BIST 100 13.251,85 %0,40 Altın 6.721,90 ₺/gr %0,13 Bitcoin $84.102 %2,72 Dolar 48,86 ₺ %0,06 Euro 55,74 ₺ %0,15 Sterlin 64,81 ₺ %0,22 Gümüş 100,59 ₺/gr %0,63 Ethereum $2.685,88 %2,57 İsviçre Frangı 59,25 ₺ %0,11 Kanada Doları 34,64 ₺ %0,04 Avustralya Doları 34,36 ₺ %0,07 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,01 ₺ %0,06 BAE Dirhemi 13,31 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,49 Çin Yuanı 7,27 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Aliyev 21. ölüm yıl dönümünde İzmir’de anıldı

Aliyev 21. ölüm yıl dönümünde İzmir’de anıldı

Azerbaycan’ın milli lideri Haydar Aliyev, ölümünün 21. yıl dönümünde İzmir’de düzenlenen törenle anıldı. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Aliyev’in büstlerinin de açıldığı törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Bugün iki kardeş halkın, Türkiye ve Azerbaycan’ın yüzyıllardır süregelen dayanışması ve ortak gelecek inancını bir kez daha hatırlıyoruz” dedi.

0Yorumlar
Aliyev 21. ölüm yıl dönümünde İzmir’de anıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Azerbaycan’ın milli lideri Haydar Aliyev’in 21’inci ölüm yıl dönümü için düzenlenen törene katıldı. Anma programında SOCAR şirketi tarafından anma alanında yaptırılan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Aliyev’in büstleri de açıldı. Saygı duruşu ve iki ülkenin milli marşlarıyla başlayan törene SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Birimi Başkanı Kanan Mirzayev, SOCAR CEO’su Elchin Ibadov, SOCAR Yönetim Ofisi Başkanı Hafiz Zeynalov, Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Rashad Mammadov, İzmir Vali Yardımcısı Kamil Köten, Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Azerbaycan’dan gelen konuklar, SOCAR şirketi çalışanları ve vatandaşlar katıldı. 

 

 

“Türkiye ve Azerbaycan iki kardeş ülke”
İki liderin büstünün yan yana yapılmasından dolayı teşekkür ve tebriklerini ileten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Tugay,  “Bugün iki kardeş halkın, Türkiye ve Azerbaycan’ın yüzyıllardır süregelen dayanışması ve ortak gelecek inancını bir kez daha hatırlıyoruz. Türk tarihinin iki unutulmaz ismini anmak, bıraktıkları mirası birlikte yaşatmak için bir araya geldik. Türkiye ve Azerbaycan her zaman kader birliği yapan, aynı sevinçleri paylaşan, aynı acılara ortak olan iki kardeş ülke. Aliyev’in dediği; bir millet iki devlet anlayışıyla birbirimize gülümsedik ve bağrımıza bastık. İzmir olarak Bakü ile neredeyse 40 yıldır kardeş kentiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Azerbaycan’ın sevinci sevincimiz, kederi bizim kederimizdir’ sözüne gösterilen vefa asırlar boyunca unutulmayacaktır” dedi.  

 

 

Büstler açıldı
SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Birimi Başkanı Mirzayev, SOCAR CEO’su Ibadov, SOCAR Yönetim Ofisi Başkanı Zeynalov, Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mammadov ve İzmir Vali Yardımcısı Köten protokol konuşmaları kapsamında günün anlam ve önemine dikkat çekti. Konuşmacılar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeşlik ve gönül bağına değindi. Atatürk ve Aliyev’in Türk dünyasının önde gelen liderlerinden olduğu da belirtildi. Konuşmaların ardından büstler açılarak çelenk sunuldu. Anma programı kapsamında açılan fotoğraf sergisi gezildi. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Başkan Tugay’dan şehit ve gaziler için vefa mesajı

Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen geceye katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil...

14 dakika önce

Balçova’da Mahalle Yaşam Alanları Kurslarla Renkleniyor

Balçova Belediyesi Mahalle Yaşam Alanlarında yeni dönem kursları başladı. El sanatlarından...

19 dakika önce

Başkan Tugay: Elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Bremen-İzmir Kardeş Şehir Derneği Başkanı...

28 dakika önce

Karbon ayak izini ulaşım tercihi belirliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 2025-2050 Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem...

37 dakika önce

Büyükşehir’den yeni eğitim döneminde beslenme desteği

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2026-2027 eğitim yılında da çocuk ve gençlerin sağlıklı...

40 dakika önce

Burhan Özfatura son yolculuğuna uğurlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde iki dönem başkanlık yapan Burhan Özfatura, 83 yaşında yaşamını...

18 saat önce

Başkan Tugay’dan İtalya’da Marble İzmir temasları

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Marmomac Fuarı kapsamında Verona’da yerel...

21 saat önce

Dikili Belediyesi’nden ilk ders heyecanına anlamlı...

2026-2027 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Dikili Belediyesi, ilçe genelinde okula...

21 saat önce

Bayraklı’da Binlerce Haneye Sosyal Destek

Bayraklı Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlardan kadınlara, çocuklardan yaşlı ve özel...

22 saat önce

Narlıdere Belediyesi, İstihdam Ofisi İle Vatandaşları...

Narlıdere Belediyesi İstihdam Ofisi,  mutfaktaki yeteneğini gelire dönüştürmek isteyen...

22 saat önce

Kültürpark’ta İZKİTAP günleri: Her yaştan ziyaretçiye...

İZKİTAP, sonbaharın kendine özgü atmosferinde bir kez daha İzmir’in kalbi Kültürpark’ta...

23 saat önce

Güzelbahçe’de Ahilik Haftası’na Özel Esnaf Buluşması

Güzelbahçe Belediye Başkan Vekili Ayşe Akın ve Güzelbahçe Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı...

23 saat önce