BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.703 %0,67 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.352,21 %1,58 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel 300 kilometre yağmursuyu hattı ile altyapıda rekor

300 kilometre yağmursuyu hattı ile altyapıda rekor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in göreve geldiği günden itibaren başlattığı altyapı seferberliği kapsamında, kent genelinde tamamlanan yağmur suyu ayrıştırma hattı imalatı 300 kilometreye ulaştı. İzmir’de 2019 yılına kadar yapılan toplam yağmur suyu hattının yüzde 50'si kadar uzunluğa sahip yatırım sadece 4,5 yılda tamamlandı.

0Yorumlar
300 kilometre yağmursuyu hattı ile altyapıda rekor

İzmir’de güçlü bir altyapı için kentteki mevcut yağmur suyu hatlarına 5 yılda 100 kilometre daha ekleme sözü vererek yola çıkan Başkan Tunç Soyer’in çizdiği hedef doğrultusunda peş peşe rekorlar kırılıyor. İZSU Genel Müdürlüğü, sadece su baskınlarını önlemek ve dirençli bir kent oluşturmak için değil, Körfez’in temizliği açısından da önem taşıyan yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının ayrıştırılması yatırımlarına büyük hız kazandırdı. Başkan Soyer’in vaat ettiği 100 km’lik yağmur suyu hattı hedefi tam 3 kat aşıldı. İzmir’de 2019 yılına kadar imal edilen yağmur suyu hattının yarısı sadece son 5 yılda tamamlandı.

 

300 kilometre yağmursuyu hattı ile altyapıda rekor

 

"İZMİR'İN 50 YILINI GARANTİ ALTINA ALDIK"

İzmir’in altyapı anlamında tarihi bir eşiği aştığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir’in dirençli, güvenli ve çağdaş bir dünya kenti haline gelmesi için her şeyden önce güçlü bir altyapıya sahip olması gerekiyor. 5 yıl önce göreve geldiğimizde en büyük sorunlarımızın, yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarını birlikte toplayıp arıtma tesislerine taşıyan, birleşik sistem adını verdiğimiz mevcut altyapıdan kaynaklandığını tespit ettik. Bu durum hem şiddetli yağışlarda kanalların taşmasına, hem arıtma kalitesinin düşmesine, hem de yağışsız dönemlerde kokuya neden oluyordu. Tarihi bir misyon üstlenerek İzmir’in 50 yılını garanti altına alacak bir yatırım atağı başlattık. Yağmur suyu ile kanalizasyon hatlarını birbirinden ayırmaya başladık ve bugüne kadar tam 300 kilometre yağmur suyu hattı imal ettik. Atık suların arıtma tesislerine, yağmur sularının ise artık hiç kirlenmeden doğrudan Körfez’e ulaşmasını sağlıyoruz. Bu yatırımlarla birlikte İzmir Körfezi artık çok daha temiz ve canlı bir hale geldi” diye konuştu.

 

300 kilometre yağmursuyu hattı ile altyapıda rekor

 

AYRIŞTIRMA HATLARI KENTİN DİRENCİNİ DE ARTIRIYOR

İZSU Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü Büyük Yağmur Suyu Ayrıştırma Projesi, mevcut sistemde kanalizasyon hattına akan yağmur suyunun, ızgaralar vasıtasıyla yağmur suyu hatları ile kanalizasyona karışmadan doğrudan Körfez’e ulaştırılması esasına dayanıyor. Projenin yağmur sularını Körfez’e kirlenmeden ulaştırmanın yanında, yağışlı sezonda atık su arıtma tesislerine binen yükü azaltma, taşkın ve su baskınlarının önüne geçerek kentin direncini artırma gibi olumlu etkileri mevcut.

Tunç Soyer’in başkanlık süresince imal edilen 300 kilometre yağmur suyu ayrıştırma hattının 74 kilometresi atık su hattı projeleri dâhilinde gerçekleştirilirken, 226 kilometrelik kısmı yağmur suyu ayrıştırma hattı projeleriyle tamamlandı.

 

300 kilometre yağmursuyu hattı ile altyapıda rekor

 

Kent genelinde tamamlanan yağmursuyu ayrıştırma hatlarının ilçelere göre dağılımı ise şöyle;

Aliağa’da 6, Balçova’da 6, Bayındır’da 8, Bayraklı’da 16, Bergama’da 2, Bornova’da 5, Buca’da 13, Çeşme’de 3, Çiğli’de 30, Foça’da 5, Gaziemir’de 3, Karabağlar’da 17, Karaburun’da 25, Karşıyaka’da 10, Kemalpaşa’da 28, Konak’ta 41, Menderes’te 5, Menemen’de 35, Ödemiş’te 1, Seferihisar’da 3, Selçuk’ta 8, Tire’de 1, Torbalı’da 5 ve Urla’da 24 kilometre.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

5. Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali Başladı

Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali’nin beşincisi, “Smyrna’dan Homeros’a: Bayraklı...

7 saat önce

Gençler Cumhuriyet’in izinde yürüdü, kadınlar...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençleri doğayla, kadınları tarihle buluşturdu. Cumhuriyet Bayramı...

11 saat önce

İş’te İzmir’le iş buldu, öğrencileriyle derste buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası bünyesindeki İş’te İzmir platformu, iş arayanlarla...

11 saat önce

3. Yaş Üniversitesi’nde ders zili çaldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş ve üzeri vatandaşları aktif yaşama ve hayat boyu...

11 saat önce

Büyükşehir, dayanışma noktalarıyla İzmirlinin yanında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 12 Dayanışma Noktası ve 3 Danışma Noktası...

11 saat önce

1,5 milyon ton dip çamuru çıkarıldı, rota kuzeye çevrildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de su sirkülasyonunu artırmak ve deniz ekosistemini...

12 saat önce

Efes Selçuk'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Kültür, Tarih...

Efes Selçuk Belediyesi, Cumhuriyetin 103. yıl dönümünü kapsamında anma programları, törenler,...

12 saat önce

Genç Yaka’da ‘Cumhuriyet’in İzinde’ bilgi yarışması

Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kapsamında Genç Yaka’da bilgi yarışması düzenledi. 4...

12 saat önce

Bornova’da gelecek minik ellerle yeşerdi

Bornova Belediyesi Ekolojik Kent Yerel Tohum Merkezi’ni ziyaret eden Mediha Mahmutbey Ortaokulu...

12 saat önce

Geleceğin yıldızları Buca’da yetişiyor

Buca Belediyesi’nin çocukları sporla buluşturmak amacıyla düzenlediği ücretsiz Futbol Okulları,...

13 saat önce

Kemeraltı Festivali esnafın yüzünü güldürdü

Konak Belediyesi’nin düzenlediği Kemeraltı Festivali, Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun da...

1 gün önce

Sarnıç’ın su şebekesine 205 milyonluk yatırım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gaziemir Sarnıç’ta 205 milyon liralık...

1 gün önce