Afetlere karşı dayanışma ağı güçleniyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, afetlere karşı daha güçlü ve koordineli bir mücadele için sivil toplum kuruluşlarıyla aynı masada buluştu. Depremden orman yangınlarına kadar birçok risk başlığının ele alındığı toplantıda, afet anında hızlı ve etkili müdahale için ortak çalışma vurgusunun yanı sıra dayanışmanın önemi öne çıktı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Dairesi Başkanlığı öncülüğünde, afetlere hazırlık çalışmalarını güçlendirmek ve kurumlar arası iş birliğini artırmak amacıyla sivil toplum kuruluşlarıyla toplantı düzenlendi. Kültürpark’taki Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen STK Koordinasyon ve Afet Dayanışma Ağı Toplantısında, afetlere dirençli bir kent oluşturmak için yürütülen çalışmalar ve iş birliği olanakları değerlendirildi. Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır, Afet İşleri ve Risk Yönetimi Dairesi Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ela Hızlı, Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Başak Bayram, İtfaiye Dairesi Başkanlığı Arama Kurtarma Şube Müdürü Şenol Dereköy ile sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.
“Yol haritalarının hazırlanması önemli”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır, olası afet ve acil durumlara yönelik yol haritalarının hazırlanmasının büyük önem taşıdığını vurguladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile sivil toplum kuruluşlarının imkânlarını birleştirerek daha etkin ve sağlıklı sonuçlar elde edilmesi gerektiğini belirten Yıldır, afet anlarında karmaşık süreçlerin ortaya çıkabildiğine dikkat çekti. Yıldır, “Bu tür durumlarda örgütlenme ve planlama süreçlerini sürekli güncellemeliyiz. Yine iletişimin sağlıklı şekilde sağlanması da önemli. Bazı sivil toplum kuruluşlarının işi sadece iletişim sağlamak bile olabilir. Böyle durumlarda her konu çok önemli duruma geliyor. Basit, ayrıntı gibi gördüğümüz birtakım konular başka sorunlar haline dönüşebilir” diye konuştu.
İş birliği olanakları değerlendirildi
Afet İşleri ve Risk Yönetimi Dairesi Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar ise afetlere hazırlık konusunda yapılacak çalışmaları değerlendirmenin önemli olduğunu söyledi. İzmir’i afetlere dirençli hale getirmek için çalıştıklarının altını çizen Ayatar, “Afetler veya acil durumları yaşadığımız zaman biliyoruz ki örgütlü yapılar da kurumlara destek vermek için seferber oluyor. Sizlerle farklı protokollerle iş birliği içerisindeyiz. İş birliğimiz bundan sonra da sürecek” diye konuştu.
Afet yönetimi hakkında bilgi verdi
Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) Şube Müdürü Ferdi Gölcük de yaptığı sunumda bütünleşik afet yönetimi vizyonu ile hareket ettiklerini söyledi. Deprem risk yönetimi kapsamında Deprem Master Planı hazırlıklarının sürdüğünü anımsatan Ferdi Gölcük, mikrobölgeleme, yapı envanteri ve tsunami gibi çalışmaların yürütüldüğünü aktardı. Gölcük, “Orman yangınları diğer şehirlere göre daha yüksek. Köylere tanker dağıttık ve bu tanker aracılığıyla olası yangınlara anında müdahale edilmesini sağladık. Sizin varlığınız bize güç veriyor” dedi.
Toplantıda, katılım sağlayan sivil toplum örgütlerinin görüş ve önerileri alındı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İZSU-KUT sahada: Afetlere karşı hazırlık güçleniyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan İZSU-KUT ekipleri,...
Karşıyaka’da afetlere hazırlık seferberliği büyüyor
Afetlere karşı dirençli kent hedefiyle çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Belediyesi, son iki...
Buca’da kadınlar buluşuyor, dayanışma güçleniyor
Buca Belediyesi, kadınların kentten beklentilerini dinlemek ve kadın dayanışmasını g...
Yerel Haberleri
TümüKarşıyaka ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’na hazır!
Karşıyaka Belediyesi, ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ kapsamında kültürden sanata, spordan...
Buca’da fırınlara sıkı denetim
Buca Belediyesi, ilçe genelindeki fırın ve unlu mamul üretim noktalarında hijyen, gramaj ve...
Bayraklı’da 3 Bin Öğrenciye Kırtasiye Desteği
Bayraklı Belediyesi, 2026-2027 eğitim-öğretim yılında da ihtiyaç sahibi öğrencilerin yanında...
Torbalı’nın Kurtuluşunun 104. Yılına Özel Satranç Turnuvası
Geniş katılımla gerçekleştirilen organizasyon, hem sporcuların hem de ailelerinin yoğun ilgisini...
Bir ihbarla gittiler, yeni bir hayatın ilk anlarına tanık...
İzmir’de bir ihbar üzerine, verilen adrese giden itfaiye paramedikleri, hastaneye nakli için...
Konak Belediyesi’nden ihtiyaç sahibi öğrencilere çanta ve...
Yeni eğitim-öğretim yılında ihtiyaç sahibi aileleri yalnız bırakmayan Konak Belediyesi, ilkokul...
İzmir tarımında akıllı sayaç devrimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kuraklıkla mücadele kapsamında tarımsal sulamada 30 milyon liralık...
Bornova Belediyesi’nden yıldırım müdahale
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Atatürk Mahallesi Macera Parkı mevkiinde sökülen taşlar...
5 bin yıllık Liman Tepe’de yeni keşif: Taş kanallarla...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği Liman Tepe kazılarında yaklaşık 5 bin yıllık...
Eylül coşkusu yarı maratonla taçlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Uluslararası 9 Eylül İzmir...
Atatürk’ün Adımlarıyla Karşıyaka’ turlarına yoğun ilgi
Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Atatürk’ün Adımlarıyla Karşıyaka’ turlarının ilk...
95. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda sekizinci gün de dolu...
95. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın sekizinci gününde İzmirli Kahve ve İZMAR stantları yoğun ilgi...