Saygılı'dan Tel Aviv tepkisi: İzmir, masumları katledenlerin kardeşi olamaz
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir'in Tel Aviv ile olan 'kardeş şehir' ilişkisinin sona ermesi gerektiğini söyledi. Saygılı ayrıca; AK Parti grubu olarak İzBB meclisinde konu ile ilgili teklif vereceğini söyledi.
Mert DELEN/EGE'YE BAKIŞ - AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında geçtiğimiz yıllarda İzmir'in Tel Aviv'i kardeş şehir ilan etmesine tepki gösterdi. Saygılı, bu ilişkiye son verilmesi gerektiğini belirtirken, AK Parti grubu olarak İzBB meclisinde konu ile ilgili teklif verileceğini dile getirdi.
"KARDEŞ ŞEHİR SAFSATASINA SON VERİLMELİ"
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz yıllarda İsrail'in Tel Aviv şehrini kardeş şehir ilan etmesi üzerinden yüklenen Saygılı, 'kardeş şehir safsatası bitirilmeli'dedi. Saygılı, "Cumhurbaşkanımızın ‘küresel barış diplomasisi liderlik vizyonuyla’ sergilediği irade ve cesur duruş, vicdan sahibi toplumlar için örnek teşkil etmelidir. İzmir, tıpkı tüm Türkiye’nin olduğu gibi Gazze halkının haklı mücadelesinin yanındadır. Hal böyleyken; İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıllarda Tel-Aviv ile birbirini kardeş şehir ilan etmiş olması yeniden ele alınmalı ve bu kâğıt üzerinde anlam ifade eden safsataya acilen son verilmelidir.
"AK PARTİ OLARAK TEKLİF SUNACAĞIZ"
İzmir, masum sivilleri ve günahsız yavruları katleden bir devletin ya da şehrin kardeşi olamaz, olmamalıdır. Yazıklar olsun! İzmir’in yanı, hamile kadınların, yaşlı sivillerin sığındığı kamplara gece yarısı ölüm bombaları kusan katillerin safı değildir. Bundan dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve yönetici erke kamuoyu önünde çağrımı yapmak istiyorum; “Bu onulmaz ayıbı üzerinizde tarihi bir utanç olarak taşımaya son veriniz!” Bir avuç katliamcı Siyonist sizin kardeşiniz ise de bunu yüreklice kabul edip bu gerçeği İzmir ve İzmirliyle paylaşınız. Yok eğer safınız masum, mazlum ve mağdur Gazze halkıysa bunu da çekinmeden yüreklice ifade ediniz. Bu gelişmeler ışığında, ilk Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında; ‘İzmir’in Tel-Aviv’le olan sözde kardeşliğinin sona ermesi ve Gazze’nin tüm ilçelerimizce kardeş şehir ilan edilmesi için’ AK Parti grubu olarak teklifimizi sunacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve yöneticileri; İzmir halkı, tarih ve maşeri vicdan karşısında tercihini yapacaktır. Ya katil Netenyahu ve psikopat cani çetesiyle kardeşliklerini perçinleyecekler ya da Gazze’nin halkına şerefli bir selam göndereceklerdir. Utanç ve şeref arasındaki farkı bilenler için tablo bu kadar nettir” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Saygılı'dan Cemil Tugay açıklaması: Kapımız herkese açık
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK...
AK Partili Saygılı'dan Cemil Tugay'a belediye binası çıkışı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 30 Ekim 2020 İzmir depreminde hasar gören ve 2022...
AK Partili Saygılı CHP'yi hedef aldı: CHP'nin kavgası...
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın CHP'den...
Siyaset Haberleri
TümüYENİ Partili Ösen’den Çeşme Projesi çıkışı: “Çeşme’yi...
YENİ Parti İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, Çeşme Projesi üzerinden Türkiye’nin turizm...
CHP'li Gümrükçü'den Menderes mesajı: “Yeni Partililer...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in tutuklanmasının...
AK Partili İnan’dan Özel’e yanıt: “Neyi takip ettiğimizi...
AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir’de Vakıflar Genel...
18 saatlik görüşme sonucunda 'Çerçeve Yasa' kabul edildi!
Kamuoyunda “çerçeve yasa” olarak bilinen Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünlüğün Güçlendirilmesi...
Saygılı'dan Cemil Tugay açıklaması: Kapımız herkese açık
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK...
Başkan Mutlu ve 19 meclis üyesi YENİ Parti'ye katıldı!
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve 19 meclis üyesinin YENİ Parti’ye katılmasıyla...
CHP, İlkay Çiçek'i ihraç talebiyle disipline sevk etti!
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Menderes Belediye Başkanı İlkay...
YENİ Parti'den açıklama: 28 ilde CHP'li belediye başkanı...
YENİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Tüzün, CHP'den istifa ederek YENİ Parti'ye katılan...
'Çerçeve Yasa' teklifine MHP'den fire!
'Çerçeve yasa' teklifine 360 milletvekili imza atarken, MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi...
Gözler Beştepe'de: Bahçeli ile Erdoğan bir araya gelecek!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile saat 14.00'te Beştepe'de görüşme...
CHP Gençlik Kolları MYK'si belli oldu: İzmir'den üç isim...
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı'nın Merkez Yönetim Kurulu açıklandı. MYK'de İzmir’den üç...
'Çerçeve yasa'yı 360 vekil imzaladı: İşte yasanın...
MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin çağrısı üzerine başlatılan süreçte hazırlanan "çerçeve yasa"...
