BIST 100 14.235,83 %1,60 Altın 6.713,67 ₺/gr %0,10 Bitcoin $77.954 %1,52 Dolar 48,64 ₺ %0,04 Euro 56,22 ₺ %0,01 Sterlin 65,70 ₺ %0,02 Gümüş 98,75 ₺/gr %0,15 Ethereum $2.514,06 %1,21 İsviçre Frangı 59,51 ₺ %0,00 Kanada Doları 34,99 ₺ %0,01 Avustralya Doları 34,71 ₺ %0,08 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,95 ₺ %0,01 BAE Dirhemi 13,25 ₺ %0,02 Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,24 Çin Yuanı 7,25 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset Kılıçdaroğlu’ndan “görüşme talebi” açıklaması: “Doğru bul...

Kılıçdaroğlu’ndan “görüşme talebi” açıklaması: “Doğru bulmadım”

Yerel seçimlerden sonra bir aracı üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisiyle görüşmek istediğine dair bir talep geldiğini söyleyen eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ben de bunu doğru bulmadım ve görüşmeyeceğimi ifade ettim” açıklamasında bulundu.

0Yorumlar
Kılıçdaroğlu’ndan “görüşme talebi” açıklaması: “Doğru bulmadım”

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerel seçimlerin ardından kendisi ile görüşmek için bir talep iletildiği iddiasına yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, Ekol TV’de Armağan Çağlayan’ın sunduğu “Sorgusuz sualsiz” programına konuk oldu.

Gazeteci Can Ataklı’nın geçen hafta yazdığı iddia hakkında şu ifadeleri kullandı:

Erdoğan'dan böyle doğrudan gelen bir şey yok. Bir arkadaşım böyle bir olay olduğunu bana söyledi, ben de bunun doğru olmadığını ve kabul etmeyeceğimi ifade ettim. Dolaylı bir şey, evet; doğrudan gelen bir şey yok. Yani bana gelsin görüşelim veya ben davet edeyim gibi bir şey olmadı. Ama bu yönde bir teklif birisi aracılığıyla geldi. Ben de bunu doğru bulmadım ve görüşmeyeceğimi ifade ettim. Yani teklif gelmedi değil, ama bir aracıyla geldi.

 

CAN ATAKLI NE YAZMIŞTI?

Ataklı, söz konusu iddiayı dile getirdiği yazısında şu ifadeleri kullanmıştı:

Erdoğan’ın seçim yenilgisinden sonra CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na görüşmek için bir aracı gönderdiğini öğrendim.

Aracı Ankara’da genellikle AKP’lilerin çok rağbet ettiği bir özel hastanenin sahibiydi.

Sonra Kemal Kılıçdaroğlu’na telefon edip sordum.

Yalanlamadı.

Sadece “Beni doğrudan aramadı, bu nedenle aracı olan kişiye ne kadar güvenebileceğimi bilemem, ama böyle bir görüşmeye yanaşmayacağımı ilettim, sonra da zaten ses çıkmadı” dedi.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu ile üstelik artık genel başkan değilken neden görüşmek istesin?

Kılıçdaroğlu bu konuda bir yorum yapmadı.

Benim tahminim şu; Erdoğan seçimde ağır yenilgi alınca büyük moral çöküntüsüne girdi. Yaklaşan sonu da fark etti. Bu nedenle muhalefetle yakınlaşma gereği hissetti. Çünkü gelecek için bazı güvenceler alması gerek. Esas görüşmek istediği Özgür Özel. Ama doğrudan ona böyle bir çağrı yapmayı karizması açısından sakıncalı gördü. Eğer görüşme olabilse muhtemelen Kılıçdaroğlu’ndan “Özel’le görüşelim, ama çağrı ondan gelsin” diyecekti.

Kılıçdaroğlu görüşmeyince bu konuyu halletmesi için Özgür Özel’in de kıramayacağı en eski gazetecilerden Yavuz Donat devreye sokuldu.

Yavuz Donat, Özel’i özel röportaj ikna etti, sorularla sıkıştırdığı Özel’den “Tabii ki Erdoğan’la görüşürüm” cümlesini almayı başardı.

Sabah gazetesi bu röportajı manşete çıkardı ve bir anlamda Özel’i bağladı.

Ardından iki görüşme gerçekleşti.

 

"6'LI MASA VERİLEN SÖZLERİ TUTMADI"

Kılıçdaroğlu’nun, Ekol TV’deki programda yaptığı bazı diğer açıklamalar ise şöyle:

Özel bir suçlama getirmek istemiyorum. Ama 6 lider beraber yola çıktıysa ve oy birliği ile karar alacağız diye konuştuysak, liderlerin sözlerini tutması gerekiyordu. Ama bu olmadı. Anketler kazanacağımızı söylüyordu. Ama süreç benim de düşünmediğim şekilde ciddi bir sürece uğradı.

Çok büyük saldırılara muhatap oldum. Ama saldırılara karşı "Ne derseniz deyin biz buradayız" mesajı vermek istedim. Benim kişisel kararımdı. Reklamcıların değil.

 

"BİZ ERDOĞAN'A YALVARMADIK"

Biz muhalefetiz. Ne demek normalleşme? Gerekirse masaya elinizi vuracaksınız. Biz gidip Erdoğan'a yalvardık mı? Emekliye ikramiyeyi mücadele ederek aldık. Biz gidip de Erdoğan'a "Beyefendi 3600 ek gösterge verir misiniz?" diye ricada mı bulunduk? EYT'liler için ricada mı bulunduk? STK ayrı ana muhalefet partisi ayrıdır. Yasalar bizi muhalefet partisi olarak tanımlıyor. Neyin yumuşaması? ülke ateş çemberinde değil mi? Buyrun bakın. Emekliye sorun "Geçinebiliyor mu?" diye. İnsanın hakkını arama mücadelesi bir hak mücadelesidir. Bu mücadeleyi verirseniz siz siyasal olarak görevinizi yapmış olursunuz. Yaptıracaksın, siyaset budur. Rica ederek değil.

 

"15 TEMMUZ GERÇEKLERİ AYDINLATILMADI"

Darbe hukukundan arınmayan bir devlet gerçek anlamda bir demokrasiyi yaşatamaz. 15 Temmuz'da da sivil darbe oldu. Her 15 Temmuz'da 10'ar dakika konuşma yapardık. Ama Erdoğan benim konuşmamı istemedi. Çünkü gerçekleri anlatıyordum. 15 Temmuz'un gerçekleri henüz aydınlatılmadı.

 

TEKRAR ADAY OLACAK MI?

Ben parlamentoya girdiğimde genel başkan olma düşüncem yoktu. Delegeler istediği için oldum. Delegeler derse ki "Gelmen lazım arkadaş", görev verirlerse o zaman düşünürüm. Genel başkanlığın sorumluluğu fazladır, kolay değildir. Genel başkan tartışmalarının dışında kalmak istiyorum. Partinin delegeleri vardır. Parti kendi geleceğini belirleyecektir.

 

"DEVLETİ SOYAN ADAMLA NE YUMUŞAMASI YAPACAĞIM?"

Ben devleti soyan adamla gidip yumuşama yapacağım. Ben bu ülkeyi beşli çeteye teslim edenlerle neyi anlaşacağım.

(BirGün)



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

YENİ Parti Balçova İlçe Başkanlığı açıldı

YENİ Parti Balçova İlçe Başkanlığı’nın açılışı geniş katılımlı törenle...

2 saat önce

Özelleştirme tartışması İzBB Meclisi'nde: AK Partili...

Köprü ve otoyolların özelleştirme programına alınması Meclis gündemine taşınırken, AK Parti Grup...

14 saat önce

Başkan Vekili Akın'dan İzBB'ye tepki: Yapıcı irade...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin gündem dışı bölümünde söz alan Güzelbahçe Başkan Vekili...

15 saat önce

YENİ Partili Dalgıç'tan 'otoyol özelleştirmelerine' tepki!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde Çeşme Otoyolu’nun özelleştirilmesi gündeme geldi. YENİ...

15 saat önce

MHP'li Altınkeser başkan vekilliği görevinden istifa etti!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili Bahadır...

17 saat önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yeni Eğitim Yılı Mesajı!...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2026-2027 eğitim öğretim yılı açılışında yaptığı konuşmada eğitim...

19 saat önce

Butlan CHP'sinden 'kurultay' kararı: Temyiz incelemesi...

Butlan yönetimindeki CHP'nin Parti Sözcüsü Müslim Sarı, partisinin 38. Olağan Kurultay'a ilişkin...

22 saat önce

AK Parti Urla’da dikkat çeken dönüş: İstifa ettirilen...

Ücretsiz yapılan tadilat için para alındığı iddiasıyla geçmişte partiyle ilişiği kesildiği öne...

22 saat önce

Başkan Güç: "Delege seçimlerini başarılı bir şekilde...

YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç, delege seçimlerinin ardından yaptığı açıklamada,...

23 saat önce

Utku Gümrükçü, 'yeniden yapılanma' sürecini anlattı:...

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, partisinin İzmir’deki yeniden yapılanma sürecinde örgüt...

1 gün önce

AK Partili Bursalı'dan yeni eğitim yılı mesajı

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı Aksoy, Güzelbahçe 60. Yıl Anadolu Lisesi'nde...

1 gün önce

Tabela Kurultay Yapılmadan Değişebilir: YENİ Parti'de...

 Siyaset sahnesine taze kan olarak giren YENİ Parti, henüz ilk kurultayını bile yapmadan...

1 gün önce