Apple'dan yeni özellik: "Ekran Mesafesi"
Apple, iOS 17 ile beraber cihazınızı çok uzun süre yüzünüze çok yakın tuttuğunuzda cihazı yüzünüzden uzaklaştırmanızı isteyen Ekran Mesafesi adlı yeni bir özelliği kullanıma sunuyor.
Apple'ın iOS 17 ile getireceği yeni özelliklerden biri de Ekran Mesafesi özelliği olacak. Peki Ekran Mesafesi özelliği nedir; nasıl çalışacak, ne işimize yarayacak?
Uzağı görememe olarak da bilinen miyopluk, günümüzde çocuklar arasında kayda değer bir yükseliş gösteriyor. Ekranların yüze çok yakın tutulmasının kısmen bu durumun sorumlusu olduğu öne sürülüyor. Doğal olarak iPhone veya iPad ekranları da bu risk faktörünün içinde yer alıyor.
Apple, Haziran ayındaki WWDC etkinliği sırasında bu sorunu vurgulayarak, çocuklar arasında çok popüler olan iPhone ve iPad’lerin üreticisi olarak yardım etmek istediğini belirtti. Apple, iOS 17 ile beraber cihazınızı çok uzun süre yüzünüze çok yakın tuttuğunuzda cihazı yüzünüzden uzaklaştırmanızı isteyen Ekran Mesafesi adlı yeni bir özelliği kullanıma sunuyor.
Ekran Mesafesi, cihazınızı gözlerinizden en az 30 santimetre uzakta tutup tutmadığınızı kontrol etmek için cihazınızın TrueDepth kamerasını kullanıyor. Bu yüzden, özelliği kullanmak için gerekli olan sensörlerin bulunduğu, Face ID özellikli bir iPhone veya iPad sahibi olmanızı gerektiriyor. Apple, işlem sırasında herhangi bir fotoğraf veya video çekmediğini ve Ekran Mesafesi verilerinin cihazınızda kaldığını, asla şirketle paylaşılmadığını vurguluyor.
Siz veya çocuğunuz iPhone veya iPad’i yüzüne çok yakın tutarsa, ekranda bir uyarı görecek ve daha uzağa taşıyıp Devam düğmesine basana kadar cihazı kullanamayacak. Ancak bu uyarı hemen görünmüyor: Uyarının görünmesi için telefonu veya tableti yaklaşık beş dakika yüzünüze çok yakın tutmanız gerekiyor.
Ekran Mesafesi, şu anda iOS 17 veya iPadOS 17 genel beta sürümünde yer alıyor. iOS 17 veya iPadOS 17’yi çalıştırdıktan sonra, Ayarlar > Ekran Süresi > Ekran Mesafesi’ne gidip Ekran Mesafesini etkinleştirebilirsiniz. Bir Ekran Süresi şifresi ayarladıysanız, Ekran Mesafesini etkinleştirmek için şifreyi girmeniz gerekiyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Soyer'in davasında, avukatlardan 'makul süre' tepkisi!
Kooperatif soruşturması kapsamında ikinci dalga operasyonda tutuklu bulunan eski İzmir Büyükşehir...
Narlıdere CHP'de kaldı: Başkan Uzun'dan kurultay çağrısı
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, İzmir'de CHP'li belediye başkanları ve örgütlerinin art...
Karşıyaka Rotary Kulübü, Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nde...
Karşıyaka Rotary Kulübü, Uluslararası Rotary Vakfı desteğiyle hayata geçirdiği proje kapsamında,...
Teknoloji Haberleri
TümüManisa’da Kadın Dostu Kentler İçin Eşitlik Eğitimi...
Manisa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Kadın Dostu Kentler Programı kapsamında Yerel...
İzmir, Uluslararası Kadın Hukukçulara Ev Sahipliği Yapacak
Türk Hukukçu Kadınlar Derneği (THKD) ev sahipliğinde ve Uluslararası Hukukçu Kadınlar Federasyonu...
Katılım Enerji'den yeni nesil enerji atağı
Türkiye’de elektrikli araç kullanımının hızla arttığı bir dönemde enerji altyapısına yaptığı...
15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
Çocukları internet ve sosyal medyanın zararlı etkilerinden korumak amacıyla hazırlanan yeni...
MBA Okulları Dokuz Eylül Kampüsü’nden Dünya Şampiyonluğu
Roma’da düzenlenen ve 28 ülkeden robotik takımlarının katıldığı Fibonacci Avrasya...
Kullanıcıları korkutan haber geldi: WhatsApp ücretli mi...
Meta, WhatsApp kullanıcıları için reklamlı ücretsiz sürümün yanı sıra tamamen reklamsız bir...
'İDA' projesinde birinciliği Türkiye kazandı!
İtalya'da düzenlenen bonacci Uluslararası Robot Olimpiyatları'na 21 kategoride 18 ülke kazandı....
O telefonlarda WhatsApp artık kullanılmayacak!
Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, 15 Kasım itibarıyla birçok telefonda kullanımı...
Denizcilikte İzmir vizyonu Logistech’te konuşuldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen LOGISTECH - 4. Lojistik,...
LOGISTECH 2025’te genç beyinler yarışacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen Logistech – 4. Lojistik,...
Uzmanından cep telefonu uyarısı: O özelliği kapatmak...
Cep telefonlarına ilişkin uzmanlardan önemli bir uyarı geldi. Eğer Bluetooth özelliği açıksa...
LOGISTECH, lojistik sektörünü İzmir’de buluşturacak
İzmir, 8-10 Ekim 2025 tarihleri arasında, lojistik sektörünün ülkemizdeki en büyük...
