Akdeniz ve İzmir sempozyumu başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi kapsamında Fuar İzmir’de düzenlediği “Çağlar Boyunca Akdeniz ve İzmir Sempozyumu” başladı. Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “İzmir'in tarihsel köklerinden aldığı ve karşılıklı olarak beslendiği Akdeniz kültürüyle yeniden ilişki içine girmesini oldukça önemsiyoruz” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi kapsamında Fuar İzmir’de “Çağlar Boyunca Akdeniz ve İzmir Sempozyumu” düzenledi. Sempozyumun açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtım Dairesi Başkanı Mehriban Yanık, arkeologlar, kazı başkanları ve fuar ziyaretçileri katıldı.
Özuslu: “Akdeniz, dünyanın birçok bölgesinden insanları kendisine çekmiştir”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “İzmir'in tarihsel köklerinden aldığı ve karşılıklı olarak beslendiği Akdeniz kültürüyle yeniden ilişki içine girmesini oldukça önemsiyoruz. Tarımın başladığı, ilk yerleşimlerin olduğu, ilk uygarlıkların doğduğu Akdeniz, dünyanın birçok bölgesinden insanları kendisine çekmiştir. Farklılıklar içinde birlik, birlik içinde çokluk tabiri de belki Akdeniz kültürünün en güzel tariflerinden biridir. Dünya zorlu bir süreçten geçiyor. Bu zorlu sürece Akdeniz kültürünün evrensel değerleriyle çözüm üretmeye çalışırken, bu kültürle yeniden bağımızı kuvvetlendirmeye çalışıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Akdeniz kentleriyle birlikte hareket etmenin aynı zamanda birlikte güçlenmek demek olduğu biliyoruz” dedi.

Yanık: “Etkinliklerin devam etmesini sağlayacağız”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtım Dairesi Başkanı Mehriban Yanık, “Arkeoloji toplumun bilmesi gereken bir konu. O yüzden bundan sonra toplumun arkeolojiyi daha iyi tanımasını istiyoruz. Bu amaçla da bu etkinliklerin bir dizi halinde devam etmesini sağlayacağız” dedi.
Açılışın ardından sempozyum, “Akdeniz'de Fikirlerin ve Objelerin Yolculuğu: Dil-Taş-Seramik” oturumu ile devam etti.
Sempozyum aracılığıyla İzmir’in Akdeniz ülkeleri ve kentleriyle kurduğu bağların arkeolojik veriler ve güncel araştırmalar üzerinden değerlendirilmesi, geçmişten günümüze deprem ve tsunami gibi doğal afetlerle kıyı çizgisi değişimlerinin geniş kitlelere anlatılması amaçlanıyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Phokaialıların Rotası Sempozyumu Foça'da başlıyor
1. Uluslararası Phokaialıların Rotası Sempozyumu” 8 Mayıs 2026 Cuma günü İspanya’nın L’Escala...
Çocuklar İçin Akdeniz Programı yeni döneme başladı
İzmir Akdeniz Akademisi, “Çocuklar İçin Akdeniz Programı”nın yeni eğitim-öğretim yılındaki ilk...
Tutuklu gazeteci Ercüment Akdeniz hakkında karar
Gazeteci Ercümet Akdeniz’in "örgüt üyeliği" iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşmasında...
Yerel Haberleri
TümüFoça Belediyesi Kış Kurslarına Büyük İlgi
Foça Belediyesi tarafından çocuklar, gençler ve yetişkinlere yönelik düzenlenen 2026–2027 Kış...
Karşıyaka’da gazilere saygı yürüyüşü
Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanı ile mareşal rütbesi...
Buca’da “Kitap Değişim Günleri” köylere taşınıyor
Buca Belediyesi’nin düzenlediği “Kitap Değişim Günleri” kapsamında bugüne kadar 35 mahallede bin...
Çocukluk hayalleriyle İzmir tarımına güç oluyorlar
İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın saha ekipleri,...
Edebiyatın kalbi Bornova’da atacak: 7. Kitap Günleri...
Bornova Belediyesi, İzmir’in en köklü ve en geniş katılımlı kültür etkinliklerinden biri olan 7....
İzmir’in Troya’sı: Yassıtepe’den zenginliğin izleri çıktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentte yürütülen kazı çalışmalarına desteklerini sürdürüyor....
Afet çalışmalarında daha güçlü koordinasyon dönemi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Dairesi Başkanlığı, zemin ve...
AK Partili Arslan'dan CHP'li Güleç'e: "Sahadaki çalışmayı...
CHP Tire İlçe Başkanı İsmail Güleç’in, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın...
CEV U18 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası Rüzgarı Foça’da...
İzmir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) ve Türkiye...
Bayraklı Tünelleri’ndeki tır yangını kısa sürede söndürüldü
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri, Bayraklı Tünelleri’nin Çiğli istikametinde...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden reklam panoları...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Karşıyaka'da kaldırılan reklam panolarına ilişkin açıklama...
Karşıyaka’nın tarihi sağlık merkezinde restorasyon başladı
Karşıyaka Belediyesi, 1950’li yıllarda inşa edilen ve ‘korunması gerekli taşınmaz kültür...