BIST 100 10.759,56 %3,64 Altın 6.222,90 ₺/gr %3,56 Bitcoin $77.650 %0,75 Dolar 49,96 ₺ %0,07 Euro 55,81 ₺ %0,26 Sterlin 67,01 ₺ %0,11 Gümüş 78,92 ₺/gr %5,74 Ethereum $2.254,94 %0,67 İsviçre Frangı 60,59 ₺ %0,02 Kanada Doları 35,75 ₺ %0,17 Avustralya Doları 35,14 ₺ %0,12 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,31 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,08 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,09 Çin Yuanı 7,51 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset İYİ Partili Dervişoğlu: “Bu yarışta biz de varız”

İYİ Partili Dervişoğlu: “Bu yarışta biz de varız”

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda basın açıklaması düzenledi. Dervişoğlu, “İzmir, iki partinin yarış alanı değil; bu yarışta biz de varız. Hiçbir partinin adayı incitmek niyetinde değilim ama AK Parti ile CHP'nin adayları ile kendi adayımız Ümit Özlale'yi mukayese ettiğimizde kariyeri, bilgisi, projeleri, enerjisi yönüyle diğer adaylarla mukayeseye kabil olmadığını ifade etmek isterim.” dedi.

0Yorumlar
İYİ Partili Dervişoğlu: “Bu yarışta biz de varız”

Yerel seçimlere günler kala İYİ Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’nda yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Açıklamasında, yerel seçim atmosferi olmadığına değinen Dervişoğlu, “Vatandaş, sanki siyasi partiler ve liderlerinin yarışı varmış gibi hissediyor. Oysa yerel seçimler karakteristik özellikleri itibarıyla diğer seçimlerden farklı. Bu seçimde ne cumhurbaşkanını ne milletvekillerini seçeceğiz. Seçimde kendi yaşadıkları yere hizmet edebilecek adayların yarışını izleyeceğiz. Adayların projeleri, liyakatleri ön plana çıkacak ve bulundukları kentlere en iyi hizmeti kim yapacak yarışından sonra vatandaşın oy kullanma tercihi belirlenecek" diye konuştu.

Ayrıca Dervişoğlu, İzmir'deki seçim yarışında İYİ Parti'nin de olduğuna dikkati çekerek, "İYİ Parti'nin adayları, bu yarışta iddialıdır. İzmir'deki seçimler 3 siyasi partinin arasında; İYİ Parti, CHP ve AK Parti arasında geçiyor. Bizim seçime müstakil olarak girmemiz CHP'li çevrelerde rahatsızlık yarattı. Dolayısıyla sanki bizim seçmenimiz kendi partisine oy verirse, başka bir partiye kazandıracak ya da kaybettirecek gibi bir hissiyat yaratmaya çalışıyorlar. Bütün siyasi partilerin oylarına talibiz" açıklamasında bulundu.

 

“CHP BİZİ ELEŞTİRİYOR AMA KENDİSİNE BAKMALI”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in İzmir’de açıklamalarını değerlendiren Dervişoğlu şöyle konuştu:

“Bu zamana kadar 4 defa geldi. Bir kere daha gelecekmiş. Bana sorarsanız; buradan hiç ayrılmaması gerekiyordu. CHP bizi eleştiriyor ama kendisine bakmalı. Çünkü ellerinde bulunan büyükşehir belediyesi dahil 24 belediyenin 21'inde aday değişikliğine gittiler. Siz bir yerde büyükşehir dahil 24 belediyeye sahipken, bu 24 belediyenin 21'inin adayını değiştiriyorsanız; İzmir'e doğru hizmet yapmadığınızı örtülü biçimde itiraf etmiş oldunuz. Biliyoruz ki bazı belediye başkanları bilgileri, birikimleri, tecrübeleri ve kabiliyetleri nispetinde İzmir'in ilçelerine güzel hizmetlerde bulundu. Bu belediye başkanlarının hizmetlerinin yok sayılması suretiyle seçime aday gösterilmeyerek uzak tutulmaları ayrı bir hesabın işareti. CHP ya İzmir iyi yönetemediğini itiraf etmiştir ya da parti içi meseleler, dengeler yüzünden İzmir'in iradesine ihanet etmiştir. İzmir halkı bu oyunu oylarıyla bozacaktır."

 

“ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER MESELESİ VAR”

Dervişoğlu, partiler arasında oluşan atışmaların vatandaşın gerçek gündemini gölgelediğini dile getirdi.

Dervişoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“İYİ Parti olarak çıktığımız yolculukta vatandaşın sorunlarını dinliyoruz, o sorunları güncel hale getirmek amacıyla genel başkanımız Meral Akşener'in ağzından kamuoyuyla, çözüm öneriyle birlikte paylaşıyoruz. Bu yıl, 'Emekli Yılı' ilan edildi ama emekliler perişan halde. Yerel seçim kampanyalarında emeklilerden bahseden yok. Genel başkanımız gittiği her ilde emekli maaşların artırılmasını, asgari ücretin altında emekli maaşının bulunmamasını gerektiğini, bayram ikramiyesinin asgari 7 bin lira olması gerektiğini ve emeklilere seyyanen 11 bin lira zam yapılması gerektiğini her yerde vurguluyor. Asıl çözmemiz gereken problemleri öteleyerek seçim rekabetine kendimizi kaptırırsak, milletimize sorumluluklarımızı ihmal etmiş oluruz. Atanamayan öğretmenler meselesi var. Genel seçimlerde bütün siyasi partiler millete söz vermişti. 100 bin öğretmenin atamasının yapılmasının gerektiğini söylemişlerdi. Şu zamana kadar bu atamalar gerçekleşmedi. Hükümeti, seçimlerden önce bu atamaların gerçekleştirilmesi için vaziyet almaya davet ediyoruz. Bütün siyasi partiler mülakatın kaldıracağına dair millete taahhütte bulundu. O yönde atılmış adım yok. Haksızlığa sebep olan uygulamamanın kaldırılması için hükümete sesleniyorum."

 

“İZMİR İKİ PARTİNİN YARIŞ ALANI DEĞİL”

Dervişoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İzmir, iki partinin yarış alanı değil; bu yarışta biz de varız. Hiçbir partinin adayı incitmek niyetinde değilim ama AK Parti ile CHP'nin adayları ile kendi adayımız Ümit Özlale'yi mukayese ettiğimizde kariyeri, bilgisi, projeleri, enerjisi yönüyle diğer adaylarla mukayeseye kabil olmadığını ifade etmek isterim. İzmir, kendini siyasi kutuplaşmadan kurtaracak en doğru adayı, büyükşehirde ve ilçelerde tercih etme ferasetini sergileyecektir. 4 gün sonra seçim var. Pazar günü sandıklara gideceğiz. İzmir halkı iradesini sandığa yansımak suretiyle İYİ Parti ve adaylarına gösterdiği teveccühü siyasi tarihimize şerh edecektir. Sonuç ne olursa olsun bütün adaylara başarılar diliyorum. Hepsi İzmir'in evlatları ama İzmir halkı liyakati, projeleri önemseyecek, kendini kutuplaşma rüzgarına teslim etmeyecektir."

 

MAL VARLIĞI AÇIKLAMASI

İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale’nin mal varlığına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Dervişoğlu, “Dikkat çekici bir mal varlığı olmadığını biliyorum. Zaten milletvekilidir. Milletvekili olunduğu gün yemin ettikten sonra mal beyanında bulunursunuz" ifadelerini kullandı.

 

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

Özgür Özel, Balıkesir'den seslendi: Her meydanı doldurun!

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir Edremit'te önce zeytin üreticileriyle bir araya...

8 saat önce

Başkan Akın'dan MHP'ye rüşvet çıkışı: Pandoranın kutusu...

MHP Manisa İl Başkanı Nurullah Savaş'ın 'MHP'li belediye başkanları arasında rüşvetçi çıkmaz...

9 saat önce

Mustafa Sarıgül, YENİ Parti'den istifa etti!

YENİ Parti Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

1 gün önce

CHP İzmir'den '29 Ekim' çıkarması: Yıkılmadık, asla...

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak amacıyla...

2 gün önce

YENİ Parti'nin 29 Ekim töreninde elektrik krizi: Başkan...

YENİ Parti İzmir İl Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk...

2 gün önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı...

2 gün önce

Özlale’den Kamu Denetçiliği Kurumuna fon krizi sorusu

Ümit Özlale, TBMM bütçe görüşmelerinde fon vurgunuyla ilgili Kamu Denetçiliği Kurumuna başvuru...

3 gün önce

Eski ilçe başkanından kurultay sonrası sert çıkış:...

YENİ Parti Bornova Kurucu İlçe Başkanı Ertürk Çapın, kurultay delegesi listesine alınmamasının...

3 gün önce

CHP'li Gülsever'den 'sosyal devlet' çağrısı: Hiçbir çocuk...

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Ayten Gülsever, Tivi6’da yayımlanan Sözün Özü programında...

3 gün önce

YENİ Partili Yücel'den 2027 bütçesine tepki: Bunun adı...

YENİ Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Plan Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, 2027...

3 gün önce

YENİ Parti kurultay tarihi belli oldu!

YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre, YENİ Parti 'nin kurultay tarihinin 14 - 15 Kasım olduğunu...

3 gün önce

CHP'li Gümrükçü: Çeşme’nin Rant Uğruna Talan Edilmesine...

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Çeşme’de meslek odalarını ziyaret etti...

3 gün önce