Kılıçdaroğlu gençlerle Anıtkabir'e yürüdü
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Gençlik Kolları’nın düzenlediği Büyük Gençlik Yürüyüşü'ne katıldı. Gençlerle beraber Anıtkabir' yürüyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Çetelerin olduğunu biliyorum. Beşli çetelerin olduğunu biliyorum. SADAT’ların olduğunu biliyorum. Biz hep birlikte çeteleri de SADAT’ları da ezeceğiz, ezerek yolumuza devam edeceğiz" dedi.
19 Mayıs'ın sıradan bir bayram olmadığına dikkat çeken Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu bayram milli bağımsızlık savaşının en önemli adımlarından birisidir. 16 Mayıs’ta düşman zırhlılarını gördüğü zaman “Geldikleri gibi gidecekler” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı meşalesini yaktığı bayramdır. Bütün genç arkadaşlarıma seslenmek isterim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün iki tane ilkesi vardır. Siyasi bağımsızlık ve ekonomik bağımsızlık" dedi.
Yeniden özgürlük mücadelesi
Ülkenin siyasal ve ekonomik bağımsızlığı yeniden güçlendirmek için yollara çıktıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” der. “Savaş meydanlarında kazanılan zaferler ekonomik zaferlerle taçlandırılmadıkça ülke bağımsızlığını koruyamaz” der. Bugün hep birlikte ülkeyi siyasal ve ekonomik bağımsızlığı yeniden güçlendirmek için yollara çıktık. Adalet yürüyüşü bunun en önemli adımıdır. İkinci Yüzyıla Çağrı beyannamemizde ikinci yüzyıla Türkiye’yi hazırlamak zorundayız. Beraber, birlikte, kavgasız, omuz omuza, kararlı, birlikte yürüyerek; toplumun her kesimini kucaklayarak; işçisinden köylüsüne, memurundan şoförüne kadar 84 milyon insan tek yürek olarak ikinci yüzyılda Türkiye’nin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini yeniden yaşatacağız." dedi.
SADAT'ı Ezeceğiz!
Son zamanlarda ülke gündemine bomba gibi süşen SADAT'ı ezeceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Çetelerin olduğunu biliyorum. Beşli çetelerin olduğunu biliyorum. SADAT’ların olduğunu biliyorum. Biz hep birlikte çeteleri de SADAT’ları da ezeceğiz, ezerek yolumuza devam edeceğiz. Bizler, Milli Kurtuluş Savaşı’nı verenlerin çocuklarıyız. Bizler o mücadelenin neferleri olarak yolumuza devam edeceğiz. Gençler, önümüzdeki süreçte sandık gelecek göreceksiniz. Bu ülkenin karanlığını değiştirecek olanlar sizlersiniz. Gençlerin yol arkadaşlığına bu toplumun ihtiyacı var. Bu ülkenin bağımsızlığı için en büyük mücadeleyi verecek olan sizlersiniz. Hep beraber mücadeledeyiz" ifadelerini kullandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Güç ve CHP Gençlik Kolları'ndan iktidar mesajı: Yüzde 65...
CHP İzmir'in seçilmiş İl Başkanı Çağatay Güç, İl Gençlik Kolları Yönetimi ve ilçe gençlik kolları...
CHP İzmir'de istifalar sürüyor: Çiğli'de toplu istifa!
Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Başkanı Erkan Akar ve yönetimi, Kadın Kolları Başkanı Necla...
CHP’li Gülsever’den ‘kurultay’ çıkışı: 15’inci kurultayı...
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Ayten Gülsever, İzmir İl Örgütü’ne ziyaret gerçekleştirdi. Burada...
Siyaset Haberleri
TümüMansur Yavaş'ın adaylık tartışmasına Burhanettin...
YENİ Parti Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı...
Başkan Güç, Roman vatandaşlarla bir araya geldi
YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Roman Soykırımı’nın ( Porajmos ) yıl...
Gümrükçü'nün 'elitler gitti' çıkışına, Volkan Gürboğa'dan...
Gerçekleştirdiği basın açıklamasında "Elitler gitmiştir, emekçiler burada CHP'ye sahip çıkmaya...
Kılıçdaroğlu İzmir'e gelecek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki 45 gün içerisinde İzmir'e geleceği...
Gümrükçü'nden istifa eden başkanlara mesaj: Meclis...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'den istifa eden belediye başkanları ve meclis üyelerine...
Gümrükçü'den Güç'e sert sözler: "Oyları cebine koyup...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, düzenlediği basın toplantısında CHP'deki ayrışma süreci ve...
İYİ Parti Karşıyaka'dan belediyeye 'tahliye' çıkışı:...
Yeşil-kırmızılı kulüp, belediye ekipleri tarafından Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu...
Başkan Fıçı'dan siyasi süreç açıklaması: "Herhangi bir...
Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, son günlerde yaşanan siyasi gelişmelere ilişkin yazılı...
Tunç Soyer, tutukluluk incelemesini protesto etti: SEGBİS...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik kooperatif soruşturması kapsamında tutuklu bulunan önceki...
Sinem Dedetaş'tan ilk açıklama: Aklım ve kalbim...
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonda dün gözaltına alınan Belediye Başkanı...
MHP'li Feti Yıldız'dan 'parti kapatma' açıklaması!
MHP'li Feti Yıldız, "Siyasi Parti Kapatma nedenlerine 'rüşvet ve yolsuzlukların odağı olmak' da...
70 yıllık CHP'li Önder Sav, istifa ettiğini açıkladı!
70 yıldır CHP üyesi olan Önder Sav, partisinden istifa ettiğini ifade ederek, "Maalesef...
