AASSM’den çocuk şarkıları yükseldi
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlediği “Bir Varmış Bir Yokmuş Çocuklar Şarkı Söylermiş” anlatımlı konser büyük ilgi gördü. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da şarkılara eşlik ederek çocukların bayram coşkusunu paylaştı.
İzmir'de, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkusu İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği etkinliklerle tüm gün sürdü. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde ise “Bir Varmış Bir Yokmuş Çocuklar Şarkı Söylermiş” konser ve masal anlatımı büyük ilgi gördü. Çocuklar; İzmir Büyükşehir Belediyesi Çoksesli Çocuk Koroları, koro şefi Türker Barmanbek ve anlatıcı Didem Tarlalı eşliğinde sevilen masallar ve şarkılarla bayramın tadını doyasıya çıkardı. Bayrama özel konseri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Altan İnanç, bürokratlar ve çocukların velileri de takip etti.
Tugay: Hepimize düşen görevler var
Çocukların bayramını kutlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Özellikle çocuklara armağan edilmiş bir bayram dünyada başka bir ülkede yok. Atatürk'ün bir bayramı çocuklara, bir bayramı gençlere armağan etmiş olmasının elbette derin bir anlamı var. Çocuklarımız bugünü gönüllerince, en mutlu dakikalarla geçirsinler diye herkes çaba gösteriyor. Ama büyüklerimize düşen görevler de var. Güvenli, sevgi dolu, geleceğin aydınlık olduğu bir ülke için büyüklerin çalışması lazım. Gerektiğinde haksızlıklara karşı ayağa da kalkması, emek harcaması lazım. Emeksiz bu dünyada hiçbir şey olmuyor. Ben büyük ve güzel millete; cesur olmayı, akıllı olmayı, çalışkan olmayı yakıştırıyorum. Çocuklarımızın da böyle büyükleri hak ettiğini düşünüyorum. O yüzden çocuk bayramı deyip sadece onların mutlu olması değil, aynı zamanda onların geleceklerinin de aydınlık olması için hepimize düşen görevler var. Son 10 yılda sadece Türkiye'de 700'ün üzerinde çocuk, işçi olarak çalışırken hayatını kaybetmiş. Yaşadığımız kötü olayların hepsinden bütün milletçe sorumlu olduğumuzu unutmayalım. Herkesin yapacak bir şeyi var ve onu yapmanın tam zamanıdır” şeklinde konuştu.
Konser sonunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve tüm salon ellerinde Türk bayraklarıyla 23 Nisan şarkısı söyledi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İki piyano, iki kültür: AASSM’de duygusal konser
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) piyanistler Erato...
AASSM'de yeni yıl coşkusu: Fuat Güner sahnedeydi
Ünlü pop ve rock grubu MFÖ’nün solistlerinden Fuat Güner, “MFÖ Şarkıları” konseriyle İzmir...
Bornova’da Aşk Şarkıları Gecesi
Bornova Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Demet Aslan ile Bir Kalp...
Yerel Haberleri
TümüUrla’da Yeşil Eczane ve Şifa Bahçeleri Projesi tanıtıldı
Urla Belediyesi, Zeytin ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen söyleşide, doğayla uyumlu...
32. yılda aynı heyecanla: Karşıyaka Ata’dan Ana’ya koştu!
Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl 32’nci kez düzenlenen Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu, 1500...
Göztepe’nin başarılı voleybolcularından Başkan Kınay’a...
Yıldız Kızlar kategorisinde İzmir şampiyonu ve Türkiye üçüncüsü olan Göztepe Spor Kulübü Yıldız...
Geleceğin milli sporcuları Buca'da yetişiyor
Buca Belediyesi'nin açmış olduğu yüzme kurslarına katılarak yetenekleriyle öne çıkan çocuklar,...
Kültürpark’ın yeni sakini İskender papağanı
50’nin üzerinde kuş türüne ev sahipliği yapan Kültürpark’ta, yeşil papağanların yanı sıra...
“Yaşları küçük hayalleri büyük”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün genç judocuları, Bosna Hersek’te düzenlenen Judo...
İzmir’de suyun her damlası yeniden değerlendiriliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gri suyu arıtarak yeniden kullanıma kazandırıyor. ESHOT...
Parklardaki zeytinler sıvı altına dönüştü
Bornova Belediyesi, ilçenin park, yeşil alan ve rekreasyon alanlarında bulunan yüzlerce asırlık...
Çocuklar saha istedi, Başkan Uzun yerine getirdi
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, 2. İnönü Mahallesi Koca Çınar Sokak’ta yer alan Kemal...
Başkan Mutlu’dan üreten kadınlara tatlı ziyaret
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konak Mutfak Atölyesi’nde pastacılık eğitimi...
İnciraltı Kent Ormanı’nda EXPO 2027 hazırlığı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16 Nisan-2 Mayıs 2027 tarihleri arasında düzenlenecek...
Menderes Zabıtasından Kömür Denetimi
Menderes Belediyesi, kış aylarının gelmesi ile birlikte kömür denetimlerini sıklaştırdı.