Yücel'den örgüt ve Çeşme Projesi mesajları: "Koltuklarımızda oturma, çalışmama lüksümüz yok"
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, aralıksız sürdürdüğü saha çalışmalarında bu kez Çeşme’de sahaya indi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçede örgütle bir araya gelerek sandık ve iktidar mesajları verirken, saha çalışmasında esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek ilçe sakinleriyle buluştu.
Çeşme saha çalışması öncesi Çeşme ilçe örgütü ile bir araya gelen Yücel, sandığın çok yakında vatandaşın önüne geleceğini, o günün Türkiye için yeni bir kurtuluş ve yeni bir başlangıç olacağını ifade ederek, “İlçe örgütlerinin aralıksız bir şekilde vatandaşın yanında, dertlerine ortak olduğunu göstermesi şart. AKP’nin tek başına iktidar olarak ülkeyi yönettiği, başarısızlıklarla dolu 20 yıllık yokluk ve yandaş düzenini değiştirmeye bu kadar yaklaşmışken, hiç birimizin koltuklarında oturma, sorumluluk almama, çalışmama gibi bir lüksü olamaz” dedi. Yücel, örgüte şu mesajları verdi,
SEÇİM GÜNÜ KURTULUŞ VE YENİ BİR BAŞLANGIÇ GÜNÜ OLACAK
Türkiye cumhuriyet tarihinde görülmemiş büyüklükte bir ekonomik buhran yaşıyor. Saray iktidarı sebep olduğu bu buhranı izlemekten ve daha da büyütmekten başka hiçbir şey yapmıyor. Açıklanan Kasım ayı enflasyonuna göre, resmi enflasyon rakamları bile yıllık bazda yüzde 85’in üstünde. Kaldı ki, gerçekte rakamın yüzde 185 olduğunu biliyoruz. Bu rakam bile yaşanan buhranı ve AKP iktidarının basiretsizliğini ortaya koymaya yeter. Hal böyleyken, vatandaşımızın gözü kulağı bizde. Bugüne kadar başta genel başkanımız Sayın Kemal Kılılıçdaroğlu olmak üzere, CHP olarak, Millet ittifakı ve altılı masa olarak halkımızı hayal kırıklığına uğratmadık. AKP’nin yok ettiği umutları bizler yeniden yeşerttik. Seçim ve sandık güvenliğinden, projelerimizin halkımıza anlatılmasına kadar birçok konuda çalışıyoruz. Ama tüm ilçe örgütlerimizin en çok üstünde durması ve mesai harcaması gereken konu saha çalışmaları ve hane ziyaretleridir. Bizlerin yaklaşık 3 yıl önce başlattığı saha çalışmalarında gitmediğimiz ilçe kalmadı. Bazı ilçelerimizde 3’üncü hatta 4’üncü saha çalışmalarına imza attık. İnsanlarımızın dertlerini dinleyecek, kendi imkanlarınız veya yerel yönetimlerimiz aracılığıyla çözmek için gayret sarf edeceksiniz ki, samimiyetle yürüttüğümüz bu çalışmalarda, vatandaşımızda samimiyetimizden şüphe etmesin. Tüm Çeşme’de her eve ulaşsanız, her esnafa gitseniz bile bu çalışma bitmez. Tekrar tekrar devam edeceksiniz. Biz, bu çalışmaları sadece seçim zamanlarında değil, öbek örgütlenmesi ve saha mesaileriyle yıllardır yapıyoruz. Çünkü başkaları gibi derdimiz saltanat kurmak veya korumak değil, halkımızın derdini çözmek. Sandık çok yakında vatandaşın önüne gelecek. O gün Türkiye için, baskıdan, adaletsizlikten, yokluktan, Saray iktidarından kurtuluş ve yeni bir başlangıç günü olacak. AKP’nin tek başına iktidar olarak ülkeyi yönettiği, başarısızlıklarla dolu 20 yıllık yokluk ve yandaş düzenini değiştirmeye bu kadar yaklaşmışken, hiç birimizin koltuklarında oturma, sorumluluk almama, çalışmama gibi bir lüksü olamaz. Çeşme ilçe örgütümüzün ve belediye başkanımızın da bu sorumlulukla çalıştığını biliyoruz. Çeşme’deki iktidarımızı daha da güçlendirmeye devam ediyoruz. Bu fedakarca çalışma için tüm örgütümüze teşekkür ediyorum.
BU PROJE ÇEŞME’NİN KATLEDİLMESİ DEMEKTİR
Örgüt buluşmasının ardından Çeşme liman ve merkezde esnaf ziyaretleri gerçekleştiren CHP İzmir il başkanı Yücel, ilçe sanayi sitesi esnafını da ziyaret etti. Ziyaretlerde esnafın derdini dinleyen ve CHP’nin çözümlerini anlatan Yücel, AKP iktidarının Çeşme’yi betona ve ranta kurban etme projesi olarak tanımladığı Çeşme Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Çeşme Projesinin, bir turizm ve kalkınma projesi olmadığını belirten Yücel “AKP iktidarı, doğaya, doğal güzelliklere baktığında sizin bizim gördüğümüz güzelliklerden başka bir şey görüyor. Daha önce de söylemiştim. AKP, doğanın yeşilini değil, doların yeşilini seviyor. Çeşme projesi, ilçenin doğasının, ekolojik dengesinin, denizinin ve tüm doğal güzelliklerinin yok edilmesi, onların yerine beton dikilmesini ön görüyor. Ne kadar süslerseniz süsleyin, pazarlasanız pazarlayın bu proje, Çeşme’nin katledilmesi demektir. Turizm yatırımlarının, Çeşme markasının yükseltilmesinin sonuna kadar destekçisiyiz. Ama bu sadece beton dikerek, Çeşme’yi kendi insanlarımızın giremeyeceği kadar pahalı ve yabancılara teslim edilecek bir ilçe haline getirilerek yapılırsa, bunun sonuna kadar karşısında olmaya, Çeşme’yi ve ilçe halkını korumaya devam edeceğiz. Kültür ve Turizm Bakanlığının mevcutta anlattığı planın kabul edilmesi, uygulanması mümkün değil. Hem biz hem İzmir büyükşehir belediyemiz hem de Çeşme belediyemiz gerekli itirazları ve tepkileri dile getirdik. Bu itirazların, askıya çıkacak planda ne oranda dikkate alındığını göreceğiz. Planların askı sürecini de yakından takip edeceğiz. Çeşme’nin esnafı, Çeşmeli vatandaşlarımız rahat olsunlar. Haklarını ve bu muhteşem doğayı, AKP’nin rant projesine karşı korumaya, onlarla birlikte devam edeceğiz” dedi.
KİMLER KATILDI?
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığınca Çeşme’de düzenlenen saha çalışmasına CHP il başkanı Deniz Yücel’in yanı sıra, CHP Çeşme ilçe başkanı Sait Kavasoğullar, Çeşme belediye başkanı Ekrem Oran, CHP il başkan yardımcıları İsmail Yüzer, Fulya Alçay, Yıldız Yılmaz, Yasemin Menokan, Köksal Yıldırım ve Özkan Tice, CHP Çeşme ilçe yöneticileri, Kadın ve Gençlik kolları üyeleri ile belediye meclis üyeleri katıldı. Katılımcıların oluşturduğu 5 ayrı grup ilçenin tüm mahallelerinde ziyaretler gerçekleştirerek vatandaşları dinledi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
YENİ Partili Ösen’den Çeşme Projesi çıkışı: “Çeşme’yi...
YENİ Parti İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, Çeşme Projesi üzerinden Türkiye’nin turizm...
'Terörsüz Türkiye'de Yol Haritası Belli Oldu! MİT Sahaya...
'Terörsüz Türkiye' sürecinin önemli ayaklarından biri olan 'çerçeve yasa'nın TBMM'den...
Ölümü sevenlerini yasa boğmuştu... İşte Av. Yücel'in son...
Geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden eski İzmir Barosu başkanı Özkan Yücel, vefatından bir gün...
Siyaset Haberleri
TümüAnkara CHP’de Mansur Yavaş Depremi: İlçe Belediye...
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın CHP’den istifa ettiğini açıklamasının...
Özgür Özel'den 'Mansur Yavaş' açıklaması: 'Alacağı...
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın...
Mansur Yavaş'ın İstifasına CHP Genel Merkezi'nden İlk Yanıt
CHP Sözcüsü Müslim Sarı, Mansur Yavaş’ın istifasının ardından yaptığı açıklamada, "İstifa tek...
Çiğli Meclis Üyeleri'nden ortak açıklama: AK Parti'ye...
Çiğli Belediye Meclisi’nde AK Parti’ye geçiş iddialarına ortak yanıt geldi. CHP, YENİ Parti ve...
AKP’li Fıçı’dan ilk icraat: Sendika binasını boşaltın
CHP’den istifa ettikten sonra AKP’ye geçen Foça Belediye Başkanı Saniye Fıçı’nın ilk icraatı,...
Yeni Parti İzmir'de seçim heyecanı: Ön seçim takvimi...
YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı, ilçelerde kongrelere tek aday olarak girecek ilçe başkan...
Gümrükçü: “Yuvaya Dönüşler Başladı, Artarak Sürecek”
Karşıyaka İlçe Örgütü’nü ağırlayan CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, partiden kopan üyelerin...
Mansur Yavaş CHP’den istifa etti: "Bağımsız kalacağım"
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, uzun süredir hakkında yürütülen siyasi...
Yeni Parti İzmir'de ilçelere kritik yazı: Ön seçimde...
Özgür Özel liderliğindeki Yeni Parti'de kongre takvimi başladı. İzmir'de 30 ilçede delege...
Adalar’da Meclis Karıştı, Dengeler Değişti: CHP Adayını...
Yolsuzluk soruşturması kapsamında Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat’ın tutuklandığı...
CHP'de eski belediye başkanları buluşması: Saha...
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir örgütü, partiye emek vermiş deneyimli isimlerin katılımıyla gücüne...
Gümrükçü 'den Doğuş Bayır İçin Çağrı: "Tedbir Haksız ve...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, ev hapsi adli kontrol tedbiri uygulanan İzmir Büyükşehir ve...