BIST 100 13.811,60 %0,23 Altın 6.801,31 ₺/gr %1,04 Bitcoin $64.004 %1,77 Dolar 47,75 ₺ %0,08 Euro 55,19 ₺ %0,11 Sterlin 64,58 ₺ %0,19 Gümüş 101,94 ₺/gr %1,07 Ethereum $1.876,06 %2,47 İsviçre Frangı 58,98 ₺ %0,18 Kanada Doları 34,27 ₺ %0,16 Avustralya Doları 33,71 ₺ %0,14 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,72 ₺ %0,05 BAE Dirhemi 13,00 ₺ %0,09 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,05 Çin Yuanı 7,08 ₺ %0,08
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Altyapı tamam...Çeşme'de e-belediyecilik dönemi

Altyapı tamam...Çeşme'de e-belediyecilik dönemi

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran e-belediyecilikle ilgili önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, online alt yapının büyük çoğunluğunu tamamladıklarını ifade etti. Oran ayrıca 50 bin kayıtlı nüfus hedeflerine de çok az kaldığı müjdesi verdi.

0Yorumlar
Altyapı tamam...Çeşme'de e-belediyecilik dönemi

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran hizmete başladığı günden bu yana hayata geçirdikleri projelerle ilgili Ege'ye Bakış'a konuştu. E-belediyecilik anlamında büyük yol kat ettiklerini belirten Oran, ''E-belediyecilik, Çeşme’de vatandaşın evinden çıkmadan birçok hizmetten yararlanabilmesi anlamına geliyor. Bunu başka belediyeler de uyguluyor ama artık imar durumu alabiliyorsunuz, evlilik için başvuru yapabiliyorsunuz. Çok yakında inşaat ruhsatı başvurusu yapılabilecek. Şu anda Çeşme Belediyesi bürokratik işlemlerinin yüzde 100’ünü elektronik ortama taşımak üzereyiz. Çağa artık Çeşme ayak uyduruyor'' diye konuştu.

HEDEFE AZ KALDI

Çeşme'de 50 bin nüfusa ulaşmak için büyük çaba sarf ettiklerini ve hedefe ulaşmaya çok az kaldığını aktaran Oran, ''Adrese dayalı nüfus sisteminde 48 bin 167 kişi ikamet ediyor. Bu sene yeni açıklanacak nüfusa göre umarım 50 bini geçeceğiz. Bizim nüfusu yükseltmekteki gayemiz hiçbir zaman finansal olmadı, siyasal da olmadı. Çeşme İller Bankası’ndan gelen para ile geçinen bir yer değil. Çeşme kendi yağında kavrulan kendi gelirini yaratan bir yer. Bu yüzden İller Bankası’ndan gelen para bizim için sembolik oluyor. Siyasal derseniz bizim yerel seçimlerde hiçbir zaman Çeşme kaygımız olmadı. Nüfusa göre verilen kadrodan biz çok etkileniyoruz. Zabıta, memur, işçi ve avukat kadrolarımız çok sınırlı. Biz 50 bin kadroyu aşarsak kademe atlayacağız.'' dedi.

ONLARCA PROJE DEVAM EDİYOR

Hâlihazırda onlarca projelerinin devam ettiğinin de altını çizen Başkan Oran, ''Biz yaz sezonunda da kimseyi rahatsız etmeden projelerimize devam etmeye çalışıyoruz. Biz 2 bin metrekarenin üzerindeki kapalı alanı yıktık ve yeşilin otopark alanlarının olduğu kamusal alan yarattık. Şu anda belki de Ege’de parmakla gösterilecek bir kamusal alana sahip Çeşme’miz. Cenneti Şehir Terasları’ndan izleyebiliyorsunuz. 2’inci döneme aday olduğumu ben seçildiğimde söyledim.  Ümit ediyorum ki 2’inci dönemin sonunda projelerimizi tamamlamış olacağız.'' ifadelerini kullandı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

İzmir’de mezarlıklarda yeni dönem

İzmir Büyükşehir Belediyesi, mezarlıklarda yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor. Mezar...

16 saat önce

Urla Belediyesi'nden bank üretiminde 10 milyon TL'lik...

Göreve geldiği günden bu yana mali disiplini esas alan yönetim anlayışıyla geçmiş dönemden kalan...

16 saat önce

Karşıyaka’da rehberli turlar yeni rotayla devam ediyor:...

Karşıyaka Belediyesi, Açık Hava Kent Müzesi projesi kapsamında başlattığı rehberli turlara,...

17 saat önce

Konak’ta dikkat çeken istihdam hamlesi: Kadınlar...

Konak Belediyesi’nin kadın istihdamına ayrı bir pencere açacak Kaynak Operatörlüğü Kursu,...

18 saat önce

Efes Selçuk, Beach Flag Futbol Turnuvasına Ev Sahipliği...

İzmir FF Cup Beach Flag Turnuvası, Efes Selçuk Pamucak Sahili’nde büyük bir heyecanla...

20 saat önce

Altındağ trafiğine büyük neşter

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Serintepe Mahallesi’nde (Kandere) kronikleşen trafik ve...

20 saat önce

Yuvamız İzmir’de veliler de çocuklar da mutlu

Yuvamız İzmir Sosyal Hizmet Etkinlik Merkezlerinde aylık ücretin 2 bin 500 TL’ye düşürülmesi...

21 saat önce

Bornova Aktarma İstasyonu yenilendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Aktarma İstasyonu’nda yaya ve ulaşım konforunu artırarak...

21 saat önce

Konak’a yeni nefes alanı: 6 bin metrekarelik park hizmete...

Konak Belediyesi, Yenişehir Mahallesi’nde yapımını tamamladığı 6 bin metrekarelik parkı...

1 gün önce

Karşıyaka’nın patileri, yeni yuvalarına kavuşmayı bekliyor

Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan Bakioğlu Can Dostlarımız Yaşam Merkezi ve...

1 gün önce

Karabağlar Belediyesi Zabıtasında aday memurlar yemin etti.

Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde aday memur olarak görev yapan zabıta memurları için...

1 gün önce

İzmir'in ilk lavanta parkı Bornova'ya

1 gün önce