Fenerbahçe'de seçim tarihi belli oldu: Ali Koç yeniden aday!
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yeni sezon fikstürünün belli olmasından sonra Eylül ayında gerçekleşecek seçimin tarihini açıklayacaklarını söyledi. Ali Koç, bir kez daha başkanlığa aday olacağını da açıkladı.
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç gündemdeki konularla ve seçim gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Seçim tarihi, son haftalarda yaşananlar ve yönetime olan tepkiler ilgili konuşan Koç, seçimde aday olduğunu açıkladı.
"BU YOLDA YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİM"
"Kulübümüzün, imza yöntemiyle olası bir seçim sürecine sürüklenmesi gelecekte telafisi mümkün olmayan yaralar açacaktır. Camiamızı samimi ve yapıcı eleştirileri dikkate aldık, az önce de ifade ettiğim gibi son dönemde gündeme gelen talepleri saygıyla karşılıyorum. Camiamızın menfaatleri doğrultusunda aldığımız bu karara saygı göstereceğinize eminim. Bu kararımız, camiamıza hayırlı uğurlu olsun. Sizlerin vicdanına geçmişiyle gurur duyan, bugünüyle yüzleşen, yarınına sahip çıkan Fenerbahçelilik duygusuyla seslendim. Ben bu camiaya sırtımı değil yüreğimi dayadım. İnşallah, Allah'ın izniyle bu yolda tüm zorluklara, iftiralara, itibar suikastlerine ve haksızlıklara rağmen yürümeye devam edeceğim."
"CAMİAMIZIN TARİHİNDE İMZA TOPLAYARAK GENEL KURULA GÖTÜRMEK HİÇ YAŞANMAMIŞTIR"
"İstediğimiz hedefe ulaşamadığımız bir süreci geride bırakıyoruz. Bunun sorumluluğu da bizlere aittir. Bununla birlikte unutulmamalıdır ki. 14 yılda tek bir şampiyonluğumuzun olması sorunun sadece isimler ve yönetimlerle sınırlı olmadığını göstermektedir."
Öncelikle TRT Spor'da katıldığım yayında belirttiğim gibi yaz aylarında yapılacak bir seçimin camiamızın menfaatleri doğrultusunda aynı noktada olmadığımızı vurguluyoru. Camiamızın tarihinde imza toplayarak olağanüstü genel kurula götürmek hiç yaşanmamıştır. İmza toplayarak seçime gitmek geri dönüşü olmayan yaralar açacaktır.
İmza verenlerin içerisinde Fenerbahçe'ye gerçekten kayıtsız, şartsız tutkuyla bağlı üyelerimiz olduğunu gayet iyi biliyoruz. Öte yandan değerlerimizi hiçe sayarak Fenerbahçe'den önce kendi menfaatlerini düşünenlerin olduğunu camiamızın bilmesini istiyorum. İmzalar toplandığı takdirde en erken seçime gidiş süresi 7-8 haftadır. Bu süreç yeni sezonun tam başlangıcına denk gelmemektedir. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmeler neticesinde olağanüstü genel kurulu eylül ayında gerçekleştireceğiz.
Kulübümüzün, imza yöntemiyle olası bir seçim sürecine sürüklenmesi gelecekte telafisi mümkün olmayan yaralar açacaktır. Camiamızı samimi ve yapıcı eleştirileri dikkate aldık, az önce de ifade ettiğim gibi son dönemde gündeme gelen talepleri saygıyla karşılıyorum. Camiamızın menfaatleri doğrultusunda aldığımız bu karara saygı göstereceğinize eminim. Bu kararımız, camiamıza hayırlı uğurlu olsun. Sizlerin vicdanına geçmişiyle gurur duyan, bugünüyle yüzleşen, yarınına sahip çıkan Fenerbahçelilik duygusuyla seslendim. Ben bu camiaya sırtımı değil yüreğimi dayadım. İnşallah, Allah'ın izniyle bu yolda tüm zorluklara, iftiralara, itibar suikastlerine ve haksızlıklara rağmen yürümeye devam edeceğim."
"DAHA ÖNCEKİ GÖRÜŞLERİMİZ DEVAM ETMEKTEDİR"
"Fenerbahçemizin geleceği adına önem arz eden konulara ilişkin görüşlerimizi paylaşmak istiyorum. Yaz aylarında yapılacak seçimin camiamızın menfaatleri doğrultusunda olmadığı hususunda aynı noktadayız. Buna mukabil, imza süreciyle ilgili daha önceki görüşlerimiz devam etmektedir. Camiamızın 118 yıllık onurlu tarihinde imza toplayarak olağanüstü genel kurula götürülmeye çalışılması yaşanmamıştır."
"ÖNÜMÜZDEKİ ÜÇ AY KRİTİK"
"Kulübümüzün menfaatlerini gözeterek eylül ayını belirlememizin önemli noktalarını paylaşmak istiyorum. Önümüzdeki üç ay, en kritik dönemdir. Finansal bağımsızlık adına, uzun süredir planladığımız ve son noktasına geldiğimiz adımları sekteye uğratma riski söz konusudur. Kulübümüzün finansal bağımsızlığı için kritik kararlar masadadır. Euro bazında gelirlerimizi 2 katına çıkarttık. Bu başarının önemli ayaklarından biri sponsorluklar oldu. Büyük markalarla müzakereler devam etmektedir. Gayrımenkullerden ekonomik değer yaratma aşamasındayız. Özetle; olağanüstü genel kurulu, mali genel kurulla beraber eylülde yapma kararımızı inat değil sorumluluktur. Yıllardır omuzladığımız ekonomik zorluklar, maddi ve manevi fedakarlıklar bizi kritik eşiğe getirmiştir. Hedefe ulaşmaya bu kadar yaklaşmışken emekleri riske atmak ne akılcıdır ne de sorumluluk duygusuyla bağdaşır."
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Alsancak Limanı'nın devredileceği tarih belli oldu!
İzmir Alsancak Limanı'nın sahibi olan Türkiye Varlık Fonu yetkilileri, limanda çalışanların ve...
Bornova’da Reçel Festivali öncesi hijyen eğitimi ve...
Bornova Belediyesi, bu yıl Eylül ayında ikinci kez düzenlenecek Reçel Festivali öncesinde...
Karşıyaka Spor Kulübü'nden Yiğitali Bayrak hamlesi!
3'üncü Lig 2'nci Grup'ta mücadele edeceği yeni sezon öncesi transferleri devam eden Karşıyaka,...
Spor Haberleri
TümüKarşıyaka Spor Kulübü'nden Yiğitali Bayrak hamlesi!
3'üncü Lig 2'nci Grup'ta mücadele edeceği yeni sezon öncesi transferleri devam eden Karşıyaka,...
Şampiyon Filenin Sultanları!
A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2026 FIVB Milletler Ligi (VNL) finalinde Brezilya'yı 3-1 mağlup...
Filenin Sultanları, finalde Brezilya ile karşılaşacak!
A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2026 FIVB Milletler Ligi finalinde Brezilya ile şampiyonluk...
Filenin Sultanları, Milletler Ligi'nde finale yükseldi!
A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2026 FIVB Kadınlar Milletler Ligi (VNL) yarı finalinde Çin'i 3-0...
İzmirli Tuna’dan Okyanus Yedilisi hedefine dev bir kulaç...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 23 yaşındaki otizmli yüzme sporcusu Tuna Tunca Kuzey...
Fenerbahçe'den transfer iddialarına yalanlama!
Fenerbahçe, Ermedin Demirovic ve Rafael Leao transferleriyle ilgili çıkan haberlere yalanlama...
Beşiktaş'a Salah transferinde Al Ittihad engeli!
Beşiktaş'ın transfer görüşmelerini sürdürdüğü Mohamed Salah için Suudi Arabistan ekibi Al...
Galatasaray, Mario Lemina ile anlaşma aşamasında
Galatasaray'da sözleşmesi sona eren Mario Lemina ile yürütülen yeni kontrat görüşmelerinde sona...
Mbappe, Dünya Kupası tarihine geçti!
2026 FIFA Dünya Kupası üçüncülük maçında Fransa ile İngiltere karşı karşıya geldi.
Galatasaray'dan dikkat çeken hamle: Dört oyuncu listede...
Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk'un yeni sezonda kadroda...
Dünya Kupası finalinin hakemi açıklandı
2026 FIFA Dünya Kupası finalinde düdük çalacak hakem belli oldu. İspanya ile Arjantin arasında...
Beşiktaş'ta Trossard gelişmesi: Başkan Adalı açıkladı
Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, siyah-beyazlı kulübün uzun süredir gündeminde yer alan Leandro...
