BIST 100 11.482,60 %1,32 Altın 6.556,39 ₺/gr %0,60 Bitcoin - %0,12 Dolar 50,16 ₺ %0,20 Euro 55,94 ₺ %0,62 Sterlin 67,02 ₺ %0,68 Gümüş 83,81 ₺/gr %0,09 Ethereum $2.234,37 %0,41 İsviçre Frangı 61,15 ₺ %0,19 Kanada Doları 35,51 ₺ %0,60 Avustralya Doları 34,43 ₺ %0,79 Suudi Riyali 13,36 ₺ %0,21 BAE Dirhemi 13,66 ₺ %0,21 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,30 Çin Yuanı 7,52 ₺ %0,08
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel 2021’deki Afiş Krizine Adalet Noktası: Başkan Sengel Hakl...

2021’deki Afiş Krizine Adalet Noktası: Başkan Sengel Haklı Bulundu

2021 yılında AK Parti İlçe Başkanı tarafından kentin çeşitli alanlarına izinsiz şekilde yerleştirdiği LOVE ERDOĞAN afişlerini toplatan, daha sonra hakkında görevi kötüye kullanma gerekçesiyle açılan davada para cezası alan Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, İstinaf mahkemesine itiraz ettiği davayı kazandı.

0Yorumlar
2021’deki Afiş Krizine Adalet Noktası: Başkan Sengel Haklı Bulundu

Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel; “Önce Efes Selçuk halkının hakkını her mecrada savunacağımı, haksız ve hukuka aykırı her eylemin karşısında dimdik duracağımı bu vesile ile yine ifade etmek isterim. Haklılığıma inanan ve bu yolda desteğini esirgemeyen Efes Selçuk halkına çok teşekkür ediyorum” dedi.

HAKSIZ VE HUKUKA AYKIRI HER EYLEMİN KARŞISINDA DİMDİK DURACAĞIM

Beraat kararından sonra konuyla ilgili sosyal medyadan paylaşım yapan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Bundan 4 sene önce Uluslararası Efes Ultra Maratonu güzergâhına, kanuna aykırı olarak gelişi güzel yerleştirilen “Love Erdoğan” afişlerinin toplatılmasına ilişkin verdiğim talimatı dönemin Ak Parti İlçe Başkanı şikayet ederek yargıya taşımış ve bu kanunsuz duruma yetkisiz müdahale ettiğim gerekçesi ile tarafıma görevi kötüye kullandığım gerekçesi ile para cezası verilmişti. Bu ülkede hakimler var dedirtecek şekilde, yaptığım itirazı istinaf mahkemesi kabul ederek hukuksuz bir işlemin korunamayacağını söyledi ve verilen cezayı kaldırdı. Bu zorlu günlerde adaletin tecellisinin insana ne kadar iyi geldiğine, hakkın buna saygı gösteren hakimler tarafından korunmasının ne kadar önemli olduğuna tekrar bizzat şahit oldum. Önce Efes Selçuk halkının hakkını her mecrada savunacağımı, haksız ve hukuka aykırı her eylemin karşısında dimdik duracağımı bu vesile ile yine ifade etmek isterim. Haklılığıma inanan ve bu yolda desteğini esirgemeyen Efes Selçuk halkına çok teşekkür ediyorum” dedi.

2021 YILINDA NE YAŞANMIŞTI?

2021 yılında dönemin AK Parti İlçe Başkanı tarafından izin alınmadan ya da herhangi bir yazılı müracaat olmadan kentin çeşitli yerlerine yerleştirilen LOVE ERDOĞAN afişleri, Mevzuata aykırı olduğu gerekçesiyle Efes Selçuk Belediyesi tarafından toplatılmış, daha sonra Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel hakkında görevi kötüye kullanma gerekçesiyle dava açılmıştı. Para cezası verilen davaya karşı yapılan itiraz sonuçlandı. İstinaf mahkemesi yapılan hukuksuz işlem konusunda Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel’i haklı bularak beraat kararı verdi.

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Urla’da Yeşil Eczane ve Şifa Bahçeleri Projesi tanıtıldı

Urla Belediyesi, Zeytin ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen söyleşide, doğayla uyumlu...

7 saat önce

32. yılda aynı heyecanla: Karşıyaka Ata’dan Ana’ya koştu!

Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl 32’nci kez düzenlenen Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu, 1500...

8 saat önce

Göztepe’nin başarılı voleybolcularından Başkan Kınay’a...

Yıldız Kızlar kategorisinde İzmir şampiyonu ve Türkiye üçüncüsü olan Göztepe Spor Kulübü Yıldız...

9 saat önce

Geleceğin milli sporcuları Buca'da yetişiyor

Buca Belediyesi'nin açmış olduğu yüzme kurslarına katılarak yetenekleriyle öne çıkan çocuklar,...

10 saat önce

Kültürpark’ın yeni sakini İskender papağanı

50’nin üzerinde kuş türüne ev sahipliği yapan Kültürpark’ta, yeşil papağanların yanı sıra...

12 saat önce

“Yaşları küçük hayalleri büyük”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün genç judocuları, Bosna Hersek’te düzenlenen Judo...

12 saat önce

İzmir’de suyun her damlası yeniden değerlendiriliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gri suyu arıtarak yeniden kullanıma kazandırıyor. ESHOT...

12 saat önce

Parklardaki zeytinler sıvı altına dönüştü

Bornova Belediyesi, ilçenin park, yeşil alan ve rekreasyon alanlarında bulunan yüzlerce asırlık...

12 saat önce

Çocuklar saha istedi, Başkan Uzun yerine getirdi

Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, 2. İnönü Mahallesi Koca Çınar Sokak’ta yer alan Kemal...

1 gün önce

Başkan Mutlu’dan üreten kadınlara tatlı ziyaret

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konak Mutfak Atölyesi’nde pastacılık eğitimi...

1 gün önce

İnciraltı Kent Ormanı’nda EXPO 2027 hazırlığı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16 Nisan-2 Mayıs 2027 tarihleri arasında düzenlenecek...

1 gün önce

Menderes Zabıtasından Kömür Denetimi

Menderes Belediyesi, kış aylarının gelmesi ile birlikte kömür denetimlerini sıklaştırdı. 

1 gün önce