BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset Tanju Özcan'ın duruşması ertelendi

Tanju Özcan'ın duruşması ertelendi

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın kentte yaşayan sığınmacılara yönelik aldığı kararlar nedeniyle 'Nefret ve ayrımcılık' suçundan yargılandığı davada duruşma nisan ayına ertelendi.

0Yorumlar
Tanju Özcan'ın duruşması ertelendi

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kentte yaşayan sığınmacılara belediye tarafından ayni ve nakdi yardımı keserken, su ücretlerine 10 kat zam yapıp, nikah ücretlerinin de 100 bin TL olması yönünde karar aldı.

Özcan’ın sığınmacılara yönelik aldığı kararlar nedeniyle bazı sivil toplum kuruluşları ve yurttaşlar tarafından hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Özcan hakkında son olarak Bolu 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 'Nefret ve ayrımcılık' suçundan dava açıldı. Duruşmaya bir hafta kala 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi Özcan’a adli kontrol tedbiri olarak yurt dışına çıkış yasağı kararı verdi.

 

ÖZCAN SAVUNMASINI YAPAMADI

Tanju Özcan, 'Nefret ve ayrımcılık' suçlamasıyla yargılandığı davada bugün hakim karşısına çıktı. Mahkemede eksiklikler nedeniyle Özcan, savunmasını yapamazken, duruşma 26 Nisan tarihine ertelendi. Özcan’ın programında söylediği sözler nedeniyle de Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan gazeteci Fatih Altaylı’nın da 26 Nisan’daki mahkemede hazır bulunmasına karar verildi.

Duruşma sonrası adliye önünde açıklamalarda bulunan Özcan, mahkemedeki eksiklikleri vurgulayarak, “Vallahi keşke hukukçu olmasaydım dedim. Keşke hukuk tahsili almamış olsaydım. Ve burada yaşanan trajikomik olayları anlayamamış olsaydım diye temenni ederdim. Müşteki diye birilerini dosyaya koymuşlar, taramamışlar bunu. Avukatlar görmüyor, biz görmüyoruz. Bundan dolayı ben savunmamı bugün yapamadım. Usul eksikleri tamamlanamadığı için. Zaten garip olan da bir şey var. Ben niye yargılanıyorum? İşte iddia o ki sığınmacıların iş yeri açma ruhsatlarını iptal etmişim. İş yerini açmalarına izin vermemişim. Sularına ve nikah ücretlerine zam yapmışım. Zaten bunlardan dolayı ben daha önce burada soruşturmada takipsizlik kararı verildi. Savcılık makamı davayı açarken hiç müşteki bulamamış getirmiş bir tane bir öğrenci kardeşimiz vardı. Geçici sığınmacı ayrı bir şey, ülkeye tahsil için gelmiş yabancı olarak gelmiş olmaları ayrı bir şey. Hukuk durumları bile farklı. Yani böyle bir dava olmaz. Ama savunmamızı yapamadık. Çünkü usul eksikliği o kadar çok ki. Bir de olmayacak bir şey oldu. Yargılamaya 10 gün kala, yani bu soruşturma 5 Ocak'ta başladı. 4 Haziran'da dava açıldı. Ekim 7'sine yani bugüne bırakıldı. Ben duruşmaya başladığı gibi geldim. Ama bir hafta önce hakim bey dosyayı resen ele aldı bana yurt dışı yasağı koydu. Bana yurt dışından çıkış yasağı getirildi. Savcının talebine aykırı olarak. Bugün de şimdi duruşmayı 24 Nisan'a erteledi ama yurt hedefinin çıkış yasağım devam ediyor. Niye benim yurt dışı yasağımı sürdürüyor? Bunu anlayabilmek mümkün değil” dedi.

 

"KARARLARIMDAN PİŞMAN DEĞİLİM"

Özcan, sığınmacılarla ilgili aldığı kararlarla ilgili şu ifadeleri kullandı: 

“Aldığım kararlardan dolayı hukuken de rahatım dolayısıyla ben şehrimin daha güvenli bir şehir olması, kadınlarımızın daha özgür hareket edebilmesi, esnafımızın haraç korkusuyla yaşamaması için elimden geleni yaptım. Bundan sonra yapmaya devam edeceğim. Sığınmacılarla ilgili politika emperyal bir politikadır. Yetki saham içinde yetkimi kullanarak sığınmacılarla ilgili kararlarımdan dolayı pişman değilim. Bugün olsa yine aynı kararlar alırım. Yarın gerekirse benzer kararlar almaktan da çekinmem. Dolayısıyla bu sığınmacısever yöneticilerinin bunu artık akıllarına sokması gerekiyor.”

Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan gazeteci Fatih Altaylı’nın da 26 Nisan’daki duruşmada hazır olması yönünde karar alındığını söyleyen Özcan, “Vallahi enteresan zaten. Geçen hafta Fatih Altaylı’nın dinlenmesine karar verdi. Hakim, Silivri Cezaevi'ne müzekkere yazdı. Orada hazır olması için. Fatih Altaylı'nın cuma günü duruşması vardı, tahliye olabilirdi. Siz nereden biliyorsunuz bugün Fatih Altaylı'nın tutukluluk halinin devam edeceğini? Bugün de 26 Nisan'da hazır olunmasına karar verdi. Demek ki bu Fatih Bey için güzel haber. En azından 26 Nisan’a kadar tahliye olacağı bugün ortaya çıktı bugün verilen kararla” diye konuştu. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

Mansur Yavaş'ın adaylık tartışmasına Burhanettin...

YENİ Parti Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı...

1 gün önce

Başkan Güç, Roman vatandaşlarla bir araya geldi

YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Roman Soykırımı’nın ( Porajmos ) yıl...

1 gün önce

Gümrükçü'nün 'elitler gitti' çıkışına, Volkan Gürboğa'dan...

Gerçekleştirdiği basın açıklamasında "Elitler gitmiştir, emekçiler burada CHP'ye sahip çıkmaya...

2 gün önce

Kılıçdaroğlu İzmir'e gelecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki 45 gün içerisinde İzmir'e geleceği...

2 gün önce

Gümrükçü'nden istifa eden başkanlara mesaj: Meclis...

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'den istifa eden belediye başkanları ve meclis üyelerine...

2 gün önce

Gümrükçü'den Güç'e sert sözler: "Oyları cebine koyup...

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, düzenlediği basın toplantısında CHP'deki ayrışma süreci ve...

2 gün önce

İYİ Parti Karşıyaka'dan belediyeye 'tahliye' çıkışı:...

Yeşil-kırmızılı kulüp, belediye ekipleri tarafından Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu...

2 gün önce

Başkan Fıçı'dan siyasi süreç açıklaması: "Herhangi bir...

Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, son günlerde yaşanan siyasi gelişmelere ilişkin yazılı...

2 gün önce

Tunç Soyer, tutukluluk incelemesini protesto etti: SEGBİS...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik kooperatif soruşturması kapsamında tutuklu bulunan önceki...

2 gün önce

Sinem Dedetaş'tan ilk açıklama: Aklım ve kalbim...

Üsküdar Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonda dün gözaltına alınan Belediye Başkanı...

3 gün önce

MHP'li Feti Yıldız'dan 'parti kapatma' açıklaması!

MHP'li Feti Yıldız, "Siyasi Parti Kapatma nedenlerine 'rüşvet ve yolsuzlukların odağı olmak' da...

3 gün önce

70 yıllık CHP'li Önder Sav, istifa ettiğini açıkladı!

70 yıldır CHP üyesi olan Önder Sav, partisinden istifa ettiğini ifade ederek, "Maalesef...

3 gün önce