BIST 100 13.892,30 %2,41 Altın 6.717,11 ₺/gr %0,05 Bitcoin $76.939 %2,48 Dolar 48,64 ₺ %0,04 Euro 56,17 ₺ %0,07 Sterlin 65,60 ₺ %0,17 Gümüş 99,33 ₺/gr %0,43 Ethereum $2.440,13 %3,60 İsviçre Frangı 59,39 ₺ %0,20 Kanada Doları 34,97 ₺ %0,06 Avustralya Doları 34,68 ₺ %0,13 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,95 ₺ %0,01 BAE Dirhemi 13,25 ₺ %0,02 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,51 Çin Yuanı 7,25 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset İYİ Parti'den yeni bakanlık talebi

İYİ Parti'den yeni bakanlık talebi

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı, TBMM Genel Kurulunda açıklamalarda bulundu. Yeni bir bakanlık kurulması gerektiğini belirten Taşçı, "Türkiye, demografik işgal altındadır. Bakanlığın, kültürün Araplaşması gibi bir tehdit algısı var mı? Bunun Türkiye imajına etkisini çalıştılar mı? Bundan çıkışın tek yolu yeniden Cumhuriyetin kurucu felsefesine Türk milliyetçiliğine dönmek. Bu idrak seviyesinin oluşabilmesi için müstakil bir Milli Kültür Bakanlığı elzemdir." dedi.

0Yorumlar
İYİ Parti'den yeni bakanlık talebi

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı, TBMM Genel Kurulu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2025 yılı bütçesi üzerine açıklamalarda bulundu. Türkiye’de kültür ve turizmin birbirinden ayrı olması gerektiğini kaydeden Taşçı, kültürel ve sosyal çürümeye dikkat çekti. Taşçı, Türkiye’de etik değerlerin kaybolduğunu ve Türk sineması, tiyatrosu gibi alanlarda göçmen kültürü ve mafya gibi kavramların ön plana çıkmaya başladığını ifade etti.

Taşçı, bu başkalaşmanın önüne geçmek için bir kültür devrimi gerektiğini savundu ve Türkiye'nin kültürel kimliğini yeniden Cumhuriyet’in kurucu felsefesi ve Türk milliyetçiliğine dayandırarak güçlendirmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, bir Milli Kültür Bakanlığı kurulmasının elzem olduğunu söyledi.

 

Taşçı'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Türkiye'de 20 yılı geçen kazılar var, kazıların hızlandırılması için de destek bekliyoruz. Gün yüzüne çıkmayı bekleyen tarih hazinemiz de kaynaksızlığa kurban edilemeyecek kadar kıymetli. Sayın Bakan, siz ne kadar kültür ve turizmin ayrılmaz olduğunu düşünüyorsanız biz de aynı derecede bu ikisinin mutlaka ayrılması gerektiğini düşünüyoruz. Bir milli kültür bakanlığının temel ihtiyaç haline geldiğini savunuyoruz. Bir ülkede beşiklerinde tecavüze uğrar, hastanelerde katledilir hale geldiyse ve sorumluları mahcubiyet duymak bir yana üste çıkmaya çalışırsa kızlar, babalarının çocuklarını doğurmaya başladıysa, beş çocuk feci şekilde can verene kadar onları ölüme sürükleyen garibanlığa göz yumuluyorsa o ülkede toplum çürüyor demektir. Şu anda Türkiye'de sosyal çürüme var. Etik denen şey yok oldu. Türk edebiyatı, Türk sineması, tiyatrosunda hiçbir şekilde göçmen kültürü, mülteci kültürü, mafya ya da kara para aklama gibi kavramlar olmazdı. Artık ortaya çıkan yapıtlarda bunlarla karşılaşmaya başlayacağız. Bu başkalaşmanın tek bir panzehiri var; bir kültür devrimi. 

 

ASGARİ ÜCRET VURGUSU

Milli Savunma Bakanı ve kadroları da burada. Kimliksizleştirilmiş bir toplumu, millet olma kabiliyetini kaybetmiş bir insan kalabalığını iç cephe varsayabilirler mi? Bize çok acil bir şekilde kimliksizlikle mücadele seferberliği gerekiyor. Bu, cumhuriyetin bütün kimlik kodlarını borçlu olduğumuz Atatürk'e kin kusarak olmaz. Yoksullukta eşitlenme halinden kurtulup yeni bir orta sınıf oluşturabilirsek ancak o zaman sergiyi, sinemayı, operayı layığında ve toplumsal taban oluşturarak konuşabiliriz. 2017'ye kıyasla tiyatro seyir oranı yarının altına düşmüş, parasızlıktan. Yoksulluk sınırının 66- 67 bin lira olduğu ülkemizde asgari ücretin 17 bin lira olmasının da sonucu sosyokültürel hayattan çekilmedir. İşgal altındaki bir ülke turizmle kalkınabilir mi? Türkiye, demografik işgal altındadır. Bakanlığın, kültürün Araplaşması gibi bir tehdit algısı var mı? Bunun Türkiye imajına etkisini çalıştılar mı? Bundan çıkışın tek yolu yeniden Cumhuriyetin kurucu felsefesine Türk milliyetçiliğine dönmek. Bu idrak seviyesinin oluşabilmesi için müstakil bir Milli Kültür Bakanlığı elzemdir."



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

Başdaş'tan okul eylemlerine tepki: Çocukların deprem...

İzmir’in Konak ilçesinde deprem riski nedeniyle yıkılması planlanan iki okulun öğrencilerinin...

10 saat önce

Siyasette İsim Krizi... YENİ Parti'den Yargıtay'a Rest:...

YENİ Parti, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının isim değişikliği yönündeki tebligatına rağmen...

10 saat önce

AKP'den Erdoğan'ın adaylığına dair yeni açıklama: Dikkat...

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden aday olmasının önünde hukuki ve anayasal...

11 saat önce

Başkan Gümrükçü'den siyasi partilere ziyaret

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, "Ortak Akıl ve Nezaket Ziyaretleri" kapsamında kentteki...

15 saat önce

YENİ Parti Balçova İlçe Başkanlığı açıldı

YENİ Parti Balçova İlçe Başkanlığı’nın açılışı geniş katılımlı törenle...

17 saat önce

Özelleştirme tartışması İzBB Meclisi'nde: AK Partili...

Köprü ve otoyolların özelleştirme programına alınması Meclis gündemine taşınırken, AK Parti Grup...

1 gün önce

Başkan Vekili Akın'dan İzBB'ye tepki: Yapıcı irade...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin gündem dışı bölümünde söz alan Güzelbahçe Başkan Vekili...

1 gün önce

YENİ Partili Dalgıç'tan 'otoyol özelleştirmelerine' tepki!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde Çeşme Otoyolu’nun özelleştirilmesi gündeme geldi. YENİ...

1 gün önce

MHP'li Altınkeser başkan vekilliği görevinden istifa etti!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili Bahadır...

1 gün önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yeni Eğitim Yılı Mesajı!...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2026-2027 eğitim öğretim yılı açılışında yaptığı konuşmada eğitim...

1 gün önce

Butlan CHP'sinden 'kurultay' kararı: Temyiz incelemesi...

Butlan yönetimindeki CHP'nin Parti Sözcüsü Müslim Sarı, partisinin 38. Olağan Kurultay'a ilişkin...

1 gün önce

AK Parti Urla’da dikkat çeken dönüş: İstifa ettirilen...

Ücretsiz yapılan tadilat için para alındığı iddiasıyla geçmişte partiyle ilişiği kesildiği öne...

1 gün önce