETMELİĞİ DEĞİŞİKLİĞİ ZORUNLU
Bu sorunu iktidarın çözebileceğini ancak şimdiye kadar hiçbir şey yapmadıklarını söyleyen Beko, AFADÖM'ün bu konuda hazırladığı rapora dikkat çekti. İtfaiye teşkilatlarının tek çatı altında toplanmasını, tek statü altında çalışmalarını, tüm itfai olayları kapsamayarak emeklilikte 1. Dereceye kadar düşmeleri, ek ücret, ek göstergelerinin 3600’e çıkartılmasını, itfaiyecilik mezunlarının atanmasını, Norm kadroda düzenleme yapılması gibi taleplerinin dile getiren Beko, Belediye Kanunu'nda yapılacak köklü bir değişimin şart olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Mevcut belediye itfaiye yönetmeliği itfaiyecilerin çoğu sorununa kaynak teşkil etmektedir. İtfaiyecilerin sorunlarını asgari düzeye indirecek şekilde köklü bir itfaiye yönetmeliği değişikliği artık bir zorunluluk haline gelmiştir. Eğitim verebilirlik ve eğitim sonucu verilen sertifika standartları kanuna dayandırılmalıdır.”
 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

Özgür Özel, Balıkesir'den seslendi: Her meydanı doldurun!

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir Edremit'te önce zeytin üreticileriyle bir araya...

3 saat önce

Başkan Akın'dan MHP'ye rüşvet çıkışı: Pandoranın kutusu...

MHP Manisa İl Başkanı Nurullah Savaş'ın 'MHP'li belediye başkanları arasında rüşvetçi çıkmaz...

5 saat önce

Mustafa Sarıgül, YENİ Parti'den istifa etti!

YENİ Parti Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

1 gün önce

CHP İzmir'den '29 Ekim' çıkarması: Yıkılmadık, asla...

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak amacıyla...

2 gün önce

YENİ Parti'nin 29 Ekim töreninde elektrik krizi: Başkan...

YENİ Parti İzmir İl Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk...

2 gün önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı...

2 gün önce

Özlale’den Kamu Denetçiliği Kurumuna fon krizi sorusu

Ümit Özlale, TBMM bütçe görüşmelerinde fon vurgunuyla ilgili Kamu Denetçiliği Kurumuna başvuru...

3 gün önce

Eski ilçe başkanından kurultay sonrası sert çıkış:...

YENİ Parti Bornova Kurucu İlçe Başkanı Ertürk Çapın, kurultay delegesi listesine alınmamasının...

3 gün önce

CHP'li Gülsever'den 'sosyal devlet' çağrısı: Hiçbir çocuk...

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Ayten Gülsever, Tivi6’da yayımlanan Sözün Özü programında...

3 gün önce

YENİ Partili Yücel'den 2027 bütçesine tepki: Bunun adı...

YENİ Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Plan Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, 2027...

3 gün önce

YENİ Parti kurultay tarihi belli oldu!

YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre, YENİ Parti 'nin kurultay tarihinin 14 - 15 Kasım olduğunu...

3 gün önce

CHP'li Gümrükçü: Çeşme’nin Rant Uğruna Talan Edilmesine...

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Çeşme’de meslek odalarını ziyaret etti...

3 gün önce