Kulis: "CHP'de gerçek hesaplaşma yerel seçim sonrası"
Sözcü yazarı Aytunç Erkin, kaleme aldığı yazısında CHP kulislerinden edindiği bilgiyi paylaştı. Erkin yazısında, "Genel Başkanlığı kim kazanırsa kazansın Parti Meclisi listeleri rekor düzeyde çizik yer. Gerçek hesaplaşma yerel seçim sonrası. Bu arada hangi taraf ‘kazanıyoruz' algısını iyi verirse diğer tarafta çözülme olur." değerlendirmesini aktardı.
Sözcü yazarı Aytunç Erkin, CHP kulislerinden “CHP'de kurultay haftasına girilirken durum karışık… Genel Başkanlığı kim kazanırsa kazansın Parti Meclisi listeleri rekor düzeyde çizik yer. Gerçek hesaplaşma yerel seçim sonrası. Bu arada hangi taraf ‘kazanıyoruz' algısını iyi verirse diğer tarafta çözülme olur” değerlendirmelerini aktardı.
“BAŞABAŞ BİR YARIŞ...”
Erkin, bugünkü kurultaya günler kala kaleme aldığı bugünkü yazısında şu değerlendirmelerini aktardı:
"Birinci tespit: İlk kez bir CHP kurultayı öncesi kimse kesin, kendinden emin tahmin yapamıyor. Bu, bir bakıma iyi. Başabaş bir yarış olduğunu gösteriyor. Diğer yandan kötü, delegeye güvensizlik var. Şöyle düşünün… İstanbul'da Ekrem İmamoğlu delegelerden imza topladı. 185 delege imza verdi. Ama kime sorulsa “İmzalara bakma… İmza verir ama başka şekilde oy kullanır” diyenler çoğunlukta. Bu, partideki bölünmeyi, güvensizliği, siyasetsizliği gösteren bir tablo. CHP lideri kurultayın sloganını “İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik” diye belirledi ama “birlik” sadece dilde. Hangi adayın kaç oy alacağı ile ilgili tahminlere geçmeden her iki tarafın hamlelerine bakalım."
“SON İKİ HAFTADA 'DEĞİŞİMCİLER' GÜÇ KAZANDI”
İkinci tespit: Son iki haftada “değişimciler” güç kazandı. Bunda değişimcilerin daha organize çalışmasının, ekonomik imkanlarının daha fazla olmasının rolü var. Ancak Kılıçdaroğlu'nun DEVA Partili ilçe başkanları ile görüşmesi, partiyi kime devredeceği ile ilgili açıklamaları ve Ekrem İmamoğlu'nu divan başkanı olarak önermesi. Bu üç olay değişimcileri güçlendirdi.
“DELEGELERİN YÜZDE 80'İ KARAR VERMİŞ DURUMDA”
Üçüncü tespit: Delegelerin yüzde 80'i kesin olarak kararını vermiş durumda. Yüzde 20 hâlâ arada duruyor. Kılıçdaroğlu son haftada il başkanları ile görüşerek, belediye başkanlarını marke ederek “yerel seçime kadar buradayım, hesabınızı ona göre yapın” mesajını güçlendirmeye çalışacak.
"DEĞİŞİMCİ KANADIN KADRAJINDA GÜNEYDOĞU DELEGELERİ VAR"
Dördüncü tespit: Değişimci kanat ise özellikle Güneydoğu delegeleri üzerinde tüm imkanlarını da kullanarak etkili olmaya çalışıyor. Bu arada Özgür Özel'in, Zafer Partisi'yle yapılan anlaşmanın Kürt oylarını küstürdüğü yönünde çıkışını da unutmamak gerekiyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Raci Şaşmaz'ın ifadesi ortaya çıktı: Dizinin gerçek...
Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun şüpheli ölümü üzerine başlatılan soruşturma sürerken...
Konak'taki arsa iddialarına AK Partili Başdaş'tan sert...
AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu'ya yönelik...
Efes Tarlası Yaşam Köyü’nün yerel tohumlardan üretilen...
Efes Selçuk Belediyesi, Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde Karaot Yerel Tohum Derneği iş birliği ile...
Siyaset Haberleri
Tümüİmamoğlu, gazeteciliğe destek çağrısı yaptı: 'Halkın...
Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, medya kuruluşlarına ve gazetecilere yönelik baskılara tepki...
AK Partili İnan'dan 'Karaburun' açıklaması: Görüşmemiz...
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın AK Parti’ye geçiş iddialarına ilişkin konuşan...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kasım ayında İzmir'e gelecek!
AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kasım...
AK Partili İnan'dan Çiğlililere müjde: Tek tek projeleri...
AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, AK Parti'ye geçen Çiğli...
AK Partili İnan, Özgür Özel'i hedef aldı: İzmir'e olan...
AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, AK Parti'ye geçen Çiğli...
İYİ Parti’de İstifa Krizi! Müsavat Dervişoğlu’nun...
İYİ Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, partisinden ve milletvekilliği görevinden...
Soyer'in avukatlarından sürece ilişkin açıklama:...
Kooperatif davasında yargılanan Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in...
İzmir'deki fuar açılışına Tugay'ı temsilen AK Partili...
Gelinlik ve abiye sektörünün üreticilerini kumaş ve aksesuar tedarikçileriyle buluşturan Fashion...
CHP kurultay ceza davasında AK Parti'ye geçen Tugay'a...
CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin davada savcı, Ekrem...
AYM'den YENİ Parti Hakkında Karar: İsminin Kaldırılması...
Anayasa Mahkemesi, YENİ Parti’nin isminin ve rumuzunun hükümsüz sayılarak siyasi partiler...
Ümit Özlale'den fon krizinde gönüllü iade eleştirisi
YENİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, fon krizinde haksız kazanç sağlayanlara 'gönüllü...
Başkan Yıldız AK Parti toplantısında: Önce hizmet diyerek...
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız AK Parti Çiğli İlçe Başkanlığı’nın Danışma Meclisi...