İYİ Parti lideri Akşener: "Üçüncü bir yol oluşturmaya gayret edeceğiz"
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Trabzon İl Başkanlığı'nda açıklamalarda bulundu. Akşener, ittifaklara karşı üçüncü yol vurgusunu yinelediği konuşmasında, GİK'teki oylamaya işaret ederek "14 evet, 35 hayır ile biz yalnız, üçüncü bir yolu oluşturmaya gayret edeceğiz" ifadelerini kullandı.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Trabzon'da konuştu. Ak "Bu seçimde biz kendimizi doğru anlatabilirsek, seçmenimiz Türkiye'de yaşanan bu gri atmosferden kurtulmayı arzu ediyor. Bir üçüncü seçeneğe ihtiyaç var. Genel İdare Kurulumuzun aldığı 14 evet, 35 hayır ile biz yalnız, üçüncü bir yolu oluşturmaya gayret edeceğiz" dedi. Akşener, İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu'nun istifası hakkında ise "Ayşe Sibel Hanım partimizden benim gözümde en son ayrılacak arkadaşım diyebilirdim" değerlendirmesinde bulundu.
"BU SİSTEM KUTUPLAŞTIRMAYI ARTIRDI"
Partisinin Trabzon İl Başkanlığı'nda konuşan Akşener, şunları söyledi:
"- Bu sistemin (Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi) getirdiği yüzde 50 artı 1 sistemi Türkiye'de kutuplaştırmayı çok daha derinleştirdi. Yerel seçimler hepimiz açısından seçmenin derdinin konuşulduğu, seçmenin talepleri üzerinden projeler yapılıp onun yarıştığı, rekabetin tamamen hizmet üzerinden yapıldığı bir seçim dilini bu seçimde biz beraberce başarabilirsek seçmen kazanır. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ortaya çıkan 50 artı 1 mecburiyeti yerel seçimlerde olmadığı için bari bu seçimlerde, 'sen şucusun, bucusun' denmeden Trabzon'un derdi nedir, belediye eliyle hangi hizmetler yapılabilirin konuşulduğu bir seçim atmosferine Türkiye'nin ihtiyacı var.
"KAVGA ETMEDEN 9 SAAT TOPLANTI YAPTIK"
- Bu seçimde biz kendimizi doğru anlatabilirsek, seçmenimiz Türkiye'de yaşanan bu gri atmosferden kurtulmayı arzu ediyor. Bir üçüncü seçeneğe ihtiyaç var. Genel İdare Kurulumuzun aldığı 14 evet, 35 hayır ile biz yalnız, üçüncü bir yolu oluşturmaya gayret edeceğiz. Hür ve müstakil olarak seçime gireceğiz. Eğer biz kendimizi doğru anlatabilirsek; 30 yıldır aktif politika yapıyorum, ilk defa bir siyasi parti partide GİK üyelerinin birbirlerine argümanlarla hitap ettiği, kavga etmeden, hakaret etmeden argümanlarla birbirini ikna etmeye çalıştığı 9 saatlik bir toplantı yaptık.
"İMA BİLE YAPMADIM"
- Demokrasinin tam anlamıyla uygulandığı ve çıkan sonuca da hepimizin uyacağımızı söylediğimiz, genel başkan olarak benim ima bile yapmadığım, arkadaşlarımızın kendi arasında aldığı bir karardı. Bu kararda 'evet' ya da 'hayır' kullanmış arkadaşlarımızın hepsiyle gurur duyuyorum. Türkiye'de bu bir ilktir. Partimiz kurumsallaşma konusunda bizden eski siyasi partiden çok daha fazla demokrasiye inanan, uygulayan ve kurumsallaşma konusunda da daha eski partilere fark atan bir siyasi parti olmuş durumda.
"EN SON AYRILACAK ARKADAŞIM DİYEBİLİRDİM"
Akşener açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu'nun istifasının sorulması üzerine Akşener şu yanıtı verdi:
- Bizim partimizden ayrılan hatta ayrılırken bana iftira atan, hakaret eden arkadaşlarımız dahil hiç kimsenin aleyhinde ne yorum yaptım ne de onu üzecek, zora sokacak herhangi bir davranışım olmadı. Ayşe Sibel Hanım partimizden benim gözümde en son ayrılacak arkadaşım diyebilirdim. Parti kurulurken o dönemin şartlarında gelip bize kurucu oldu. Kararına saygı duyuyorum. Demokrasi üzerinden bakıldığında Sayın Yanıkömeroğlu alınan karardan hoşlanmayabilir ona da saygı duyuyorum. Kendisine başarılar diliyorum."
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İYİ Parti, kuruluş yıldönümüne hazırlanıyor
İYİ Parti, 27 Ekim’de 7. kuruluş yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyor. Partinin Kurucu Genel...
Ankara Kulislerini Sallayan İddia! Adım Adım AKP'ye......
AKP'de yeni parti yönetiminin belirleneceği 23 Şubat'a geri sayım başladı. Kulisler, eski İYİ...
Akşener’den Özkan açıklaması: “Savaş ilanı olarak kabul...
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Uşak il başkanlığında açıklamalarda bulundu....
Siyaset Haberleri
TümüYeni Parti İzmir İl Kongresi: Çağatay Güç yeniden başkan...
Yeni Parti İzmir 1. Olağan İl Kongresi'nde tek aday olarak seçime giren Kurucu İl Başkanı...
Başkan Yıldız'dan Atatürk portresi haberlerine tepki:...
CHP’den istifa ederek AK Parti'ye katılan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ın makam...
Çağatay Güç'ün yeni yönetim listesi belli oldu
Yeni Parti İzmir İl Örgütü 1. Olağan İl Kongresi’ni düzenliyor.
Özgür Özel Manisa’da: Asla kötülüğe teslim olmayacağız
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin milletin talimatıyla kurulduğunu belirterek,...
AK Parti Urla İlçe Başkanı Selim Kalemci hakkında iddialar
AK Parti Urla İlçe Başkanı Selim Kalemci'nin düzenlediği çalışmalar eleştirilere konu olmaya...
Başkan Eşki'den sendikalara Cemil Tugay eleştirisi:...
Yeni Parti İzmir İl Kongresi'nde dikkat çeken konuşmalardan birini Bornova Belediye Başkanı Ömer...
AK Partili bir isme vermesi bekleniyordu: Başkan Tugay...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK Parti'ye geçişi sonrasında meclisin yeni...
Çağatay Güç kongrede konuştu: İzmir yeniden söz söylüyor
YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç, YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı Kongresi’nde...
Yeni Parti İzmir'de il kongresi: Çağatay Güç tek aday
Yeni Parti İzmir İl Örgütü’nde kongre heyecanı yaşanıyor.
Yeni Parti'de kurultay hazırlığı
Yeni Parti'de Parti Meclisi, 28 Ekim Çarşamba günü 1'inci Olağan Kurultay'ın tarihini belirlemek...
Özgür Özel İzmir'e basın özgürlüğü yürüyüşe katılmak için...
Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel İzmir’de basın özgürlüğü yürüyüşüne katılacak.
2024'te rakiplerdi: Hamza Dağ'dan Başkan Tugay'a ziyaret!
2024 yerel seçimlerinde AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan AK Parti MKYK...