BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.703 %0,67 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.352,21 %1,58 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset Özlale'nin mason olduğu iddia edilmişti: Büyük Loca’dan i...

Özlale'nin mason olduğu iddia edilmişti: Büyük Loca’dan iddialara yanıt geldi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale’nin “mason” olduğunun iddia edilmesi üzerine Özgür Masonlar Büyük Locası’ndan açıklama geldi.

0Yorumlar
Özlale'nin mason olduğu iddia edilmişti: Büyük Loca’dan iddialara yanıt geldi

Önümüzdeki yerel seçimler öncesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayları üzerinden ‘mason’ tartışması yapılıyor.

“Mason” olduğu iddiaları gündeme gelen ve ABD’de danışmanlık yaptığı iddia edilen İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ilan edilen Ümit Özlale iddialara yanıt verdi. Özlale, “Ben Atatürkçüyüm, milliyetçiyim, İzmirliyim ve İzmir profiline uygun birisiyim. Hakkımda hiçbir şaibe yok. Benim adaylığımın açıklanmasıyla beraber bir karalama kampanyası başlatıldı” dedi.

Tartışmalar üzerine açıklamada bulunan Özgür Masonlar Büyük Locası, şu ifadeleri kullandı:

“Kamuoyunda Özgür Masonlar Büyük Locası olarak bilinen Büyük Mason Mahfili Derneği, 1966 yılında T.C. Anayasası ve yasaları uyarınca kurulmuş bir dernek olup, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Ulusumuzun tüm değerlerine bağlı ve saygılıdır. İlgili Devlet Makamlarının bilgisi dâhilinde olan Resmi Tüzüğünde yazılı amaç ve ilkeleri doğrultusunda insanlığa yararlı olma amacı ile çalışmalarını sürdürmektedir. Tüm faaliyetleri Devletin ilgili kurumlarının bilgisi ve denetimi altındadır.

Kurulduğu günden bugüne kadar gerek Türkiye’de gerekse uluslararası ölçekte hiçbir siyasi faaliyeti, hiçbir siyasi girişimi veya eylemi olmamış, doğrudan veya dolaylı olarak siyasetle uğraşmamış, siyasi tutum sergilememiş, hiçbir siyasi görüş açıklamamıştır. Siyasi parti, örgüt veya oluşumlar ile doğrudan veya dolaylı bağlantısı olmamıştır. Kaldı ki Masonluk kurumunun amaç, ilke ve kuralları gereği siyasetle ilgilenmesi mümkün de değildir.

Öte yandan elbette dernek üyeleri, her Türk vatandaşı gibi yasalar çerçevesinde bireysel siyaset yapabilir, aktif siyasete girebilir, siyasi görüşünü ve duruşunu özgürce sergileyebilir. Derneğimiz, üyelerinin Anayasal vatandaşlık haklarından olan siyasi yaşamlarına karışmaz, karışamaz. Dolayısıyla, üyelerinin özel alanlarını ilgilendiren siyasi faaliyetlerinin, Özgür Masonlar Büyük Locası’nın kurumsal yapısı ile bir ilgisi, ilişkisi veya bağı kesinlikle söz konusu değildir.

Ülkemizdeki diğer Mason derneklerinin de benzer şekilde faaliyet gösterdiğine inanıyor, bu inançla hepsine ve tüm üyelerine, kardeşçe ilişkilere uygun olarak, kapılarımızı ve gönüllerimizi her zaman açık tutuyoruz.

Zaman zaman çeşitli yayın organlarında Masonların siyasete müdahale ettiği, Mason Derneklerinin birbirleriyle çekişme içerisinde olduğu yönünde asılsız iddialar ve dayanaksız yorumlar görülmekte ise de kesinlikle böyle bir durum söz konusu değildir. Aksi yöndeki haber, yorum veya açıklamaları Özgür Masonlar Büyük Locası olarak şiddetle reddediyoruz.

Değerli Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

Yeni Parti İzmir İl Kongresi: Çağatay Güç yeniden başkan...

Yeni Parti İzmir 1. Olağan İl Kongresi'nde tek aday olarak seçime giren Kurucu İl Başkanı...

1 saat önce

Başkan Yıldız'dan Atatürk portresi haberlerine tepki:...

CHP’den istifa ederek AK Parti'ye katılan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ın makam...

6 saat önce

Çağatay Güç'ün yeni yönetim listesi belli oldu

Yeni Parti İzmir İl Örgütü 1. Olağan İl Kongresi’ni düzenliyor.  

7 saat önce

Özgür Özel Manisa’da: Asla kötülüğe teslim olmayacağız

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin milletin talimatıyla kurulduğunu belirterek,...

7 saat önce

AK Parti Urla İlçe Başkanı Selim Kalemci hakkında iddialar

AK Parti Urla İlçe Başkanı Selim Kalemci'nin düzenlediği çalışmalar eleştirilere konu olmaya...

7 saat önce

Başkan Eşki'den sendikalara Cemil Tugay eleştirisi:...

Yeni Parti İzmir İl Kongresi'nde dikkat çeken konuşmalardan birini Bornova Belediye Başkanı Ömer...

9 saat önce

AK Partili bir isme vermesi bekleniyordu: Başkan Tugay...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK Parti'ye geçişi sonrasında meclisin yeni...

9 saat önce

Çağatay Güç kongrede konuştu: İzmir yeniden söz söylüyor

YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç, YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı Kongresi’nde...

10 saat önce

Yeni Parti İzmir'de il kongresi: Çağatay Güç tek aday

Yeni Parti İzmir İl Örgütü’nde kongre heyecanı yaşanıyor.

14 saat önce

Yeni Parti'de kurultay hazırlığı

Yeni Parti'de Parti Meclisi, 28 Ekim Çarşamba günü 1'inci Olağan Kurultay'ın tarihini belirlemek...

15 saat önce

Özgür Özel İzmir'e basın özgürlüğü yürüyüşe katılmak için...

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel İzmir’de basın özgürlüğü yürüyüşüne katılacak.

2 gün önce

2024'te rakiplerdi: Hamza Dağ'dan Başkan Tugay'a ziyaret!

2024 yerel seçimlerinde AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan AK Parti MKYK...

2 gün önce