Narlıdere CHP'de kaldı: Başkan Uzun'dan kurultay çağrısı
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, İzmir'de CHP'li belediye başkanları ve örgütlerinin art arda istifaları sonrası yazılı bir açıklama yaparak partiden ayrılmayacağını duyurdu. Uzun kurultay çağrısında bulunarak, açıklamasında şunları söyledi.
"Bugün ülkemizin ve partimizin içinden geçtiği süreçte, kamuoyuyla bazı düşüncelerimi paylaşma sorumluluğu hissediyorum.
Mesleğini yapma imkanı bulamamış bir öğretmenin: Devlet kadrolu işçisi bir babanın evladı olarak dünyaya geldim. Cumhuriyet’in olanakları ölçüsünde yaşamım şekillendi. Devlet okullarında okudum. Yine Devlet Üniversitesinden mezun oldum.
Bir yandan iş yaşamının içerisinde harmanlanırken, bir yandan da ülkemizde yanlış gördüklerimizin düzeltmenin mücadelesini vermek için dedelerimin partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nde gençlik kollarında kendimce siyaset üretmeye başladım.
Gençlik Kolları Yönetimlerinde yer aldım. Kongrelere katıldım ama kazandım ama kaybettim. İlçe Kongre Delegesi, İl Kongre Delegesi, Kurultay Delegesi, 27 yaşımda Narlıdere Belediye Meclis Üyesi seçildim.
Son olarak 29 Ocak 2024 günü Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in tensipleri, Parti Meclisimizin onayı ile Narlıdere Belediye Başkan Adayı olarak görevlendirildim. 31 Mart 2024 günü yine Narlıdere halkının iradesi ile belediye başkanı olarak seçildim.
34 yıllık yaşamıma bunca hikayeyi sığdıran, Anadolu’nun ücra köşesinden gelen bir ailenin evladını 32 yaşında belediye başkanı olmasını sağlayan yönetim biçiminin adı Cumhuriyet, vesilesi ise Cumhuriyet Halk Partisi’dir.
Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Benim iki büyük eserim vardır: Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir” demiştir.
Cumhuriyet’e de, Cumhuriyet Halk Partisi’ne de sahip çıkmak bizlerin asli görevidir. Atatürk’ün bu mirasları kimsenin tekelinde değildir. Cumhuriyet Halk Partisi 100 yaşını devirmiş asırlık bir çınardır. Kişilerden bağımsız, asırlık bir fikrin tezahürüdür.
Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e duyduğum sevgi, saygı ve vefa duygusu herkes tarafından bilinmektedir. Kendisinin demokrasi, adalet ve halkın iradesi adına verdiği mücadeleyi kıymetli buluyor, emeklerine ve siyasi duruşuna büyük değer veriyorum.
Görüş ayrılıkları, fikir farklılıkları ve siyasi tartışmalar demokratik hayatın doğal birer parçasıdır. Bu nedenle bugün ihtiyaç duyduğumuz şey kırgınlıkları büyütmek değil, dayanışmayı güçlendirmektir. Birbirimizi ötekileştirmeden, farklı düşüncelere saygı duyarak, ortak hedeflerimiz etrafında buluşarak mücadelemizi sürdürmeliyiz.
Tüm siyasi yaşamım boyunca olduğu gibi bugün de baba ocağımız Cumhuriyet Halk Partisi’ne sahip çıkmaya, örgütümle birlikte çalışmaya ve yerel seçimde Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüzel kişiliği sayesinde aldığım binlerce oyun sorumluluğunu taşımaya devam edeceğim.
Belediye Başkanı seçildiğim ilk günkü azim ve kararlılıkla, Narlıdere Halkına hizmet etmeye, kentimizi daha yaşanılabilir bir kent haline getirmek için çalışmaya devam edeceğim.
Önemle belirtmeliyim ki; Bu mücadelem, aynı azim ve kararlılıkla partimizin içerisinde demokrasiyi ve adaleti yeniden tesis etmek için de devam edecektir.
Parti içi demokrasinin ve adaletin yeniden tesisi sadece Büyük Kurultayımız ile mümkün olacaktır. En kısa süre içerisinde Kurultay toplanmalıdır. Bu durum, Cumhuriyet Halk Partisi tarihi için önemli bir görev ve sorumluluktur. Tüm yetkilileri bu görev ve sorumluluğu yerine getirmeye davet ediyorum.
Saygılarımla…"
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Gümrükçü Ve Uzun’dan Narlıdere’de Saha Çalışması
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, kent genelinde aralıksız sürdürdüğü saha...
Eski ilçe başkanından kurultay sonrası sert çıkış:...
YENİ Parti Bornova Kurucu İlçe Başkanı Ertürk Çapın, kurultay delegesi listesine alınmamasının...
Başkan Erman Uzun, İzmirli Muhtarları Ağırladı:...
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, İzmir Muhtarlar Federasyonu Başkanı Sedat Erşahin’i ve...
Siyaset Haberleri
TümüCHP İzmir'den '29 Ekim' çıkarması: Yıkılmadık, asla...
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak amacıyla...
YENİ Parti'nin 29 Ekim töreninde elektrik krizi: Başkan...
YENİ Parti İzmir İl Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı...
Özlale’den Kamu Denetçiliği Kurumuna fon krizi sorusu
Ümit Özlale, TBMM bütçe görüşmelerinde fon vurgunuyla ilgili Kamu Denetçiliği Kurumuna başvuru...
Eski ilçe başkanından kurultay sonrası sert çıkış:...
YENİ Parti Bornova Kurucu İlçe Başkanı Ertürk Çapın, kurultay delegesi listesine alınmamasının...
CHP'li Gülsever'den 'sosyal devlet' çağrısı: Hiçbir çocuk...
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Ayten Gülsever, Tivi6’da yayımlanan Sözün Özü programında...
YENİ Partili Yücel'den 2027 bütçesine tepki: Bunun adı...
YENİ Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Plan Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, 2027...
YENİ Parti kurultay tarihi belli oldu!
YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre, YENİ Parti 'nin kurultay tarihinin 14 - 15 Kasım olduğunu...
CHP'li Gümrükçü: Çeşme’nin Rant Uğruna Talan Edilmesine...
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Çeşme’de meslek odalarını ziyaret etti...
Yeni Partili Ösen'den Tugay'ın ziyaretlerine ilişkin...
AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay Ulaştırma ve Altyapı Bakanı...
Antalya'da 3 İlçe Belediye Başkanının AK Parti'ye...
Antalya’da CHP’li 3 belediyenin daha AK Parti yönetimine geçebileceği iddiası siyaset...
Saray'da sürpriz görüşme: Erdoğan ve Bahçeli bir araya geldi
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi Saray'da kabul etti. Görüşmenin...