BIST 100 14.259,18 %1,44 Altın 6.739,21 ₺/gr %0,67 Bitcoin $77.829 %0,95 Dolar 48,63 ₺ %0,20 Euro 56,18 ₺ %0,27 Sterlin 65,65 ₺ %0,10 Gümüş 98,98 ₺/gr %1,68 Ethereum $2.520,66 %0,13 İsviçre Frangı 59,40 ₺ %0,10 Kanada Doları 35,04 ₺ %0,11 Avustralya Doları 34,71 ₺ %0,27 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,95 ₺ %0,18 BAE Dirhemi 13,24 ₺ %0,20 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,54 Çin Yuanı 7,25 ₺ %0,20
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel 15 Temmuz Şehitleri Menemen’de dualarla anıldı

15 Temmuz Şehitleri Menemen’de dualarla anıldı

Hain darbe girişiminin bertaraf edilişinin 10. yıl dönümü’nde Menemen Yıldıztepe Şehitliği'nde tören düzenlendi. Törende konuşan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu kararlı liderlik; meydanları dolduran milyonların cesareti, kahraman askerimizin, polisimizin ve güvenlik güçlerimizin vatan uğruna gösterdiği fedakârlıkla birleşince, o karanlık gece milletimizin destansı direnişi sayesinde aydınlığa kavuştu." dedi.

0Yorumlar
15 Temmuz Şehitleri Menemen’de dualarla anıldı

Menemen'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için düzenlenen programlarda ilk adres Yıldıztepe Şehitliği oldu. Hain girişimin bertaraf edilişinin 10. yıl dönümünde gerçekleştirilen anma programına Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan ile birlikte Menemen Kaymakamı Vedat Yılmaz, Menemen Garnizon Komutanı Topçu Albay Zekeriya Tosun, Menemen Cumhuriyet Başsavcısı Soner Erden, Menemen Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Oğuz Ertaş, AK Parti Menemen İlçe Başkanı Hakkı Durmaz, MHP Menemen İlçe Başkanı Barbaros Çalışçı, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

"İhaneti unutmayacağız, unutturmayacağız"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an tilaveti ve dualarla devam eden programda konuşan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Bundan tam on yıl önce, aziz milletimiz tarihinin en karanlık gecelerinden birini yaşadı. Yıllardır ülkemizin büyümesini, güçlenmesini ve kendi kararlarını kendi veren bağımsız bir devlet olarak yoluna devam etmesini hazmedemeyen odaklar, içerideki ihanet şebekeleriyle el ele vererek Türkiye'yi diz çöktürmeye kalkıştı. Hedef alınan; bu milletin iradesiydi, bağımsızlığıydı, bayrağıydı, ezanıydı ve geleceğiydi.Ama hesap edemedikleri bir gerçek vardı... Bu millet, tarih boyunca hiçbir zaman esareti kabul etmedi; o gece de etmedi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu kararlı liderlik; meydanları dolduran milyonların cesareti, kahraman askerimizin, polisimizin ve güvenlik güçlerimizin vatan uğruna gösterdiği fedakârlıkla birleşince, o karanlık gece milletimizin destansı direnişi sayesinde aydınlığa kavuştu. 15 Temmuz; tankların değil inancın, silahların değil millet iradesinin, korkunun değil cesaretin kazandığı gecenin adıdır. Bizler de ihaneti unutmayacağız... Unutturmayacağız... Devletimize, demokrasimize ve millî iradeye uzanacak her kirli niyet karşısında daima uyanık olacağız. Çünkü hafızasını kaybeden milletler, geleceklerini de koruyamazlar. Erol Olçok'u, İlhan Varank'ı, Ömer Halisdemir'i, dört evladını geride bırakarak Boğaziçi Köprüsü'nde şehadet şerbetini içen Ayşe Aykaç'ı ve vatan uğruna canını feda eden bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve sonsuz bir şükranla yâd ediyoruz. Onların emanetine sahip çıkmak, hepimizin ortak sorumluluğudur." dedi.

"Demokrasi zaferine imza atılmıştır"

Programda konuşan Menemen Kaymakamı Vedat Yılmaz ise 15 Temmuz'un önemine değindiği konuşmasında "Tarihe altın harflerle nakşedilecek bir demokrasi zaferine imza atılmıştır." dedi. Yılmaz, "15 Temmuz 2016 günü, Fethullahçı Terör Örgütü'nün habis ve kirli emellerini gerçekleştirmek için, seçilmiş hükümetimize ve Gazi Meclis'imize karşı gerçekleştirdiği darbe girişimi ve beraberinde uygulanmak istenen işgal planlarına karşı Türkiye, devleti ve milletiyle omuz omuza verdiği mücadeleyle tüm dünyaya örnek olmuştur. Demokrasimizi hedef alan bu hain girişim, destansı bir direnişle geri püskürtülmüştür. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokağa dökülen Türk Milleti'nin darbeye karşı gösterdiği cesaret ve kararlılıkla elde edilen bu zafer, yakın tarihimizde milli birlik ve beraberlik ruhunun ve demokrasi bilincinin birbirleriyle perçinlendiği, övünç duyduğumuz tarihi bir olaydır. Milli birlik ve beraberlik irademize her zaman sahip çıkacağız." ifadelerini kullandı.

Menemen Kaymakamı Vedat Yılmaz'ın konuşmasının ardından öğrenciler tarafından kürsüden okunan şiirlerle devam eden program, şehitlerin kabirlerine gerçekleştirilen ziyaretle son buldu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Karşıyaka ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’na hazır!

Karşıyaka Belediyesi, ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ kapsamında kültürden sanata, spordan...

1 saat önce

Buca’da fırınlara sıkı denetim

Buca Belediyesi, ilçe genelindeki fırın ve unlu mamul üretim noktalarında hijyen, gramaj ve...

3 saat önce

Bayraklı’da 3 Bin Öğrenciye Kırtasiye Desteği

Bayraklı Belediyesi, 2026-2027 eğitim-öğretim yılında da ihtiyaç sahibi öğrencilerin yanında...

4 saat önce

Torbalı’nın Kurtuluşunun 104. Yılına Özel Satranç Turnuvası

Geniş katılımla gerçekleştirilen organizasyon, hem sporcuların hem de ailelerinin yoğun ilgisini...

4 saat önce

Bir ihbarla gittiler, yeni bir hayatın ilk anlarına tanık...

İzmir’de bir ihbar üzerine, verilen adrese giden itfaiye paramedikleri, hastaneye nakli için...

4 saat önce

Konak Belediyesi’nden ihtiyaç sahibi öğrencilere çanta ve...

Yeni eğitim-öğretim yılında ihtiyaç sahibi aileleri yalnız bırakmayan Konak Belediyesi, ilkokul...

4 saat önce

İzmir tarımında akıllı sayaç devrimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kuraklıkla mücadele kapsamında tarımsal sulamada 30 milyon liralık...

4 saat önce

Bornova Belediyesi’nden yıldırım müdahale

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Atatürk Mahallesi Macera Parkı mevkiinde sökülen taşlar...

5 saat önce

5 bin yıllık Liman Tepe’de yeni keşif: Taş kanallarla...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği Liman Tepe kazılarında yaklaşık 5 bin yıllık...

5 saat önce

 Eylül coşkusu yarı maratonla taçlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Uluslararası 9 Eylül İzmir...

22 saat önce

Atatürk’ün Adımlarıyla Karşıyaka’ turlarına yoğun ilgi

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Atatürk’ün Adımlarıyla Karşıyaka’ turlarının ilk...

23 saat önce

95. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda sekizinci gün de dolu...

95. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın sekizinci gününde İzmirli Kahve ve İZMAR stantları yoğun ilgi...

1 gün önce