Tugay'dan Kurultay iddialarına yanıt: Kanıt yok, rahatsızım!
CHP 38. Kurultay’ına yönelik iddialar hakkında isminin geçmesine tepki gösteren Tugay, “İzmir için konu kapandı. Hiç kimsenin en ufak şekilde yaşadığı böyle bir durum yok, bir kişi ne gibi bir saikle bunu söyledi bilmiyoruz ama birilerinin yönlendirmesi ve CHP’ye zarar vermek amacıyla bunu yaptığını düşünüyoruz” diye konuştu.
ÖMER FARUK ALTIN/EGE'YE BAKIŞ-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Afet Koordinasyon Çalıştayı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Tugay, son günlerde CHP’nin 38. Kurultayı’na yönelik ‘şaibe’ iddiaları ve Kurultay Delegesi Hatip Karaaslan’ın iddiaları hakkında, “CHP’ye zarar vermek amacıyla bunu yaptığını düşünüyoruz. Zaten arkadaşlarımız dosyasını incelemiş, hiçbir kanıt olmayan bir iddia bu” diye konuştu.
"CHP'YE ZARAR VERMEK AMACIYLA..."
Kurultay iddiaları ile CHP’ye verilmek istenildiğini belirten Tugay, “Birçok açıklama yaptık. En son il başkanlığında yaptığımız toplantıda il başkanımız da söyledi, İzmir için konu kapandı. Hiç kimsenin en ufak şekilde yaşadığı böyle bir durum yok, bir kişi ne gibi bir saikle bunu söyledi bilmiyoruz ama birilerinin yönlendirmesi ve CHP’ye zarar vermek amacıyla bunu yaptığını düşünüyoruz. Zaten arkadaşlarımız dosyasını incelemiş, hiçbir kanıt olmayan bir iddia bu. Benim adımın geçmesi tabi ki beni çok rahatsız etti çünkü böyle bir olaya en ufak bir şekilde dahlim yok. İzmir’de kurultay sürecinde herkesin görüşü belliydi. Bu iddiayı söyleyen kişi de taraftı ve böyle olduğu için kimsenin onunla konuştuğunu düşünmüyorum. Bin 300 delege var, bir kişinin İstanbul’a davet edilmesi çok mümkün değil. Bunu ciddiye alanlar, bunun üstünden sanki yeni bir kurultay yapılacakmış gibi topluma algı vermeye çalışanlar sadece CHP’ye zarar vermeye çalışıyor. Biz parti olarak buna karşı birlik bütünlük içinde duracağız. Dün genel başkanımız çok net ifadelerle bizim üzerimizde kurulmaya çalışılan bu baskıya karşı duracağımızı ifade etti” diye konuştu.
"HER ŞEY ZATEN TOPLUMUN GÖZÜNÜN ÖNÜNDE OLUYOR"
Kayyum atamaları hakkında konuşan Tugay, “Her şey zaten toplumun gözünün önünde oluyor. Biraz dikkatle bakanlar her şeyin nedenini anlayabilir, siyasetin bu şekilde yapılmaması lazım. Siyaset ülkeyi yönetmek, sağlıklı düzgün hizmet vermek için yapılıyor. Bir partinin başka bir partiyi zayıflatmak için hukuku yönlendirmesi, baskı oluşturması demokrasinin sağlıklı işlemediğini gösterir ve ciddi bir tehdittir. Her şey demokrasinin üzerinde gerçekleşiyor. Bir baskı süreci var, bunu herkes görüyor. Buna karşı demokratik bir tepki göstermek gerekir” diyerek sözlerini tamamladı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
CHP kurultay ceza davasında AK Parti'ye geçen Tugay'a...
CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin davada savcı, Ekrem...
Soyer'den savunma: Benimle ilgili somut bir kanıt yok
İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON'a yönelik soruşturmada kooperatiflerdeki usulsüzlük...
Bakan Tekin’den Canlı Yayında Peş Peşe Mesajlar! ‘Çok...
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullardaki güvenlik sorunları, sosyal medya ve dijital...
Siyaset Haberleri
TümüYeni Parti İzmir İl Kongresi: Çağatay Güç yeniden başkan...
Yeni Parti İzmir 1. Olağan İl Kongresi'nde tek aday olarak seçime giren Kurucu İl Başkanı...
Başkan Yıldız'dan Atatürk portresi haberlerine tepki:...
CHP’den istifa ederek AK Parti'ye katılan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ın makam...
Çağatay Güç'ün yeni yönetim listesi belli oldu
Yeni Parti İzmir İl Örgütü 1. Olağan İl Kongresi’ni düzenliyor.
Özgür Özel Manisa’da: Asla kötülüğe teslim olmayacağız
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin milletin talimatıyla kurulduğunu belirterek,...
AK Parti Urla İlçe Başkanı Selim Kalemci hakkında iddialar
AK Parti Urla İlçe Başkanı Selim Kalemci'nin düzenlediği çalışmalar eleştirilere konu olmaya...
Başkan Eşki'den sendikalara Cemil Tugay eleştirisi:...
Yeni Parti İzmir İl Kongresi'nde dikkat çeken konuşmalardan birini Bornova Belediye Başkanı Ömer...
AK Partili bir isme vermesi bekleniyordu: Başkan Tugay...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK Parti'ye geçişi sonrasında meclisin yeni...
Çağatay Güç kongrede konuştu: İzmir yeniden söz söylüyor
YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç, YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı Kongresi’nde...
Yeni Parti İzmir'de il kongresi: Çağatay Güç tek aday
Yeni Parti İzmir İl Örgütü’nde kongre heyecanı yaşanıyor.
Yeni Parti'de kurultay hazırlığı
Yeni Parti'de Parti Meclisi, 28 Ekim Çarşamba günü 1'inci Olağan Kurultay'ın tarihini belirlemek...
Özgür Özel İzmir'e basın özgürlüğü yürüyüşe katılmak için...
Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel İzmir’de basın özgürlüğü yürüyüşüne katılacak.
2024'te rakiplerdi: Hamza Dağ'dan Başkan Tugay'a ziyaret!
2024 yerel seçimlerinde AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan AK Parti MKYK...