55 milyon dolarlık dolandırıcılıkta beş yeni gözaltı
İstanbul’da birçok ünlü futbolcuyu “Yüksek karlı gizli fon” vaadiyle dolandırdığı iddia edilen banka müdürü Seçil E.’nin tutuklanmasının ardından konuyla ilgili 5 şüpheli daha gözaltına alındı. Şüphelilerin, 55 milyon dolarlık dolandırıcılık olayında yurt dışına para transfer eden kişiler olabileceği ve içlerinden birinin Seçil E.’nin eski sevgilisi olduğu iddia edildi.
Sözcü Gazetesi’nden Habip Atam’ın haberine göre, Bakırköy, Florya'da bir banka şubesinin müdürü olan Seçil E., iddiaya göre, ünlü teknik adam Fatih Terim’in ismini kullanarak, kızı Buse Terim, damadı Volkan Bahçekapılı ile Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan ve Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu'nun da aralarında bulunduğu bir çok kişiden yüksek kar vaadiyle para aldı. İddiaya göre, Seçil E., bankanın yıllık yüksek kazançlı gizli fonu olduğunu söyledi. Para yatıranlara bir süre kar payı ödedi. Ancak bir süre önce ödemeleri kesti.
55 MİLYON DOLAR
İddiaya göre Seçil E., yaklaşık, 3 yıl boyunca 55 milyon dolar para topladı. Kar payı isteyenlere para ödeyemeyince, bazı mağdurlar savcılığa giderek şikayetçi oldu. Seçil E., 2 hafta önce gözaltına alındı. Durum banka genel merkezine soruldu. Bankanın böyle bir fonu olmadığı belirlendi.
‘ZARAR ETTİM'
Seçil E.'nin sorgusunda bankanın bilgisi dışında kişisel olarak kayıt dışı para aldığı anlaşıldı. İddaya göre, Seçil E., yıllar önce borsada zarar etti. Parasını kurtarmak için yine işlem yaptı, ancak zarar etmeye devam etti. Bunun üzerine “yüksek gelirli gizli fon” yalanıyla zengin kişilerden para topladı. Çalıştığı bankanın Florya şube müdürü olunca da burada özellikle Galatasaraylı futbolcu ve teknik isimlerle tanıştı.
Yüksek kar yalanıyla bankasının bilgisi dışında topladığı paraları saadet zinciri benzeri bir yöntemle kar payı olarak dağıttığı iddia edilen Seçil E.’nin zarar ettiğini, parasının olmadığını, şikayetçilerden bir kısmının ana parasını geri verdiğini söylediği öğrenildi. Seçil E. tutuklanırken, konunun araştırılması için Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gönderildi.
5 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Polis ekipleri, Seçil E.'nin irtibatlarını inceledi. Türk ve Bulgar vatandaşlığı olan 5 kişiyle irtibatı belirlendi. Şüphelilerin, Seçil E. ile görüştükten sonra sürekli Edirne üzerinden yurt dışına çıktıkları iddia edildi. O şüphelilerin yakalanması için polis operasyon düzenledi. Şüphelilerin 5'i de gözaltına alındı. Süphelilerden birinin Seçil E.’nin eski sevgilisi olduğu öne sürüldü. Şüphelinin Edirne’de bir otomobil markasının satış müdürü olduğu diğer bir şüphelinin ise Seçil E.’nin akrabası olduğu belirtildi.
PARA TRANSFERİ ŞÜPHESİ
Adreslerde yapılan aramalarda 20 bin lira bulundu. Polis, şüphelilerin, paraları yurt dışına çıkaran isimler olduğu üzerinde duruyor.
3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Polis ifade işlemlerinin ardından şüphelileri adliyeye sevk etti. 5 şüpheliden 3’ü tutuklandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Vestel'den kritik adım: 500 milyon dolarlık borç için...
Vestel Elektronik’in 500 milyon dolarlık borç yeniden yapılandırma sürecinde kritik bir aşamaya...
Menderes Belediyesi'ne gözaltı: İlkay Çiçek ve 12 kişiye...
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Menderes Belediyesi'ne yönelik yürüttüğü soruşturmada Belediye...
Türkiye’nin kuru meyve ihracatının yüzde 62’si Ege'den!
Türk kuru meyve sektörü, dünya pazarlarındaki güçlü konumunu 2026 yılının ilk yarısında korudu....
Spor Haberleri
TümüOtofora Yeşilovaspor PLG'de mücadele edecek!
Eski adıyla BAL Ligi olan Profesyonel Lige Geçiş (PLG) Ligi’nde Gaziemirspor, yarışmacı...
Mohamed Salah'dan Trabzonspor formasıyla ilk poz!
Dünya çapında ses getirecek bir transfere imza atan Trabzonspor Mohamed Salah'ı takımına kattı....
İzmir futbolunda kriz derinleşiyor: Bir takım daha ligden...
İzmir futbolunda yaşanan kriz derinleşiyor. Altınordu'dan sonra Menemen FK de ligden çekildiğini...
İzmir'de milli maç heyecanı: Belçika maçının stadı belli...
A Milli Türkiye Futbol Takımı'nın UEFA Uluslar A Ligi'nde çıkacağı Belçika mücadelesi, İzmir'de...
112 yıllık Altay'a kayyum atanacak!
TFF 3. Lig ekibi Altay'da yönetim kayyuma devrediliyor. Kulüp Başkanı Sinan Kanlı, yatırımcı...
Karşıyaka Spor Kulübü'nden Yiğitali Bayrak hamlesi!
3'üncü Lig 2'nci Grup'ta mücadele edeceği yeni sezon öncesi transferleri devam eden Karşıyaka,...
Şampiyon Filenin Sultanları!
A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2026 FIVB Milletler Ligi (VNL) finalinde Brezilya'yı 3-1 mağlup...
Filenin Sultanları, finalde Brezilya ile karşılaşacak!
A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2026 FIVB Milletler Ligi finalinde Brezilya ile şampiyonluk...
Filenin Sultanları, Milletler Ligi'nde finale yükseldi!
A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2026 FIVB Kadınlar Milletler Ligi (VNL) yarı finalinde Çin'i 3-0...
İzmirli Tuna’dan Okyanus Yedilisi hedefine dev bir kulaç...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 23 yaşındaki otizmli yüzme sporcusu Tuna Tunca Kuzey...
Fenerbahçe'den transfer iddialarına yalanlama!
Fenerbahçe, Ermedin Demirovic ve Rafael Leao transferleriyle ilgili çıkan haberlere yalanlama...
Beşiktaş'a Salah transferinde Al Ittihad engeli!
Beşiktaş'ın transfer görüşmelerini sürdürdüğü Mohamed Salah için Suudi Arabistan ekibi Al...
