'Sütte leke var, onda yok' demişti... Özel, pişmanlığını açıkladı: Bu el bu kafa kırılaydı!
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti rozeti takan Tugay'ın aday yapılması süreci ile ilgili kendisine yönelen eleştirilerle ilgili olarak "Cemil Tugay'a eğer son imzayı bu el attıysa, bu el kırılaydı, bu kafa kırılaydı!" ifadelerini kullandı.

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.
Geçtiğimiz günlerde AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da Özel'in gündeminde yer aldı.
Özel açıklamasında "Genel başkan seçildikten sonra, hatırlayın o köşe yazarlarını, efendim ‘İzmir'i felaket bekliyor, İzmirli küskün, İzmirli kırgın’ yazıları arasında İzmir'de 31 belediye başkanı adayı göstermiş ve 29'unun seçilmesini 31 Mart akşamı sevincini sizlerle birlikte yaşamış birisiyim ben. O gün, o gün İzmir'in bugün bizde olanlar olmayanlar, bütün milletvekilleri başarıyı sahipleniyorlardı. Bugün orada burada yalan beyanlarda bulunanlar ilk telefonla kutlamaları yapıyorlardı. Türkiye tarihinin en büyük yerel seçim başarısıydı. Türkiye'nin yüzde 65'i, ekonominin yüzde 85'i; İzmir'de bir Menemen ve Aliağa özel durumu olan iki ilçe dışında tamamı kazanılmıştı ve çok büyük bir zaferdi" dedi.
"İÇİM YANIYOR, İÇİM"
Özel konuşmasında mevcut CHP yönetiminin Özel'in aday belirleme sürecinde Cemil Tugay lehine tavır aldığı ve bu yüzden özür dilemesi gerektiği yönündeki açıklamalara ilişkin de konuştu.
Özel şunları söyledi:
"O gün belirlenen, çeşitli yöntemlerle diğer adayların belirlendiği gibi belirlenen aday bugün ihanet etti. Şimdi birileri, o gün 'Büyük bir zafer, başarı' deyip sahiplenen birileri dönmüş bize ıvır zıvır konuşuyor. 'Onu yapacak mısın, bunu yapacak mısın, özeleştiri yapacak mısın?' Öz eleştiri yapacak mısın diyorlar. Öz eleştiri ne? İçim yanıyor, içim. Cemil Tugay'a eğer son imzayı bu el attıysa, bu el kırılaydı, bu kafa kırılaydı, bugünü görmeyeydi de o namussuzu aday yapmayaydı." Bugünü görmeyeydi de o namussuza da yapmayaydı ama kendilerinin ilk ilan ettiği aday, prensesleri Aydın'da topuklayıp kaçarken hiç orada sorumluluk almayanlar çıkıp da bize, İzmir'le aramıza girip 'Özür dileyecek misin?'"
"İZMİR'İ 31'DE 31 ALACAĞIZ"
Şu ifadelerle konuşmasını sonlandırdı:
"İzmirlinin ayağının altına yatarım ama sizin gibi haysiyetsizlik peşinde koşanlara bu partiyi teslim etmem. Aklınızı başınıza alın, Kimsiniz siz, butlancılar, kimsiniz siz, iktidara teslim olanlar! 47 yıllık zaferden sonra kaybetmeye görevlendirilenler... Herkes şunu bilsin. İzmir'le YENİ Parti'nin arasına, İzmir'le Özgür Özel'in arasına kimse giremez. İzmir'de bir üzülen varsa, bir gözyaşı döken varsa kurban olayım ona. Özür ne, özür ne; köle olayım ona. Ama herkes haddini bilecek! O İzmir'i 31'de 31 alacağız. O seçimlerde İzmir'de dünya rekoru kıracağız. Haydi bakalım. İzmir, sana selam olsun! İzmir, YENİ Parti ve Özgür Özel sana kurban olsun."
Benzer Haberler
Başkan Yıldız'a Yeni Partili Tuncay Özkan'dan tepki:...
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ın düzenlenecek törenle AK Parti'ye katılması...
CHP Genel Başkanı Özel’den Tugay'a: "Sütte leke var onda...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Karabağlar'da düzenlenen mitinge katıldı. Vatandaşa seslenen...
Özgür Özel 'grup toplantısında' ateş püskürdü: Bu partiye...
"Mutlak butlan" kararının ardından seçilmiş genel başkan Özgür Özel yönetimindeki CHP'de ilk grup...
Siyaset Haberleri
TümüBaşkan Tugay AK Parti'ye hızlı geçti: Şehrin farklı...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK Parti'ye geçişinden sonra şehrin farklı...
Özgür Özel’den Eyyüp Kadir İnan’a tazminat davası
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel’in avukatları, AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan’ın...
Başkan Tugay'dan AK Parti İzmir'e iadeiziyaret
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay AK Parti'ye geçişi sonrasında AK Parti İzmir İl...
Özel'den sert İzmir açıklamaları: Çeşitli yöntemlerle...
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de gerçekleştirilen grup toplantısında gündeme ilişkin...
Tugay'dan Kılıçdaroğlu'na yanıt: Benden bir kez bile...
AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 'anket' tartışmaları üzerinden...
Başkan Tugay'dan 'eşim beni boşar' ifadelerine dair...
Geçmişte yaptığı "Eşim beni boşar' dedi" açıklamasıyla çok konuşulan İzmir Büyükşehir Belediye...
Erdoğan'dan İzmir talimatı: Her sorunu bana getireceksiniz!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemil Tugay’ın partilerine...
Güç’ten Cemil Tugay’a İstifa Çağrısı: “İzmirli Senin...
YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a...
Meclisteki transfer tepkisi sonrası CHP’li Yeter’den...
CHP Grup Başkanvekili Candaş Yeter, Cemil Tugay’ın AK Parti’ye geçişini protesto etmek amacıyla...
YENİ Parti ve CHP'nin ortak eylemine AK Parti'den...
YENİ Parti ve CHP'nin ortak kararı ile Büyükşehir Meclis oturumuna katılmamasına yönelik...
Başkan Tugay'ın transferine CHP ve YENİ Parti'den ortak...
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi YENİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi grubu, İzmir Büyükşehir...
Başkan Tugay'dan Özgür Özel'in 'sütü bozuk' ifadelerine...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın AK Parti’ye geçişinin ardından Şato’da AK...