BIST 100 13.168,35 %0,63 Altın 6.721,64 ₺/gr %0,13 Bitcoin $84.503 %1,89 Dolar 48,86 ₺ %0,05 Euro 55,80 ₺ %0,30 Sterlin 64,88 ₺ %0,34 Gümüş 100,67 ₺/gr %0,55 Ethereum $2.694,75 %1,76 İsviçre Frangı 59,04 ₺ %0,25 Kanada Doları 34,64 ₺ %0,04 Avustralya Doları 34,40 ₺ %0,05 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,01 ₺ %0,06 BAE Dirhemi 13,31 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,37 Çin Yuanı 7,28 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel 39. Ahilik Haftası Efes Selçuk’ta Törenle Kutlandı

39. Ahilik Haftası Efes Selçuk’ta Törenle Kutlandı

Efes Selçuk’ta 39. Ahilik Haftası, Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Selçuk Mesleki Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen programla kutlandı.

39. Ahilik Haftası Efes Selçuk’ta Törenle Kutlandı

Ahilik kültürünün, esnaflık geleneğinin ve mesleki eğitimin öneminin vurgulandığı programa İlçe Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Efes Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Güzel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Serkan Atlan, Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Okan Kamak, kent esnafı, mesleki eğitim öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

“ESNAFIN GELECEĞİ, SELÇUK’UN GELECEĞİDİR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan ve Ahilik kültürünün geçmişten günümüze taşıdığı değerlere dikkat çeken Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Okan Kamak, esnaflığın yalnızca ticari bir faaliyet olmadığını, kentin sosyal, kültürel ve ekonomik yaşamının önemli bir parçası olduğunu söyledi.

Esnafın dayanışma içinde hareket etmesinin önemine vurgu yapan Kamak, “Esnafın geleceği, Selçuk’un geleceğidir. Birbirimize daha fazla sahip çıkacağız. Gençlerimize meslek öğretecek, ustalarımızın tecrübesini geleceğe taşıyacağız. Dürüst ticaretten vazgeçmeyecek, esnafın itibarını, emeğini ve alın terini koruyacağız” dedi.

Ahiliğin yüzyıllardır aktarılan önemli bir kültürel miras olduğunu belirten Oda Başkanı Okan Kamak, “Esnaf güçlü olursa çarşı güçlü olur. Çarşı güçlü olursa kent güçlü olur. Kent güçlü olursa toplum güçlü olur. Ahilik sadece geçmişimizin bir hatırası değil, geleceğimiz için de bir yol haritasıdır” ifadelerini kullandı.

“AHİLİK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Selçuk Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Aydoğdu ise Ahilik Haftası’nın her yıl kutlandığını belirterek, temel amaçlarının Ahilik bilincini gençler arasında yaygınlaştırmak olduğunu söyledi.

Aydoğdu, esnaf ve öğrencilerin Ahilik kültürünün değerleri doğrultusunda yetişmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

 “ESNAFIMIZA MÜTEŞEKKİRİZ”

Efes Selçuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Erhan Güzel, Ahilik teşkilatının Anadolu’nun yerleşik yaşam kültürünün oluşmasında önemli bir rol üstlendiğini belirtti.

Ahiliğin yalnızca ticari hayatı değil, toplumsal dayanışmayı da güçlendirdiğini vurgulayan Güzel, günümüzde zincir marketlerin yaygınlaşmasına rağmen esnafın mahalle ve kent yaşamındaki dayanışma kültürünü yaşatmaya devam ettiğini söyledi.

Başkan Yardımcısı Erhan Güzel, “Sıkıştığımızda esnafımızdan veresiye alabiliriz. Dara düştüğümüzde esnafımız bize sahip çıkar. Askıda ekmek uygulamasıyla fırınlarımız ihtiyaç sahibine destek olur. Karnı aç olana büfecimiz, lokantacımız sahip çıkar. O yüzden esnafımıza müteşekkiriz. İyi ki varlar” dedi.

“AHİLİK, 800 YIL ÖNCE İŞ ETİĞİNİN TEMELLERİNİ ORTAYA KOYDU”

Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Serkan Atlan da Ahilik teşkilatının dürüstlük, yardımlaşma, paylaşma ve dayanışma gibi değerleri merkeze aldığını belirtti.

Ahilik kültürünün günümüzdeki iş etiği anlayışının tarihsel temellerinden biri olduğuna dikkat çeken Atlan, mesleki eğitimin önemini vurguladı. Öğrencilerin meslek öğrenmek amacıyla esnafın yanında eğitim aldığını belirten Atlan, ustalardan bilgi ve deneyimlerini gençlere aktarmalarını istedi.

Program, halk oyunları ekibinin gösterisiyle devam etti. Ahilik kültürünün önemli sembollerinden biri olan temsili “Şed Kuşanma” töreninin de gerçekleştirildiği etkinlik, Selçuk Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerinin öğretmenleri ve ustalarıyla hazırladığı meslek tanıtım stantlarının açılmasıyla sona erdi.



Yerel Haberleri

Tümü

Su ürünleri sektörü Future Fish Eurasia’da buluştu

Future Fish Eurasia – 12. Uluslararası Su Ürünleri İhracat ve İşleme, Akuakültür ve Balıkçılık...

3 dakika önce

Buca’da marketlere “sıfır atık” denetimi

Buca Belediyesi, ilçedeki atık yönetimini en üst seviyeye çıkarmak ve çevre bilincini artırmak...

5 saat önce

Bornova’da çifte merdiven hamlesi

Bornova genelinde kentsel konforu ve yaşam kalitesini artırmak adına çalışmalarını aralıksız...

5 saat önce

Başkan Tugay’dan şehit ve gaziler için vefa mesajı

Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen geceye katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil...

5 saat önce

Balçova’da Mahalle Yaşam Alanları Kurslarla Renkleniyor

Balçova Belediyesi Mahalle Yaşam Alanlarında yeni dönem kursları başladı. El sanatlarından...

5 saat önce

Başkan Tugay: Elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Bremen-İzmir Kardeş Şehir Derneği Başkanı...

6 saat önce

Karbon ayak izini ulaşım tercihi belirliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 2025-2050 Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem...

6 saat önce

Büyükşehir’den yeni eğitim döneminde beslenme desteği

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2026-2027 eğitim yılında da çocuk ve gençlerin sağlıklı...

6 saat önce

Burhan Özfatura son yolculuğuna uğurlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde iki dönem başkanlık yapan Burhan Özfatura, 83 yaşında yaşamını...

23 saat önce

Başkan Tugay’dan İtalya’da Marble İzmir temasları

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Marmomac Fuarı kapsamında Verona’da yerel...

1 gün önce

Dikili Belediyesi’nden ilk ders heyecanına anlamlı...

2026-2027 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Dikili Belediyesi, ilçe genelinde okula...

1 gün önce

Bayraklı’da Binlerce Haneye Sosyal Destek

Bayraklı Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlardan kadınlara, çocuklardan yaşlı ve özel...

1 gün önce