BIST 100 13.284,42 %1,67 Altın 6.865,89 ₺/gr %0,94 Bitcoin $81.125 %0,40 Dolar 48,79 ₺ %0,08 Euro 56,11 ₺ %0,08 Sterlin 65,43 ₺ %0,11 Gümüş 103,93 ₺/gr %1,69 Ethereum $2.624,41 %0,81 İsviçre Frangı 59,37 ₺ %0,40 Kanada Doları 34,90 ₺ %0,15 Avustralya Doları 34,76 ₺ %0,25 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,99 ₺ %0,23 BAE Dirhemi 13,28 ₺ %0,08 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,50 Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,21
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset Kökkılınç: "Sığınmaevi Kapasiteleri Yetersizdir"

Kökkılınç: "Sığınmaevi Kapasiteleri Yetersizdir"

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Av. Nilay Kökkılınç, İzmir’e Valilik tarafından kazandırılacak 30 kişilik yeni kadın konuk evinin ihale sürecinin tamamlanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kökkılınç: "Sığınmaevi Kapasiteleri Yetersizdir"

Kente yeni bir kadın sığınmaevi kazandırılması girişimini değerli bulduklarını belirten Kökkılınç, 4,5 milyonluk İzmir’de 30 kişilik kapasitenin yetersiz kaldığına dikkat çekerek barınma ve koruma imkânlarının artırılması çağrısını yaptı.

Kökkılınç, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"İzmir’e Valilik tarafından kazandırılacak olan 30 kişilik yeni kadın sığınma/konuk evinin inşa ihalesinin sonuçlandığını basın yoluyla öğrenmiş bulunmaktayız. Kente yeni bir kadın sığınma evi kazandırılmasına yönelik bu adımı değerli bulmakla birlikte, sunulan kapasitenin İzmir’in gerçekleriyle bağdaşmadığını vurgulamak istiyoruz.

Son nüfus sayımlarına göre yaklaşık 4,5 milyon nüfusa sahip olan ve bu nüfusun yarısını kadınların oluşturduğu İzmir’de, yalnızca 30 kişilik kapasiteye sahip bir sığınma evinin yapılması son derece yetersizdir. Kadına yönelik şiddet vakalarının en yoğun yaşandığı kentlerden biri olan İzmir'de sığınma evi sayısı çok uzun yıllardır sadece 6 ile sınırlı kalmıştır. Oysa kentimizin çok daha yüksek kapasiteli ve fazla sayıda kadın sığınma evine acil ihtiyacı vardır.

"Adli Vakaya Dönüşmeden Barınma İhtiyacı Karşılanmalıdır"

Ayrıca, adli bir vaka meydana gelmeksizin de kadınların ihtiyaç duyduklarında güvenle kalabilecekleri evlere ihtiyaç duyulmaktadır. Ne yazık ki ülkemizde henüz bunun yasal altyapısı ve örnek bir modeli bulunmamaktadır. Sosyal sorumluluk bilinciyle Devlet, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları iş birliği yapmalı; kadınların zorda kaldıklarında veya ihtiyaç duyduklarında sokakta kalmadan ya da kimseye bağımlı olmadan güvenle barınabilecekleri yurt benzeri model evler inşa edilip işletilmelidir.


İzmir, boşanma davalarının en çok görüldüğü illerden biridir. Boşanma davası açıldığında kadının ayrı yaşama ve müşterek evden ayrılma hakkı doğar. Ancak gidecek yeri olmayan kadınlar, boşanma sürecinde oldukları eşleriyle aynı evi paylaşmak zorunda kalmakta ve şiddete açık hâle gelmektedir.

"Kadınların Yaşam ve Güvenli Barınma Hakkı En Temel İnsan Hakkıdır"

Kadınların yaşam hakkı ve güvenli barınma hakkı en temel insan haklarındandır. Bu doğrultuda; adı ister kadın sığınmaevi ister kadın konuk evi olsun, bu merkezler farklı hukuki ve medeni konumdaki tüm kadınlara açık olacak şekilde yüksek kapasiteyle planlanmalı; çocuklu kadınların ihtiyaçları da gözetilerek yüksek donanımlı hâle getirilmelidir."



Siyaset Haberleri

Tümü

Yeni Parti İzmir'de ön seçim heyecanı

Özgür Özel liderliğinde kurulan Yeni Parti'de kongre heyecanı başladı. 

7 saat önce

YENİ Partili Tanrıkulu'ndan 'fon krizi' açıklaması: '525...

YENİ Parti Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, borsada son birkaç ayda 525 milyar liralık...

1 gün önce

AK Partili Kırkpınar'dan Foça çıkarması: Birikmiş...

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Foça ilçesinde gerçekleştirdiği geniş kapsamlı...

2 gün önce

Ümit Özlale'den Mehmet Şimşek'e: Konuyu yeterince ciddiye...

YENİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, sermaye piyasasında yaşanan gelişmelerin yalnızca...

2 gün önce

AK Parti Konak, Danışma Meclisi’nde toplandı: 2029’da...

AK Parti Konak İlçe Teşkilatı, ilçe danışma meclisi toplantısı düzenlendi. Toplantıda...

2 gün önce

Ekrem İmamoğlu 'erken seçim' çağrısı yaptı: 'Nihayetinde...

İktidarın politikalarına tepki gösteren ve 'erken seçim' çağrısı yapan Ekrem İmamoğlu,...

3 gün önce

Kayyumluk görevine son verilmişti: Tekin'den 'göreve...

İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesince kayyumluk görevine son veren CHP İstanbul İl...

3 gün önce

Başkan Güç'ten Erken Seçim Çağrısı

YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç, İzmir Adliyesi önünde STK’lar tarafından...

3 gün önce

AKP’li isim 'avarel kılıklı' demişti: Karakülçe’den...

Foça’da Saniye Bora Fıçı protestosu sonrası başlayan polemik, İzmir Büyükşehir Belediye...

3 gün önce

Gümrükçü'den Siyasi Etik Kanunu çağrısı: 5 temel ilkeyi...

Son dönemde artan partiler arası transferleri ve milli iradeyi hiçe sayan siyasi hamleleri sert...

4 gün önce

Borsa İstanbul'daki gelişmeler üzerine CHP Ekonomi Masası...

Borsa İstanbul'da yaşanan gelişmelerin ardından CHP Ekonomi Masası acil toplanma kararı aldı.

4 gün önce

Güç'ten CHP'ye 'telefon polemiği' yanıtı: O defteri...

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü’nün YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç hakkında yaptığı...

4 gün önce