BIST 100 13.811,60 %0,23 Altın 6.801,31 ₺/gr %1,04 Bitcoin $64.004 %1,77 Dolar 47,75 ₺ %0,08 Euro 55,19 ₺ %0,11 Sterlin 64,58 ₺ %0,19 Gümüş 101,94 ₺/gr %1,07 Ethereum $1.876,06 %2,47 İsviçre Frangı 58,98 ₺ %0,18 Kanada Doları 34,27 ₺ %0,16 Avustralya Doları 33,71 ₺ %0,14 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,72 ₺ %0,05 BAE Dirhemi 13,00 ₺ %0,09 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,05 Çin Yuanı 7,08 ₺ %0,08
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset İYİ Parti CHP'nin işbirliği teklifini reddetmişti: GİK to...

İYİ Parti CHP'nin işbirliği teklifini reddetmişti: GİK toplantısı sonrası ilk istifa geldi

İYİ Parti, CHP'nin işbirliği önerisini reddetti. Bunun üzerine İYİ Parti Antalya İl eski Başkanı Ahmet Aydın, istifa etti. Aydın, "Kendimizi tartma seçiminin yerel seçim olduğu düşüncesinde değilim" eleştirisinde bulundu.

0Yorumlar
İYİ Parti CHP'nin işbirliği teklifini reddetmişti: GİK toplantısı sonrası ilk istifa geldi

İYİ Parti'nin, CHP'den gelen yerel seçimlerde işbirliği teklifini reddetmesinin ardından ilk istifa Antalya'dan geldi. İYİ Parti Antalya İl eski Başkanı Ahmet Aydın, karara tepki göstererek partisinden istifa etti. 

Aydın açıklamasında, "Cumhuriyet Halk Partisi ile uyum içerisinde yürüttüğümüz yerel yönetim programımızın olumsuz bir noktaya taşınmasına, ne aklım ne de yüreğim razı gelmiyor. 'Kendimizi tartacağız' diye çıkılan 2024 Yerel Seçimleri yolunda bu politika nedeniyle fazlasıyla zayıflayacağımız açıktır. Kendimizi tartma seçiminin yerel seçim olduğu düşüncesinde değilim" ifadelerini kullandı.

 

Ahmet Aydın'ın açıklamaları şöyle:

"Siyasetin sermayesi insandır, kazanımı ise gönüllerdir. Siyasal yapı ve siyasetçi sermayesinin ve kazanımını hunharca harcamamalıdır. Zira siyasetin temel mantalitesi 1’i 2 yapma, yakalanan sinerjiyle de 2’yi 5 yapabilme gayretidir. Bir aday partisinin  ideolojik duruş veya yapısından ziyade kendi diyalektiğiyle belirli bir seviyede seçmen çekebilir. Hülasa bu husus siyasetçinin halka dokunabilme kabiliyeti ve ortaya koyduğu sinerji ile de alakalıdır.

Zira mevzu o'dur ki Cumhuriyet Halk Partisi ile uyum içerisinde yürüttüğümüz yerel yönetim programımızın olumsuz bir noktaya taşınmasına, ne aklım ne de yüreğim razı gelmiyor.

'Kendimizi tartacağız' diye çıkılan 2024 Yerel Seçimleri yolunda bu politika nedeniyle fazlasıyla zayıflayacağımız açıktır. Kendimizi tartma seçiminin yerel seçim olduğu düşüncesinde değilim.

Bugüne kadar şahsıma yapılan her türlü haksızlığı sineye çektim, çığırtkanlık, isyankârlık yapmadım. Yaşanılanlara bütün Antalya şahittir. 

Lakin ilkeme, ülküme ve ülkeme haksızlık edilmesine göz yummam mümkün değildir diyerek; Genel Seçimden bu yana sürdürülen yanlış politikaların ortağı olmamak ve ülkemizin geleceği açısından içinde bulunduğu darboğaza rağmen yeni bir darboğaza sürüklememek, yeniden umut yaratmaya katkıda bulunmak üzere sorunu tabanda çözmek adına çalışmalar yapmak amacıyla, bugün itibarıyla 2015 Kasım ayından beri mücadele verdiğimiz İYİ Parti'den istifa ediyorum."

 

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Genel İdare Kurulu toplantısında, CHP'nin yerel seçimlerde işbirliği teklifi görüşülmüştü.

Toplantıda yapılan oylamada CHP'nin teklifi, 14’e karşı 35 oyla reddedilmişti.

 İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin gelecek yıl yapılacak yerel seçimlere "müstakil olarak girme kararı" aldığını bildirmişti.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

CHP'li Güç'ten Menderes açıklaması: CHP'ye destek...

YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, partisinin ilk belediye meclis grup toplantısının...

9 saat önce

CHP'li Gümrükçü'den uzlaşı mesajı: Uzlaşı varsa CHP uyar

Yeni Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Grup Toplantısının sürdüğü saatlerde belediye meclis...

9 saat önce

YENİ Parti Kapalı Grup Toplantısı Yapacak! 'Çerçeve Yasa'...

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel'in partisinin grup toplantısını kapalı yapacağı...

19 saat önce

CHP İzmir'de 78 eski ilçe başkanı Yeni Parti'ye katıldı

CHP İzmir'de geçmiş dönemlerde ilçe başkanlığı görevinde bulunan 78 eski ilçe başkanı istifa...

19 saat önce

CHP ve Yeni Parti'de grup başkan vekilleri belli oldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos Ayı ilk meclis toplantısı Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

20 saat önce

YENİ Partili Ösen’den Çeşme Projesi çıkışı: “Çeşme’yi...

YENİ Parti İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, Çeşme Projesi üzerinden Türkiye’nin turizm...

1 gün önce

CHP'li Gümrükçü'den Menderes mesajı: “Yeni Partililer...

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in tutuklanmasının...

1 gün önce

AK Partili İnan’dan Özel’e yanıt: “Neyi takip ettiğimizi...

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir’de Vakıflar Genel...

1 gün önce

18 saatlik görüşme sonucunda 'Çerçeve Yasa' kabul edildi!

Kamuoyunda “çerçeve yasa” olarak bilinen Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünlüğün Güçlendirilmesi...

2 gün önce

Saygılı'dan Cemil Tugay açıklaması: Kapımız herkese açık

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK...

3 gün önce

Başkan Mutlu ve 19 meclis üyesi YENİ Parti'ye katıldı!

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve 19 meclis üyesinin YENİ Parti’ye katılmasıyla...

3 gün önce

CHP, İlkay Çiçek'i ihraç talebiyle disipline sevk etti!

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Menderes Belediye Başkanı İlkay...

3 gün önce