BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel 600 bin kişiye iftar yemeği dağıtılacak: İzmir dayanışmas...

600 bin kişiye iftar yemeği dağıtılacak: İzmir dayanışması Ramazan’da büyüyerek sürüyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri ihtiyaç sahibi yurttaşlar için iftar yemeği dağıtımına başladı. Biz İzmir Dayanışma Noktaları, parklar, üniversite çevreleri ve metro istasyonlarında da iftar yemeği uygulaması veriliyor. Ramazan Bayramı’nda 70 bin yurttaşa nakdi destek de sağlanacak.

0Yorumlar
600 bin kişiye iftar yemeği dağıtılacak: İzmir dayanışması Ramazan’da büyüyerek sürüyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri ihtiyaç sahibi yurttaşlara iftar saatlerinde kapı kapı dolaşarak sıcak yemek dağıtımına başladı. Biz İzmir Dayanışma Noktaları, parklar, üniversite çevreleri ve metro istasyonlarında da iftar yemeği hizmeti devreye alındı. İzmirliler de Halkın Bakkalı üzerinden iftar paketi satın alarak dayanışmaya katılabiliyor. Satın alınan paketler İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında toplam 600 bin kişilik iftar yemeği dağıtmayı hedefliyor.



Ramazan Bayramı’nda 70 bin yurttaşa nakdi destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Volkan Sert, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak 2022 yılındaki iftar programında kentimizin tüm noktalarında, yaklaşık 350 mahallede, 200 bin kişilik iftar yemeğini evlere teslim edeceğiz. Mahallelerde açmış olduğumuz 9 Biz İzmir Dayanışma Noktasında ve 4 mobil dağıtım noktasında yaklaşık 300 bin kişilik iftar yemeği dağıtacağız. Üniversite çevrelerinde 60 bin kişilik, iftar saatinde evlerine yetişemeyecek vatandaşlar için ise Üçyol Metro, Halkapınar Metro ve Konak Metro istasyonlarında ise toplam 40 bin kumanya veriyoruz. Ramazan ayı içinde 40 bin kişilik gıda paketi de dağıtacağız” dedi.
Ramazan bayramıyla birlikte 70 bin yurttaşa da nakdi yardım desteği sağlanacağını söyleyen Volkan Sert, “İzmirli hemşerilerimizin Halkın Bakkalı üzerinden yapmış oldukları iftar yemeği bağışlarının da ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmasını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Metropol dışı ilçeler unutulmadı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Acil Çözüm Ekipleri‘nin tespitleri doğrultusunda yenileme işlemleri tamamlanan Buca’nın Adile Naşit Parkı ve Göksu Parkı, Konak’ın Çaldıran Parkı ve Lale Parkı, Karabağlar‘ın Peker Parkı ve Serintepe Parkı, Bayraklı’nın Gümüşpala ile Kapalı Pazar Yeri yanı olmak üzere toplamda 7 noktada birer gün iftar yemeği dağıtıyor ve çocuklar için Ramazan eğlencesi düzenliyor.
Metropol dışı ilçelerde ise 25 bin 500 kişilik iftar yemeği dağıtılacak.
Depremde evleri hasar görmüş ve Bayraklı’da geçici konteyner alanında barınan vatandaşlar için ise haftada bir gün olmak üzere toplamda 4 bin kişilik iftar yemeği verilecek.


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Karşıyaka’nın patileri, yeni yuvalarına kavuşmayı bekliyor

Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan Bakioğlu Can Dostlarımız Yaşam Merkezi ve...

1 saat önce

Karabağlar Belediyesi Zabıtasında aday memurlar yemin etti.

Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde aday memur olarak görev yapan zabıta memurları için...

1 saat önce

İzmir'in ilk lavanta parkı Bornova'ya

3 saat önce

Karşıyaka Çarşısı’nda araç denetimleri sürüyor

Kent düzenini sağlamak ve toplum huzurunu güvence altına almak için çalışan Karşıyaka...

21 saat önce

Çandarlı’nın geleceğine imza: Cumhuriyet Meydanı coşkulu...

Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, binlerce vatandaşın...

23 saat önce

Buca’da kadınlar buluşuyor, dayanışma güçleniyor

Buca Belediyesi, kadınların kentten beklentilerini dinlemek ve kadın dayanışmasını g...

23 saat önce

Saadet Mirci Semt Merkezi hayata yeniden açılan kapısı oldu

Konak Belediyesi Enver Şükrü Aytulun Saadet Mirci Semt Merkezi’nde hayata tutunan, yaşama...

23 saat önce

İzmir Yurttaş Meclisi 15 ilçeye ulaştı

İzmir genelinde sürdürülen İzmir Yurttaş Meclisi çalışmaları kapsamında bugüne kadar 15 ilçede...

1 gün önce

Onat Tüneli İzmir trafiğine nefes aldıracak

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü Buca Onat Tüneli tamamlandığında, Buca ile...

1 gün önce

Selçuk, Beach Flag Futbol turnuvasına ev sahipliği yapıyor

Efes Selçuk, bu yıl önemli bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor....

1 gün önce

Bornovalı muhtarlardan yoğun mesaiye ‘Makarna’ molası

Bornovalı muhtarlar, yoğun mahalle mesaisine Bornova Belediyesi’nin EVKA-3’teki Mutfak...

1 gün önce

Konak’ta imzalar fırsat eşitliği için atıldı

Sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliklerine bir yenisini ekleyen Konak Belediyesi, Kordon...

1 gün önce