AK Parti'li Akdeniz, işçi kadınlarla bir araya geldi
Cumhur İttifakı Menderes Belediye Başkan Adayı Sinan Akdeniz; İzmir Milletvekili, önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ile birlikte kadın işçilerle bir araya geldi. Sinan Akdeniz; “Menderes'in endüstriyelden fabrikalarına, bereketinin kaynağı, kadınlarımızın alınışıdır.” dedi.
Kadın takas 8 Mart Dünya Kadınlar Günlerini kutlayan Başkan Adayı Sinan Akdeniz ve bir önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, CLARKE'S Kuruyemiş Fabrikası'nda çalışan kadınları ziyaret etti. Akdeniz; “Menderes'in depolarından fabrikalarına, bereketinin kaynağı, kadınlarımızın alınışıdır. İlçemizde, tarlada, serada, işyerlerinde, fabrikalarında ve evlerinde üreten kadınlarımızı gerçek bir belediyecilikle desteklemeye devam ediyoruz. Hayatlarını iyileştirmek için projelerimiz hazır.” diye konuştu.
“Hakları Ödenmez”
Kadın işçilerle sohbet ederek sorun ve önerilerini dinleyen Cumhur İttifakı Menderes Belediye Başkan Adayı Sinan Akdeniz; yılda şunu söyledi; “Annelerimiz, kardeşlerimiz, eşlerimiz ve bunlarda mevcutlar. Yani, önce hayatlarımızın emektarlarıdır kadınlarımız. Aile birliğinin ana direği, toplumsal hayatın atardamarlarıdır. Hakları, emekleri ödenmez. Menderes, kadın üretiminin yoğun olduğu ilçelerdendir. Toprağı işleyen, pazara çıkan kadınlarımız en meşakkatli işler omuzlamaya devam ediyor. Onların hem ekonomik hem sosyal açıdan desteklenmeleri, belediyelerin de görevi. Anne olan, isteyen kadınların ödüllendirilmesi için kreş desteklerini mutlaka yaratacağız. Ev hanımlarımızın meslekleri arasında eğitim projelerimizi hızla devreye sokacağız.”
“Kadınlarımız yaşadığı yerde sahip çıkıyor”
Doğup yaşadığı ve yaşadığı Menderes'te, kadınların sırtlandığı yükün iyi bilindiği; saha çalışmalarında en çok kadınlardan soru ve talepte bulunarak Akdeniz; “Kadınlarımız, aileleri gibi, yaşadıkları mahalleye, ilçeye de en çok sahip oldukları çıkanlar. Yaşadıkları sorunları takip eden, çözüm süreci olan kadınlarımızın birleştiği, benim için çok değerli. Her çalışmamızda, hizmette kadınlarımızın ayrıcalığı ve öncesindeliği olacak. El emeklerinin, göz nurlarının kazanca dönüşmesi için özel sergi, çarşı ve tanıtımlarını hayata geçireceğiz. Sosyal olabilecekleri yapabilecekleri, çalışma hayatlarını kolaylaştıracak adımları atacağız. 22 yıldır kadınlara yönelik ayrımcılığı ortadan kaldıran reformlar yapan AK Parti'nin gerçek belediyecilik anlayışında da kadının yerinde büyük.” açıklamada bulundu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Eşki Kent Bostanı’nda üretici kadınlarla buluştu
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, ilgiyle karşılanan Kent Bostanı projesinde üretim yapan...
Toprakla buluşan kadınlar, hasat sevincini Başkan...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Mahalle Bostanlarında üretim yapan kadınlarla...
Foça, Akdeniz'in ortak tarihinde yeni bir köprü kuruyor
Foça Belediyesi’nin öncülüğünde İtalya ve İspanya’da gerçekleştirilen uluslararası temaslarda...
Yerel Haberleri
Tümü5. Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali Başladı
Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali’nin beşincisi, “Smyrna’dan Homeros’a: Bayraklı...
Gençler Cumhuriyet’in izinde yürüdü, kadınlar...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençleri doğayla, kadınları tarihle buluşturdu. Cumhuriyet Bayramı...
İş’te İzmir’le iş buldu, öğrencileriyle derste buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası bünyesindeki İş’te İzmir platformu, iş arayanlarla...
3. Yaş Üniversitesi’nde ders zili çaldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş ve üzeri vatandaşları aktif yaşama ve hayat boyu...
Büyükşehir, dayanışma noktalarıyla İzmirlinin yanında
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 12 Dayanışma Noktası ve 3 Danışma Noktası...
1,5 milyon ton dip çamuru çıkarıldı, rota kuzeye çevrildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de su sirkülasyonunu artırmak ve deniz ekosistemini...
Efes Selçuk'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Kültür, Tarih...
Efes Selçuk Belediyesi, Cumhuriyetin 103. yıl dönümünü kapsamında anma programları, törenler,...
Genç Yaka’da ‘Cumhuriyet’in İzinde’ bilgi yarışması
Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kapsamında Genç Yaka’da bilgi yarışması düzenledi. 4...
Bornova’da gelecek minik ellerle yeşerdi
Bornova Belediyesi Ekolojik Kent Yerel Tohum Merkezi’ni ziyaret eden Mediha Mahmutbey Ortaokulu...
Geleceğin yıldızları Buca’da yetişiyor
Buca Belediyesi’nin çocukları sporla buluşturmak amacıyla düzenlediği ücretsiz Futbol Okulları,...
Kemeraltı Festivali esnafın yüzünü güldürdü
Konak Belediyesi’nin düzenlediği Kemeraltı Festivali, Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun da...
Sarnıç’ın su şebekesine 205 milyonluk yatırım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gaziemir Sarnıç’ta 205 milyon liralık...