BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset Özdağ: Kılıçdaroğlu ile Hatay dönüşü bir toplantı daha ya...

Özdağ: Kılıçdaroğlu ile Hatay dönüşü bir toplantı daha yapacağız

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, 28 Mayıs Seçimi için kararlarının henüz kesinleşmediğini ve bu akşam Kılıçdaroğlu ile bir görüşme daha yapacaklarını açıkladı. Görüşmelerin olumlu şekilde ilerlediğini aktaran Özdağ, "Yarın sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile açıklama yapmayı planlıyoruz. Sunduğumuz şartlar için mesafe kaydedildi. Fakat yüz yüze görüşmeler yapılması gerekiyor" dedi.

0Yorumlar
Özdağ: Kılıçdaroğlu ile Hatay dönüşü bir toplantı daha yapacağız

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turuna ilişkin Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile tekrar bir görüşme yapacaklarını söyledi.

Görüşmelerin olumlu devam ettiğini aktaran Özdağ, Kılıçdaroğlu ile Hatay ziyareti sonrası bu akşam bir görüşme daha yapacaklarını söyledi. Kararlarının nihai sonuca ulaşması durumunda yarın saat 11.00'de Kılıçdaroğlu ile birlikte bir açıklama yapmayı planladıklarını bildirdi.

[ilgili-haber=73624]

Özdağ, "İmzaya bağlanması için yüz yüze bazı görüşmeler yapılması gerekiyor. Bu görüşmeleri bu gece gerçekleştireceğiz. Şu ana kadar olumlu gelişen süreci bu aşamada da olumlu gerçekleştireceğimizi umuyoruz" ifadelerini kullandı. 

Özdağ'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle: 

  • "Hatay dönüşü bir toplantı daha yapacağız. Bu toplantıda 13 milyon sığınmacı ve kaçağın vatanlarına dönmesini güvence altına alacak, 11 milyar dolara ulaşan ekonomik maliyetinin Türk halkının sırtından atılmasını temin edecek ve Anayasa'nın 4 maddesini güvence altına alacak, PKK, FETÖ, IŞİD gibi terör örgütleriyle bir mücadeleyi öngören protokol görüşmelerini ilerletmiş bulunuyoruz. Nihayetlenmedi.
  • Bu görüşmeleri bu gece gerçekleştireceğiz. Olumlu giden süreci olumlu tamamlayacağımıza inanıyorum. Başarabilirsek yarın saat 11.00'de Sayın Kılıçdaroğlu ile açıklama yapmayı planlıyoruz.

"KAYYUM İMKANININ HER ZAMAN OLMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ"

  • Gönüllü değil gerekirse zorla bir sene içerisinde uluslararası hukuka uygun olaraki keza Türkiye'nin güvenliği açısından, terörle mücadelede türk devletinin hukukun içerisinde terörle ilintili yerel yöneticilerin yerine devlet yöneticilerini kayyum olarak ataması imkanının her zaman olması gerektiğini düşünüyoruz. Zafer Partisi'nin olduğu yerde terörle mücadele ve Türkiye'nin güvenliği güven altındadır, bundan emin olabilirsiniz.
  • Biz terörle ilintili hiçbir siyasi yağılanmanın teröre 'terör' diyemeyen hiçbir siyasi yapılanmanın Zafer Partisi olarak hukuken meşru olsa da siyaseten meşru olmadığını düşünüyoruz. Onun için de terörle mücadeleye sıfır tolerans ilkesiyle devam edilmesi bizim vazgeçilmezimiz."

"SİNAN BEY İLE FARKLI DÜŞÜNÜYORUZ"

Konuşmasının ardından Sinan Oğan'ın AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararına ilişkin değerlendirmesi sorulan Özdağ, şu ifadeleri kullandı:

  • "Sinan Bey'in kendi takdiridir. Zafer Partisi'ni bağlamamaktadır. Sinan Bey ile farklı düşünüyoruz. Kamuoyunun değerlendirmesine bırakıyoruz. Üzerinde durmuyoruz. Biz Sinan Bey ile yola çıkarken cehennemin kapılarını kapatmak için yola çıktık. Biz hala kapıları kapatmaya çalışıyoruz." 

OĞAN ERDOĞAN'A, ÖZ KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK AÇIKLAMIŞTI 

Cumhurbaşkanı Seçimi'nin 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen ilk turunda Sinan Oğan'ı aday olarak çıkaran Ata İttifakı bileşenlerinden Adalet Partisi, seçimlerin ikinci turunda Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini bildirdi. 

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, partisinin kararını "Demokrasinin devam etmesi için Adalet Partisi olarak kararımızı verdik. Genel İdare Kurulu toplantıda sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na destek kararı çıktı" sözleriyle açıklamıştı.

Seçimin ilk turunda seçmenin yüzde 5,2'sinin oyunu alan Sinan Oğan ise seçimin ikinci turunda daha önce sık sık sert eleştirilerde bulunduğu Cumhur İttifakı'ndan yana tutum alarak AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek açıkladı. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

18 saatlik görüşme sonucunda 'Çerçeve Yasa' kabul edildi!

Kamuoyunda “çerçeve yasa” olarak bilinen Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünlüğün Güçlendirilmesi...

13 saat önce

Saygılı'dan Cemil Tugay açıklaması: Kapımız herkese açık

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK...

1 gün önce

Başkan Mutlu ve 19 meclis üyesi YENİ Parti'ye katıldı!

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve 19 meclis üyesinin YENİ Parti’ye katılmasıyla...

1 gün önce

CHP, İlkay Çiçek'i ihraç talebiyle disipline sevk etti!

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Menderes Belediye Başkanı İlkay...

1 gün önce

YENİ Parti'den açıklama: 28 ilde CHP'li belediye başkanı...

YENİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Tüzün, CHP'den istifa ederek YENİ Parti'ye katılan...

1 gün önce

'Çerçeve Yasa' teklifine MHP'den fire!

'Çerçeve yasa' teklifine 360 milletvekili imza atarken, MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi...

2 gün önce

Gözler Beştepe'de: Bahçeli ile Erdoğan bir araya gelecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile saat 14.00'te Beştepe'de görüşme...

2 gün önce

CHP Gençlik Kolları MYK'si belli oldu: İzmir'den üç isim...

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı'nın Merkez Yönetim Kurulu açıklandı. MYK'de İzmir’den üç...

3 gün önce

'Çerçeve yasa'yı 360 vekil imzaladı: İşte yasanın...

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin çağrısı üzerine başlatılan süreçte hazırlanan "çerçeve yasa"...

3 gün önce

CHP'nin köklü isimlerinden YENİ Parti'ye başvuru!

CHP’nin önemli isimleri Aziz Kocaoğlu, Kâmil Okyay Sındır ve Olgun Atila, partiden istifa ederek...

3 gün önce

Başkan Uzun tarafını seçti: Narlıdere'de çoğunluk CHP'de!

Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun'un CHP'de kalma kararı aldı. Belediye meclisindeki yeni...

3 gün önce

Bahçeli, teröristbaşı Öcalan için 'umut hakkı' çağrısını...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Terörsüz Türkiye" süreci kapsamında çıkarılacak "çerçeve...

3 gün önce