Ümit Özdağ: "Abdüllatif Şener CHP milletvekiliyken bize oy vereceğini söyledi"
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 14 ve 28 Mayıs'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda Sinan Oğan'a oy verip ikinci turda ise geçersiz oy kullandığını söyleyen eski CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener ile ilgili konuştu. Özdağ, "Abdüllatif Şener CHP milletvekiliyken bize oy vereceğini söyledi." dedi.
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Abdüllatif Şener'in kendisine, "Sizin partinizin sığınmacı politikası benim partiminkinden daha doğru. Benim partim böyle devam ederse, gelecek seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday olsam bile Zafer Partisi'ne oy veririm" dediğini öne sürdü.
Özdağ, Şener'in sığınmacılarla ilgili CHP içerisinde bazı tartışmalar yaşandığını söylediğini aktardı.
Halk TV'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özdağ şu ifadeleri kullandı: "Abdüllatif Şener'i yıllardan beri tanıyan bir siyasetçiyim. Hem akademisyen hem de siyasetçi olarak biliyorum. AK Partinin en güçlü olduğu yıllarda AK Parti'nin 4 kurucu isminden birisiydi. Ancak 2002- 2007 yılları arasında Erdoğan'la özellikle özelleştirmeler konusunda ve ekonomi yönetimi konusunda derin fikir ayrılıkları yaşadığını biliyorum. Ve bu fikir ayrılıklarından dolayı da AK Partiyle yollarını 2007 sonunda ayırdı. Ve doğrusu ben kariyerist olduğuna katılmıyorum. Kariyerist olsaydı AK Parti'de devam etmek bir kariyerist için herhalde en karlı şeylerden bir tanesidir.
Abdüllatif Şener ile yakın bir dostluğum yok. Kendisiyle hiçbir zaman aynı siyasi partide de yer almadım. Çoğu kez de rakip siyasi duruşlar içerisinde oldum. Ancak bazı şeyleri tespit etmek lazım. Sonra bir siyasi parti kurdu. Bu siyasi parti de Ergenekon operasyonlarında gelişmemesi için çok ağır baskı altına alındı. Partinin finansörleri tutuklandı. Kendisi de siyaset dışına itildi ama siyaset dışında da AK Partiye muhalif bir kimliğe sahip oldu. 2018'de Kemal bey tarafından davet edildi ve milletvekili oldu. Bu süreçte en fazla çıktığı televizyon kanalının şu an da bizim yayında olduğumuz Halk TV olduğunu biliyorum. 2023 seçimlerinde aday oldu. Her genel başkan bir kadro çalışması yapılabilir ve bu kadro çalışması üzerinden bir tercih koyabilir. Buna o parti içinden gelmiyorsanız o partide derin kökleriniz yoksa, bir başka gelenekten gelip bir dönem vekillik yaptıktan sonra teşekkür edip kenara çekilebilirsiniz. Abdüllatif Bey anlaşılan çok kırıldı buna. Hemen istifasını verdi. Ben hemen sıcağı sıcağına yapılan yorumlarda Abdüllatif Şener'in infaz edildiğini görüyor ve düşünüyorum. Evet Sinan Oğan'a oy verdi ama şunu da söyleyeyim; ben kendisiyle 2 defa sohbet ettim, her ikisi de kalabalık geniş gruplar içindeydi. CHP milletvekiliyken bir sabah sohbetinde birçok kişinin içerisinde şunu söyledi: Sizin sığınmacı politikanız benim partimin sığınmacılar politikasından daha doğru ve benim partim bu politikayı sürdürürse, seçimlerde CHP'den aday olsam da Zafer Partisi'ne oy veririm. Sadece Sinan Oğan'a oy verdiğini düşünmüyorum muhtemelen Zafer Partisi'ne de oy vermiştir"
Ne olmuştu?
Eski AK Parti'li ve son olarak CHP'de 5 yıl siyaset yapan Abdüllatif Şener, 14 Mayıs seçimlerinde aday gösterilmeyince ilk turun ardından istifa etmişti. Şener, ilk seçimde Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini söylemiş, ikinci seçimde de geçersiz oy attığını ifade etmişti. Şener'in oy kullandığı sandıktan geçersiz oy çıkmamıştı. Şener'e yönelik çok sayıda kişi eleştiride bulunmuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
ZP Lideri Özdağ'dan 'Kılıçdaroğlu' açıklaması: Bu rejimi...
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) binasına gittiği kritik geceye...
Ümit Özdağ Abide-i Hürriyet Meydanı’na övgü
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bir dizi program kapsamında geldiği İzmir’de Bornova...
Ümit Özdağ, ‘tehdit’ suçlamasıyla hakim karşısına çıktı!
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, hakkında açılan 'Tehdit' davasına ilişkin ilk duruşmaya...
Siyaset Haberleri
TümüYENİ Partili Ösen’den Çeşme Projesi çıkışı: “Çeşme’yi...
YENİ Parti İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, Çeşme Projesi üzerinden Türkiye’nin turizm...
CHP'li Gümrükçü'den Menderes mesajı: “Yeni Partililer...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in tutuklanmasının...
AK Partili İnan’dan Özel’e yanıt: “Neyi takip ettiğimizi...
AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir’de Vakıflar Genel...
18 saatlik görüşme sonucunda 'Çerçeve Yasa' kabul edildi!
Kamuoyunda “çerçeve yasa” olarak bilinen Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünlüğün Güçlendirilmesi...
Saygılı'dan Cemil Tugay açıklaması: Kapımız herkese açık
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK...
Başkan Mutlu ve 19 meclis üyesi YENİ Parti'ye katıldı!
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve 19 meclis üyesinin YENİ Parti’ye katılmasıyla...
CHP, İlkay Çiçek'i ihraç talebiyle disipline sevk etti!
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Menderes Belediye Başkanı İlkay...
YENİ Parti'den açıklama: 28 ilde CHP'li belediye başkanı...
YENİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Tüzün, CHP'den istifa ederek YENİ Parti'ye katılan...
'Çerçeve Yasa' teklifine MHP'den fire!
'Çerçeve yasa' teklifine 360 milletvekili imza atarken, MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi...
Gözler Beştepe'de: Bahçeli ile Erdoğan bir araya gelecek!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile saat 14.00'te Beştepe'de görüşme...
CHP Gençlik Kolları MYK'si belli oldu: İzmir'den üç isim...
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı'nın Merkez Yönetim Kurulu açıklandı. MYK'de İzmir’den üç...
'Çerçeve yasa'yı 360 vekil imzaladı: İşte yasanın...
MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin çağrısı üzerine başlatılan süreçte hazırlanan "çerçeve yasa"...
