118'inci İEKKK toplantısında gündem "Gençlik Başkenti" çalışmaları
İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu 118'inci toplantısını yaptı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, 2026 Avrupa Gençlik Başkenti adaylığında finale kalan 5 Avrupa kentinden biri olan İzmir'de yürütülen çalışmalar konuşuldu.
İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nun (İEKKK) 118. toplantısı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) yapıldı. Kurul Başkanlığı’nı Mehmet Ali Kasalı’nın yaptığı toplantıda, 2026 Avrupa Gençlik Başkenti adaylığında finale kalan 5 Avrupa kentinden biri olan İzmir’de yürütülen çalışmalar konuşuldu. Başkan Tunç Soyer, bu unvanı İzmir’in alacağına inandığını belirterek “Bu sayede gençlik için, kültür, sanat, edebiyat, müzik, spor, turizm gibi çok farklı alanlarda kazanımlar elde edeceğiz. Gençlerle yapılan tüm çalışmaları uluslararası alanda tanıtma, İzmir'i tanıtma ve gençlik çalışmalarına daha fazla fon yaratma şansına sahip olacağız. Avrupa Gençlik Başkenti unvanı sadece İzmir değil Türkiye için büyük bir başarı demek” dedi.
“Öncü rol teşkil ettik”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Anıl Kaçar, İzmir’in Avrupa Gençlik Başkenti olması için hazırlanan yol haritasına yönelik sunum yaptı. Anıl Kaçar, “Seçilen şehirler bu sürede gençlerle ilgili kültürel, sosyal, siyasal, ekonomik yaşam ve kalkınma programlarını ortaya koyma fırsatı elde eder. Avrupa Gençlik Başkenti olmak için başvuru yapan İzmir, 2024 ve 2025 yıllarındaki adaylıkları düşünüldüğünde ikinci kez Türkiye’den finale kalan tek şehir unvanına sahip. 2025 yılında Avrupa Gençlik Başkenti olmak için yaptığımız başvuruda Türkiye’den tek başvuran kenttik. 2026 Avrupa Gençlik Başkenti için Türkiye’den Ankara, Konya ve Antalya’nın da başvuru yapmasında öncü rol teşkil ettik” dedi.
Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer de hazırladıkları İzmir Girişimcilik Araştırma Raporu'nu paylaştı.

“Avrupa Gençlik Başkenti”
2026 Avrupa Gençlik Başkenti unvanı için İzmir ile İspanya'dan Malaga, Bosna Hersek'ten Saraybosna, Norveç'ten Tromso ve Portekiz'den Vila do Conde kentleri de yarışacak.
Avrupa Gençlik Başkenti unvanı, gençlerle ilgili kültürel, sosyal, siyasi-ekonomik yaşam ve kalkınma programlarının ortaya koyma fırsatlarının arttırılması, gençler için daha yaşanabilir şehir ekosistemlerinin iyileştirilmesi için önemli bir adım olarak görülüyor.
2026 Avrupa Gençlik Başkenti başvurusuyla ilgili çalışmalar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi ortaklığında Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimleri ve gençlik çalışmaları yürüten farklı kurum, kuruluş ve organizasyonlarla işbirliği halinde yıl boyunca sürecek. 3 aşamadan oluşan başvuru sürecinin ilkini başarıyla tamamlayarak finale kalan İzmir, Haziran ve Ağustos aylarında yapılacak 2. ve 3. başvurular için yine İzmir’deki sivil toplum kuruluşlarıyla katılımcı bir yöntemle yol alacak.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
AK Parti İzmir’de gençlik gündemi: Geçmişin mirasını...
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, gençlik çalışmaları, üniversiteler ve öğrenci...
118 yıllık sağlık çınarı yeni binasına kavuşuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nin yeni ek hizmet binasında inşaat çalışmaları...
Avrupa Demokrasi Başkenti Cascais’te Karşıyaka’yı anlattı
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Avrupa Bölgeler Komitesi tarafından Portekiz’de...
Yerel Haberleri
Tümü5. Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali Başladı
Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali’nin beşincisi, “Smyrna’dan Homeros’a: Bayraklı...
Gençler Cumhuriyet’in izinde yürüdü, kadınlar...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençleri doğayla, kadınları tarihle buluşturdu. Cumhuriyet Bayramı...
İş’te İzmir’le iş buldu, öğrencileriyle derste buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası bünyesindeki İş’te İzmir platformu, iş arayanlarla...
3. Yaş Üniversitesi’nde ders zili çaldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş ve üzeri vatandaşları aktif yaşama ve hayat boyu...
Büyükşehir, dayanışma noktalarıyla İzmirlinin yanında
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 12 Dayanışma Noktası ve 3 Danışma Noktası...
1,5 milyon ton dip çamuru çıkarıldı, rota kuzeye çevrildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de su sirkülasyonunu artırmak ve deniz ekosistemini...
Efes Selçuk'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Kültür, Tarih...
Efes Selçuk Belediyesi, Cumhuriyetin 103. yıl dönümünü kapsamında anma programları, törenler,...
Genç Yaka’da ‘Cumhuriyet’in İzinde’ bilgi yarışması
Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kapsamında Genç Yaka’da bilgi yarışması düzenledi. 4...
Bornova’da gelecek minik ellerle yeşerdi
Bornova Belediyesi Ekolojik Kent Yerel Tohum Merkezi’ni ziyaret eden Mediha Mahmutbey Ortaokulu...
Geleceğin yıldızları Buca’da yetişiyor
Buca Belediyesi’nin çocukları sporla buluşturmak amacıyla düzenlediği ücretsiz Futbol Okulları,...
Kemeraltı Festivali esnafın yüzünü güldürdü
Konak Belediyesi’nin düzenlediği Kemeraltı Festivali, Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun da...
Sarnıç’ın su şebekesine 205 milyonluk yatırım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gaziemir Sarnıç’ta 205 milyon liralık...