Üç ismi hedef aldı, eleştirileri yanıtladı: Aslanoğlu'ndan adaylık açıklaması
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, partisinin İzmir il kongresi öncesinde bir basın açıklaması gerçekleştirerek adaylığını açıkladı. Konuşmasında partide birlik olmadığına dair eleştirilere de yanıt veren Aslanoğlu, adaylığını duyururken “Mücadeleyi büyütmeye, umudu örgütlemeye, kalplerinize umudu aşılamak için adayım arkadaşlar." ifadelerini kullandı. Aslanoğlu ayrıca, genel merkezde Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüşme gerçekleştiren Deniz Yücel, Devrim Barış Çelik ve Ednan Arslan'ı hedef aldı.
GÜLPERİ TİBİN/ EGE’YE BAKIŞ – İlçe kongrelerini tamamlayan CHP İzmir’de il kongresi için geri sayım başladı. 16 Eylül 2023’te gerçekleştirilecek olan il başkanlığı seçimi için Aytekin Tunus ve Mehmet Şakir Başak haricinde, partinin mevcut il başkanı Şenol Aslanoğlu da adaylığını açıkladı. CHP İzmir Milletvekilleri Mahir Polar ve Rıfat Nalbantoğlu, CHP ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katılımıyla bir basın açıklaması gerçekleştiren Aslanoğlu, göreve geldiği zamandan beri çok çalıştığını belirterek, “Göreve geldiğimizden benri İzmir’de basmadığımzı toprak parçası bırakmadık.” diye konuştu.
“PARTİNİN ÇALIŞMAYAN İNSAN SORUNU VARDIR”
Gerçekleştirdiği basın açıklamasında muhalefet cephesi için kayıpla sonuçanan genel seçimlerin ardından partisinde yaşanan değişim tartışmalarına değinen Aslanoğlu, “Seçimin bittiği sabah partiyi, AK Parti’nin yandaş kanallarında tartıştırmaya başladılar. İlk gün sabah haykırdım ‘Genel başkanımızın yanındayız.’ diye. Öyle ‘Genel başkan koltuktan iner de koltuk kapar mıyız?’ diye bakanlardan olmadım. Neye inanıyorsam onu söyledim çünkü bu partinin genel başkan sorunu yoktur, yeterince çalışmayan insanlar sorunu vardır.” ifadelerine yer verdi.
“BİZ BU MEMLEKETİN YARISIYIZ”
Aslanoğlu, Kılıçdaroğlu’nun genel seçim sürcinde ne kadar çok çalıştığından da bahsettiği açıklamasına şöyle devam etti:
“Sayın Genel Başkan, bütün seçim dönemi boyunca basmadık toprak bırakmadı. Sabahtan geceye kadar en çok çalışan oldu. En çok çalışan olduğuna şahit misiniz?
Umutsuzluk var var diye ortalıkta dolaşanlar, umutsuzluk falan yok. Umutsuz olan sizsiniz. Umudu hiçbir zaman yitirmedim. Biz baraj altında kalfığımızda küstük mü bu partiye?
Kılıçdaroğlu’na oy vermiş 2 milyon kişiyiz. Korkar mıyız onlardan? Biz bu memleketin yarısıyız yarısı! Umudumuz da var, biz kazanacağız!
Bu şehirde Erdoğan’a 1 milyon 20 bin oy farkı atmış insanlarız. Enseyi karartmak yok”

“SEN YOKSUN DİYE BİRLİK DEĞİL MİYİZ?”
Göreve geldiği süre boyunca çok çalıştığını söyleyen Aslanoğlu, “Birlik yok” eleştirilerine de yanıt verdi. Aslanoğlu, açıklamsına devam ederken şu ifadeleri kullandı:
“ ‘Birlik olmak lazım, birlik olmak lazım.’ Biz birlikteyiz arkadaş. Sen yoksun diye birlik değil miyiz? Etrafına bir bak. Bak bakalım ilçe teşkilatlarımıza, kadın kollarımıza. Biz birlikteyiz. Liste görmedi diye küsenler bıraksınlar bu edebiyatı. Birlik olmak için mücadele etmek lazım. Bin 254 mahallede delege seçimleri başladığından beri mahallelerde, ilçelerde ortak liste çıksın diye gecemi gündüzüne kattım. Kimse dışarıda kalmasın dedim.”
“YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE!”
Aslanoğlu, açıklamasını noktalarken MYK üyesi Devrim Barış Çelik, milletvekilleri Ednan Arslan ve Deniz Yücel’in genel başkan ziyaretini eleştirdi ve şöyle konuştu:
“Seçimlerden sonra tüm ilçe kongrelerinde yüksek sesle haykırdım; değişimin nasıl olacağına partinin üyeleri, delegeleri karar verir. Seçim zamanı ortada olmayanlar, çalışmayanlar; sizler adına karar veremez. İşi gücü dedikodu olanlar sizler adına karar vermez. Genel merkez koridorunda dedikodu yaparak il başkanı belirlemeye çalışanlar sizin adınıza karar vermez. Değişimin nasıl olacağına da il başkanının kim olacağına da siz karar vereceksiniz. Söz de yetki de karar da sizde. ‘Aday mısın?’ diye soruyorlar. Hatta AKP’liler çok merak ediyordu. Evet, adayım arkadaşlar. Mücadeleyi büyütmeye, umudu örgütlemeye, kalplerinize umudu aşılamak için adayım arkadaşlar. AK Partililerin yapmak istediklerini yapacilmelerinin tek yolu var, CHP’yi bölmek, bizleri umutsuzluğa itmek. Dimdik ayakta olduğumuz sürece onlar hiçbir şey yapamayacaklar. Dün nasıl haykırdıysak yarın yine aynı şekilde haykıracağız; yaşasın Cumhuriyet, yaşasın CHP, yaşasın tam bağımsız Türkiye!”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Şenol Aslanoğlu'ndan mahkeme heyetine davet
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eski CHP İzmir İl Başkanı Şenol...
Aslanoğlu'ndan tahliye sonrası ilk açıklama!
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, kamuoyunda "kooperatif davası" olarak bilinen davanın 2'nci...
Kooperatif davasının ikinci duruşması: Aslanoğlu ve Soyer...
Kooperatif soruşturmasında tutulu yargılanan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, mahkemede söz...
Siyaset Haberleri
TümüBaşdaş'tan okul eylemlerine tepki: Çocukların deprem...
İzmir’in Konak ilçesinde deprem riski nedeniyle yıkılması planlanan iki okulun öğrencilerinin...
Siyasette İsim Krizi... YENİ Parti'den Yargıtay'a Rest:...
YENİ Parti, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının isim değişikliği yönündeki tebligatına rağmen...
AKP'den Erdoğan'ın adaylığına dair yeni açıklama: Dikkat...
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden aday olmasının önünde hukuki ve anayasal...
Başkan Gümrükçü'den siyasi partilere ziyaret
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, "Ortak Akıl ve Nezaket Ziyaretleri" kapsamında kentteki...
YENİ Parti Balçova İlçe Başkanlığı açıldı
YENİ Parti Balçova İlçe Başkanlığı’nın açılışı geniş katılımlı törenle...
Özelleştirme tartışması İzBB Meclisi'nde: AK Partili...
Köprü ve otoyolların özelleştirme programına alınması Meclis gündemine taşınırken, AK Parti Grup...
Başkan Vekili Akın'dan İzBB'ye tepki: Yapıcı irade...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin gündem dışı bölümünde söz alan Güzelbahçe Başkan Vekili...
YENİ Partili Dalgıç'tan 'otoyol özelleştirmelerine' tepki!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde Çeşme Otoyolu’nun özelleştirilmesi gündeme geldi. YENİ...
MHP'li Altınkeser başkan vekilliği görevinden istifa etti!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili Bahadır...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yeni Eğitim Yılı Mesajı!...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2026-2027 eğitim öğretim yılı açılışında yaptığı konuşmada eğitim...
Butlan CHP'sinden 'kurultay' kararı: Temyiz incelemesi...
Butlan yönetimindeki CHP'nin Parti Sözcüsü Müslim Sarı, partisinin 38. Olağan Kurultay'a ilişkin...
AK Parti Urla’da dikkat çeken dönüş: İstifa ettirilen...
Ücretsiz yapılan tadilat için para alındığı iddiasıyla geçmişte partiyle ilişiği kesildiği öne...