2. Dikili Kitap Günleri dolu dolu geçti
“Kitap Dikili’de Güzel” diyerek Dikili Belediyesi ve Yayıncılar Kooperatifi (YAYKOOP) iş birliğiyle 29 Temmuz-6 Ağustos tarihlerinde “100. Yılında Cumhuriyet” temasıyla gerçekleşen 2. Dikili Kitap Günleri, Dikili ve ilçe dışından gelen edebiyat tutkunlarının, kitapseverlerin gösterdikleri yoğun ilgi sayesinde dolu dolu geçti.
Türk sinemasının ‘Sultanı’ Türkan Şoray’ın onur konuğu olduğu, tanınmış sanatçı, yazar, şair, siyaset insanlarının söyleşilerde, imza günlerinde hayranları ve okurlarıyla buluştuğu 2. Dikili Kitap Günleri’nin son akşamında Türkiye’nin en çok okunan yazarlarından Ahmet Ümit, sanatçı ve yazar Ayhan Bozkurt ile birlikte “Bir Aşk Masalı” başlıklı söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşi sonrası saatlerce kitaplarını imzalayan ünlü yazar okurların yoğun ilgisiyle karşılaştı.
9 gün boyunca Dikili 75. Yıl Parkı’nda süren etkinlikler kapsamında 65 yayınevinin her yaş grubuna hitap eden binlerce kitap seçeneği sunduğu stantlar kitapseverlerin akınına uğradı. Dikili’de yaşayan yerel şairler ve yazarlar da kitaplarını imzalama fırsatını buldular.
BAŞKAN KIRGÖZ: "DİKİLLİ'DE ÇOK GÜZEL BİR HİKAYE YAZDIK"
Cumhuriyetin 100. Yılına yakışan çok kapsamlı bir etkinliği gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşayan Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, “Dikili Belediyesi olarak Yayıncılar Kooperatifi (YAYKOOP) iş birliği ile bu yıl da gerçekleştirdiğimiz 2. Dikili Kitap Günleri’nde 65 yayınevinin katılımıyla ülkemizin değerli sanatçılarını, yazarlarını, şairlerini, siyaset insanlarını halkımızla buluşturduk. Dikili’mizde yaşayan 40 yerel şair ve yazarlarımıza da imza günleri fırsatını sunduk Dikili’mizin sokaklarında edebiyatın, şiirin konuşulduğu, müzik seslerinin yankılandığı kitap günlerinde hep birlikte çok güzel bir hikaye yazdık. Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen 20 bin üzerinde kitap satışının gerçekleşmesi bizleri çok mutlu etti. İş birliğinden dolayı Yayıncılar Kooperatifi’ne, 9 gün boyunca bizleri yalnız bırakmayarak kültür ve edebiyat şenliğimizi anlamlı kılan tüm yurttaşlarımıza ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” diyerek kültürel ve sosyal projelerde somut adımlar atmaya devam edeceklerini vurguladı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Buca’da “Kitap Değişim Günleri” köylere taşınıyor
Buca Belediyesi’nin düzenlediği “Kitap Değişim Günleri” kapsamında bugüne kadar 35 mahallede bin...
Dikili’de yatırımlar hız kesmiyor: 9 yeni araç,...
Dikili Belediyesi, hizmet kapasitesini güçlendirmek amacıyla 9 yeni aracı daha bugün...
Edebiyatın kalbi Bornova’da atacak: 7. Kitap Günleri...
Bornova Belediyesi, İzmir’in en köklü ve en geniş katılımlı kültür etkinliklerinden biri olan 7....
Yerel Haberleri
TümüManisa’da Cumhuriyet Coşkusu Göksel Konseriyle Sürecek
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyetimizin 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla...
İzmir’in Dünya’sı gençlik olimpiyatlarında Türkiye için...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli okçusu Dünya Yenihayat, Senegal’de...
Karabağlar’da Cumhuriyet’in 103'üncü yılı coşkuyla kutlandı!
Karabağlar Belediyesi, Cumhuriyet’in 103. yılını dört güne yayılan etkinliklerle kutladı....
Karşıyaka’da kentsel dönüşüm sektör temsilcileriyle ele...
Karşıyaka Belediyesi, sektör temsilcilerinden gelen talepler doğrultusunda kentsel dönüşüm...
Konak’ta hava kalitesi için sıkı denetim
Konak Belediyesi, hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla ilçe genelinde denetimlerini...
Körfez’de yağmur sonrası yüzey temizliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yağışların ardından dereler ve yağmur sularıyla birlikte İzmir...
Meslek Fabrikası ile atıklar değerleniyor, tarih...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, Efes Selçuk Belediyesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi...
İzmir’de nefes kesen deprem tatbikatı
İzmir Depremi’nin 6’ncı yılında, İzmir, Manisa ve Aydın’da 43 ilçeyi kapsayan bölgesel deprem...
Bornova’da geleceğe nefes, afete direnç
Bornova Belediyesi, doğaya uyumlu, dirençli ve "İklim Nötr" bir kent yaratma hedefi...
Foça’da Cumhuriyetin 103. Yılı Coşkuyla Kutlandı
Foça’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü; resmî törenler, tebrikat programı,...
İzmir’in Deprem Master Planı hazırlanıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın öncülüğünde, kenti depreme karşı daha...
Pehlivan: Cumhuriyeti 365 gün yüreğimizde taşıyoruz
Menemen'de iki günlük Cumhuriyet Bayramı coşkusunun finali, Cumhuriyet Meydanı'nda...