BORSA
BIST 100 13.687,86 %0,63
Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02
Bitcoin $63.840 %0,91
Dolar 47,40 ₺ %0,04
Euro 54,09 ₺ %0,11
Sterlin 63,08 ₺ %0,12
Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65
Ethereum $1.901,96 %1,33
İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27
Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17
Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04
Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
İZMİR 32°C 6.135,75 ₺/gr 47,40 ₺ 54,09 ₺
Anasayfa Siyaset İzBB Meclisi'nde tartışma yaratan karar: AKP'den 'katılım...

İzBB Meclisi'nde tartışma yaratan karar: AKP'den 'katılımcı kent' vurgusu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İzBB) Meclisi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Birinci Birleşimi, İzBB Başkan Vekili Zafer Levent Yıldır’ın yönetiminde gerçekleştirildi. Meclis toplantısında gündem dışı konuşmaları sırasında canlı yayının kesilmesiyle ilgili önerge meclis gündeminde tartışma yarattı.

· 4 dk okuma · 553 okunma
0Yorumlar
İzBB Meclisi'nde tartışma yaratan karar: AKP'den 'katılımcı kent' vurgusu!

ÖMER FARUK ALTIN/EGE’YE BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediyesi (İzBB) Meclisi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı 1. Birleşimi, İzBB Başkan Vekili Zafer Levent Yıldır’ın yönetiminde gerçekleştirildi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisinin toplantılarında gündem dışı konuşmaları sırasında canlı yayının kesilmesine ilişkin önerge meclis gündeminde tartışma yarattı. CHP grubu tarafından verilen önerge oyçokluğu ile meclisten geçti.

"İZMİRLİLERE BU SORUNLARA ERİŞİMİNİ ORTADAN KALDIRIYORSUNUZ"

Önergeye tepki göstermek amacıyla konuşma yapan AK Parti Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız, “Biz 09.04.2024 tarihinde bir karar almıştık. Orada çok önemli bir not var. Katılımcı kent yönetimi anlayışı gereği meclis toplantılarının canlı yayınlanması. Anladığım kadarıyla bugün itibariyle katılımcı kent kimliğini CHP grubu terk ediyor. Bu da kayıtlara geçsin. Kentin gündemi dışı dediğiniz şey aslında kentin gündemi. Kendin sorunlarını dile getiriyorduk. Ancak İzmirlilerin bu sorunlara erişimini ortadan kaldırıyorsunuz” diye konuştu.

CHP Grup Başkan Vekili Yağmur Yurdakul Özkan ise, “Yaşananları İzmir’e ve kendimize yakıştırmadık. Bir süre daha bunun olabilme ihtimalini İzmir’e göstermemek için bu önlemi almak zorunda kaldık. Yoksa anti demokratik bir uygulama ne partimizin ne de belediyemizin sevdiği tutumlar değil” dedi.

"MAKUL BİR AÇIKLAMA YOK"

AK Parti Karşıyaka Meclis Üyesi Adem Öztürk, “Canlı yayını kapattınız. Geçen mecliste dilek temennilere geçmeden ve faaliyet raporları görüşülürken inisiyatif alarak meclisi kapattınız. Daha gündem dışı görüşmeler yapılmamıştı. Yaşanan görüntülerden böyle bir karar alıyoruz diyorsunuz. Canlı yayın kesintisi yapıyorsunuz. Makul bir açıklama yok. Bugüne kadar gündem dışı konuşmalarda kamuoyunun hoşuna gitmeyen kaç tane konuşma yaşandı. Geçen mecliste yaşananlar dilek temennilerde yaşanmadı kimi cezalandırıyorsunuz” dedi.

"CHP TEMSİLCİLERİNİ KINIYORUM"

AK Parti Grup Sözcüsü Uğur İnan Atmaca ise, “Bu gündem sizin gündeminiz. Dilek temenniler ise İzmirlinin gündemi. Burası İzmirli hemşehrilerimizin temsilci olarak yolladığı bir platform. Burada yasaklamalarla bir noktaya varılamaz. CHP temsilcilerinin böyle bir önerge vermesini kınıyorum” dedi.

Levent Yıldır, ise konuyla ilgili, “TBMM CHP grubu 281 tane önerge vermiş 251 tanesi reddedilmiş” ifadelerine yer verdi. Ardından ilgili madde oyladı. Madde ise oy çokluğu ile kabul edildi.

MHP Grup Başkan Vekili Bahadır Altınkeser ise, “Yaşanan olay kimsenin istemeyeceği bir olaydı. Gündem dışında değil faaliyet raporunda konuşuldu. Cemil Tugay’ın anti demokratik yaklaşımından dolayı biz bu olayı yaşadık. Gündem dışında yaptığımız her şey İzmirli adınaydı. Tabiri caiz ise, ‘dükkan bizim ister açar ister kaparız’ diye anti demokratik davranışlarına devam ediyorsunuz" dedi.

AK Partili Meclis Üyesi Dilaver Kişili de söz alarak şunları söyledi:

“Verdiğiniz 2 önergenin gerekçesi gayet net, 2 yıl geçti, İzmir’in sorunları dağ gibi birikmeye başladı. Bunları da dilek temenninlerde dile getirmemiz ve sizin de bu sorunları çözememeniz bu kararı almanızın tek gerekçesi. Dilen temennilerde sinek, koku, çöp, körfez, trafik konuşuluyor. Sizin son yaşanan olaylara bağlamanız akıl ve mantık dışı. Bir daha ki yıl eminim çok daha fazla yasakçı kararlar alacaksınız. Yönetemeyen Cemil Tugay bu kararları almanızı sağlıyor”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

Sinem Dedetaş'tan ilk açıklama: Aklım ve kalbim...

Üsküdar Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonda dün gözaltına alınan Belediye Başkanı...

18 saat önce

MHP'li Feti Yıldız'dan 'parti kapatma' açıklaması!

MHP'li Feti Yıldız, "Siyasi Parti Kapatma nedenlerine 'rüşvet ve yolsuzlukların odağı olmak' da...

18 saat önce

70 yıllık CHP'li Önder Sav, istifa ettiğini açıkladı!

70 yıldır CHP üyesi olan Önder Sav, partisinden istifa ettiğini ifade ederek, "Maalesef...

21 saat önce

Bayındır Belediye Başkanı Sakarsu, CHP'den istifa etti!

Bayındır Belediye Başkanı Savut Sakarsu, CHP’den istifa ederek YENİ Parti’ye geçti.

2 gün önce

Özel'den milletvekillerine talimat: CHP tartışmalarından...

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM)...

2 gün önce

CHP Selçuk'ta butlana pankartlı veda: Atanmış yönetime...

CHP Efes Selçuk'ta mutlak butlan kararının ardından ilçe başkanlığına atanan yönetim bugün görevi...

2 gün önce

Güzelbahçe Başkan Vekili Akın da YENİ Parti'yi seçti!

Güzelbahçe’de Başkan Vekili Ayşe Akın, CHP’den istifa ederek YENİ Parti’ye geçeceğini açıkladı.

2 gün önce

CHP'ye bir darbe de Tire'den geldi!

Mutlak butlan kararının ardından Özgür Özel tarafından YENİ Parti’nin kurulması ile İzmir’de...

2 gün önce

Başkan Kırgöz ve CHP İlçe yönetimi istifa etti!

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz CHP’den istifa ederek YENİ Parti’ye geçti. CHP İlçe Başkanı...

2 gün önce

Çeşme’de CHP’den toplu kopuş: İlçe örgütü ve meclis...

CHP Çeşme İlçe Başkanı Dolunay Onur, ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kolları yöneticileri ile...

2 gün önce

YENİ Parti'de grup yönetimi belli oldu!

YENİ Parti'de gerçekleştirilen kapalı grup toplantısının ardından Meclis grup yönetiminde görev...

2 gün önce

CHP Aydın'da 9 belediye başkanı istifa etti!

Aydın'a bağlı Efeler, Didim, Nazilli, Çine ve Germencik’in de bulunduğu 9 belediye başkanı ile...

2 gün önce