Ali İsmail Korkmaz’ın 12. Yılında Güzelbahçe’de Anma Düzenlendi
Gezi Direnişi sırasında Eskişehir’de uğradığı saldırı sonucunda 10 Temmuz 2013’te hayatını kaybeden 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın ölüm yıl dönümünde, Güzelbahçe’de adı verilen parkta anlamlı bir anma töreni gerçekleştirildi.
Güzelbahçe Kahramandere Mahallesi'ndeki anmaya Güzelbahçe Belediye Başkan Vekili Ayşe Akın, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, belediye meclis üyeleri ve Güzelbahçeliler katıldı.
Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Gürkan Kormaz’ın mesajı okundu. Mesajda; “Ali İsmail’i kaybedeli 12 yıl oldu. 12 yıldır evladımız yanımızda değil, bu acı sürüyor bu acıyı bir nebze olsun hafiften binlerce Ali İsmailler var. Bu anmayı düzenleyen başta Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay olmak üzere tüm Güzelbahjçelileri Ali İsmail’in sevgisiyle selamlıyorum dendi.
‘Adalet ve barışın simgesi olacak’
Yaşasaydı geleceğe dair pırıl pırıl planları olacağını söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkan Vekili Ayşe Akın, “O özgürlüğü dayanışmayı ve demokrasiyi savundu ama onu gencecik yaşında hayatının baharında bizden aldılar. Bizden koparılmasının üzerinden 12 yıl geçti. Yüreğimizde o acı hep var ve hep de var olacak. Ama onun anısını da her zaman Güzelbahçe’de yaşatacağız. Acısı ilk günkü gibi taze. Başkanımız Mustafa Günay, Ali İsmail’in anısına düzenleyerek açtığımız bu park bize şiddetin asla kazanamayacağını, sevginin ve hoşgörünün her zaman galip geleceğini hatırlatacak. Bu sadece bir park değil aynı zamanda eşitliğin adaletin barışın simgesi olacaktır. Her bir çim tanesi her bir ağaç onun anısını yaşatmaya devam edecek. Ali İsmail Korkmaz’ı saygı ve özlemle anıyoruz ruhu şad olsun” diye konuştu.
‘Düşleri yarım kaldı’
Bir romantizm üzerinden değerlendirmek artık çok gerçekçi olmadığını söyleyen CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, “Düşleri yarım kaldı evet Berkin çocuktu evet Ethem bir işçiydi ama neden öldürüldüler, katilleri nerede biraz da bunlar üzerinde konuşmamız gerekiyor. Onların yarım kalan düşlerinin romantizmin yerine artık biraz daha gerçekçi olup hala bu kötülüğün karşımızda olduğunu, hala bu kötülükle mücadele ettiğimizi dün öldürdüklerini bugün içeri attıklarını unutmadan bu yola devam etmemiz gerekiyor. 15 yaşında bir çocuğun ölümüyle ve daha nice 19 yaşında çocukların gençlerin ölümüyle sonuçlanan bir Gezi direnişinden bahsediyoruz. Akabinde çıkıp kimse özür dilemeyi bırak Berkin’in annesini meydanlarda yuhalattılar, Ali İsmail’in annesine yapılanları hepimiz biliyoruz. Mehmet Ayvalıtaş‘ın annesi dayanamadı zaten oğlunun ölümünden günler sonra kalp krizi geçirerek vefat etti. Gezide olanlar bugün yaşadığımız problemlere bakın sorunlara bakın hiçbir şey değişmedi. Hala bu park, hala gezideki duruşunu sergileyen belediye başkanından, tüm gencine, yurt severine kadar herkes ne için içeride oldukları vallahi kendileri de bilmiyorlar. Benim karşımda eylemde bulundun deyip öldürebiliyor ve öldürenlere 13 yılda ceza verdiler sonra 10 yıla düşürdüler şimdi serbest kaldılar. Tekmeyle döve döve öldürüldü Ali İsmail. Neden; gezi parkı direnişine katıldığı için kafasına tekme atılarak öldürüldü. Karşımızdaki kötülük bu kadar kötü ve sınırı olmayan bir kötülük. Burada bulunan gençlerden birisinin evlatlarının döverek öldürülmemesi için katilin cezasız kalmaması için bir arada bulunmak zorundayız. Başka çaremiz yok çünkü kurtuluş yok tek başına hep beraber ya hiçbirimiz. Saygılarımla” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Ali İsmail Korkmaz’ın isminin olduğu alana karanfil bırakıldı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Güzelbahçeliler, Ali İsmail Korkmaz'ı andı
Gezi Parkı eylemleri sırasında uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz,...
İzmir İtfaiyesi'nde görev değişimi: Korkmaz gitti,...
İzmir İtfaiye Dairesi Başkanı Yaşar Korkmaz görevden alınarak yerine İtfaiye Denetim ve Önleme...
CHP Güzelbahçe ve ADD işbirliğiyle devrim şehitleri...
CHP Güzelbahçe İlçe Başkanlığı ile Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Güzelbahçe Şubesi iş...
Yerel Haberleri
TümüOnat Tüneli İzmir trafiğine nefes aldıracak
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü Buca Onat Tüneli tamamlandığında, Buca ile...
Selçuk, Beach Flag Futbol turnuvasına ev sahipliği yapıyor
Efes Selçuk, bu yıl önemli bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor....
Bornovalı muhtarlardan yoğun mesaiye ‘Makarna’ molası
Bornovalı muhtarlar, yoğun mahalle mesaisine Bornova Belediyesi’nin EVKA-3’teki Mutfak...
Konak’ta imzalar fırsat eşitliği için atıldı
Sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliklerine bir yenisini ekleyen Konak Belediyesi, Kordon...
Urla’da istifalar sonrası ilk meclis toplandı;...
Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın ve 22 meclis üyesinin Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa...
Karabağlar ‘da BİO fark yarattı: 2 bin 40 kişi iş sahibi...
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay'ın göreve gelir gelmez hayata geçirdiği Bölgesel...
Başkan Eşki’den Çamdibi çıkarması: "Halkımızın içinde,...
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Bölgesi’nde gerçekleştirdiği alan gezisinde...
Karşıyaka’da “sokak” çocukların!
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Latife Hanım Mahallesi’nde düzenlenen ‘Sokak Senin’...
Manisa Büyükşehir Belediyesi “Sağlıklı İşyeri”...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Beslenme Dostu ve...
Belediye ve Kaf Kaf tek yürek!
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski kulüp başkanları,...
Konaklı kadınların okuma azmi örnek oldu
Konak Belediyesi’nin, Konak Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle Basmane Semt Merkezi’nde açtığı...
Bornova’da doğal lezzetler halkla buluşuyor
Bornova Belediyesi, 6 Eylül 2026 tarihinde Yakaköy Köy Meydanı’nda düzenleyeceği "2. Geleneksel...
