BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Teknoloji TOGG Dünya sahnesinde görücüye çıktı

TOGG Dünya sahnesinde görücüye çıktı

Markaların ürünlerini tek tek tanıttığı fuarda Türkiye'nin yerli otomobili Togg dünyada ilk kez görücüye çıktı. Fuar, Togg'un ilk uluslararası tanıtımı oldu.

0Yorumlar
TOGG Dünya sahnesinde görücüye çıktı

Milliyet'in haberine göre, TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, ABD'nin Las Vagas kentinde 5-7 Ocak tarihleri arasında düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES 2022) TOGG'un dünya lasmanını yaptıklarını söyledi.

GÖZYAŞINI TUTAMADI 
Gözyaşlarını tutamayan Karakaş, "Daha iyisini yapacağız. Oyunun içerisinde bir oyuncu olduğumuzu söylemek için geldik. Oyunun içerisine dahil olduk ve hızla da ilerliyoruz" dedi.

Karakaş, klasik bir otomobil şirketi olmadıklarını belirterek, "Kendimizi bir teknoloji şirketi olarak tanımlıyoruz. O nedenle teknolojideki en son yeniliklerin ve ilklerin buluşma noktası olan CES'teyiz" dedi.

Karakaş, "Değişen kullanıcı beklentileri doğrultusunda telefonda yaşanan dönüşüm, bugün otomotivde yaşanıyor. Yakın gelecekte büyük olan değil daha çevik, yaratıcı, iş birliğine açık, kullanıcı odaklı organizasyonlar başarılı olacak. Bu yarışta biz de varız. Üstelik avantajlıyız çünkü biz bu dünyanın içine doğduk" diye konuştu.

TESCİL EDİLDİ 
Karakaş, "Akıllı cihazımızı, kullanıcı odaklı, akıllı, empatik, bağlantılı, otonom, paylaşımlı ve elektrikli olarak tanımladık ve her türlü tasarımı, ürün geliştirmeyi de bu şekilde oluşturduk. Bu özelliklerimizi temsil eden Use - Case Mobility ® kavramını tüm dünyaya anlatıp, tescil ettirdik" dedi.

Karakaş, "Togg'u tamamen kullanıcı odaklı bir yaklaşımla oluşturuyoruz. Farasis Energy ortaklığıyla kurduğumuz Siro Silk Road Temiz Enerji Çözümleri şirketiyle bataryamızı kendimiz üreteceğiz. Batarya ürün gamı ile hem her tür elektrikli araç için batarya temin etmeyi hem de otomotiv dışı sektörlerde de önemli bir enerji depolama sistemleri sağlayıcısı olmayı hedefliyoruz" dedi.

'DEĞERLİ' LOGO 
Karakaş, "Logo tasarımında iki ok, ortasında değerli taş şeklini oluşturacak şekilde kaynaşarak, Doğu ve Batı'nın bir araya gelmesini simgeliyor. Markamız duygusal Doğu ve rasyonel Batı kültürlerinin harmanlanmasını temsil ediyor; Doğu ve Batı'nın kesişim noktasında Togg var. Logomuz aynı zamanda bir teknoloji şirketi olduğumuzu vurguluyor" diye konuştu.

DİNAMİK FASTBACK 
TOGG’un CES 2022’de dünyaya tanıttığı vizyon otomobili, Murat Günak liderliğinde Pininfarina stratejik ortaklığıyla tasarlanıp, Turkish Cargo uçağıyla ABD’ye getirildi. Ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiği otomobil, dinamik ve yenilikçi bir fastback olarak tanımlandı.

CES’te vizyon otomobilinin yanına yerleştirilen, geri kazanılan plastikten 1001 saatte üç boyutlu yazıcıda oluşturulan zeytin ağacı, TOGG’un doğayı ve doğalı kirletmemek kadar geri dönüşüme verdiği önemi de sanatla ifade ediyor.

SANATSAL DOKUNUŞ 
CES’teki standın girişinde TOGG logosu şeklinde yerleştirilen 4 ekrandan, şirketin vizyonu da yansıtıldı. Sanatçı Güvenç Özel’in, ‘Kelimelerin Anlamlarının Görselleştirilmesi’ adlı dijital çalışma standda gösterildi. Ünlü tasarımcı Arzu Kaprol da TOGG ekibinin kıyafetlerini TOGG mavisi konseptiyle tasarladı.

2030'A KADAR 5 MİLYON ARAÇ 
2030’a kadar 5 farklı segmentte 1 milyon adet araç üretmeyi planladıklarını belirten Karakaş, “2022 sonunda ilk aracımızı banttan indireceğiz.

2023’ün ilk çeyreğinde C segmentindeki ilk aracımız SUV pazara çıkacak. Otomobilimiz, doğuştan elektrikli ilk SUV olacak. Ardından sedan ve hatchback modelleri üretime girecek.

Takip eden yıllarda B - SUV ve C - MPV’nin de katılmasıyla 5 modellik ürün gamı tamamlanacak” dedi



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Teknoloji Haberleri

Tümü

Manisa’da Kadın Dostu Kentler İçin Eşitlik Eğitimi...

Manisa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Kadın Dostu Kentler Programı kapsamında Yerel...

1 ay önce

İzmir, Uluslararası Kadın Hukukçulara Ev Sahipliği Yapacak

Türk Hukukçu Kadınlar Derneği (THKD) ev sahipliğinde ve Uluslararası Hukukçu Kadınlar Federasyonu...

2 ay önce

Katılım Enerji'den yeni nesil enerji atağı

Türkiye’de elektrikli araç kullanımının hızla arttığı bir dönemde enerji altyapısına yaptığı...

4 ay önce

15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor

Çocukları internet ve sosyal medyanın zararlı etkilerinden korumak amacıyla hazırlanan yeni...

6 ay önce

MBA Okulları Dokuz Eylül Kampüsü’nden Dünya Şampiyonluğu

Roma’da düzenlenen ve 28 ülkeden robotik takımlarının katıldığı Fibonacci Avrasya...

6 ay önce

Kullanıcıları korkutan haber geldi: WhatsApp ücretli mi...

Meta, WhatsApp kullanıcıları için reklamlı ücretsiz sürümün yanı sıra tamamen reklamsız bir...

6 ay önce

'İDA' projesinde birinciliği Türkiye kazandı!

İtalya'da düzenlenen bonacci Uluslararası Robot Olimpiyatları'na 21 kategoride 18 ülke kazandı....

8 ay önce

O telefonlarda WhatsApp artık kullanılmayacak!

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, 15 Kasım itibarıyla birçok telefonda kullanımı...

8 ay önce

Denizcilikte İzmir vizyonu Logistech’te konuşuldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen LOGISTECH - 4. Lojistik,...

9 ay önce

LOGISTECH 2025’te genç beyinler yarışacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen Logistech – 4. Lojistik,...

10 ay önce

Uzmanından cep telefonu uyarısı: O özelliği kapatmak...

Cep telefonlarına ilişkin uzmanlardan önemli bir uyarı geldi. Eğer Bluetooth özelliği açıksa...

10 ay önce

LOGISTECH, lojistik sektörünü İzmir’de buluşturacak

İzmir, 8-10 Ekim 2025 tarihleri arasında, lojistik sektörünün ülkemizdeki en büyük...

10 ay önce