BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Arama kurtarma için bölgeye giden Foçalılardan haber var

Arama kurtarma için bölgeye giden Foçalılardan haber var

İki büyük depremle yüzyılın felaketini yaşayan ülkemizde düzenli ekiplerin yanısıra gönüllülerde ellerinden geleni yaparak yaralara merhem olmaya çalışıyor. İzmir’in Foça İlçesi’nden 4 İstanbul’dan 2 arkadaşın oluşturdukları 6 kişilik gönüllü grupta Adıyaman’da kurtarma çalışmalarına katıldı. 2 günde 3 çocuğun göçük altından çıkarılarak hayata dönmesini sağladı. Ekip bugün yardım faaliyetlerine çok ihtiyacı olduğunu öğrendikleri Elbistan’a geçti.

0Yorumlar
Arama kurtarma için bölgeye giden Foçalılardan haber var

Foça’dan Kuaför Nuri Karahan, Klimacı Ümit Arslan, Tesisatçı Önder Yılmaz,  Tesisatçı Murat Erdoğan, aralarına İstanbuldan arkadaşları Emrah Topaç ve Yilmaz Aytekin’le buluşarak depremin ilk haberlerini alır almaz yola çıktılar. Yanlarında Foça Belediyesi ve bir kurumın verdiği iki jeneratör ile kendi imkanlarıyla temin ettikleri kırıcı delici aletleri de götürdüler. İkinci gün Adıyaman’a ulaşan grup özellikle diğer ekiplerin yetişemediği yada burada canlı tespit edemedik diyerk ayrıldığı ama enkaz başında yakınlarının beklediği göçüklerde çalışmaya başladılar. 

72.SAATE YAĞMUR 92.SAATTE ELİF VE KADİR

1999 Gölcük Depremini yaşayan ve buradaki arama kurtarma faaliyetlerinde de görev alan eski Deniz Kuvvetleri mensubu Müstafi Uzman Çavuş Klimacı Ümit Arslan’ın tecrübeleriyle rehberlik ettiği grup üyeleri depremin 72.nci saatinde 5 yaşındaki Yağmur’u kurtarmanın sevincini yaşadılar. Bu sevincin verdiği enerjiyle br başka göçükte çalışmaya devam ettiler. 92.saatte bu kez 11 yaşındaki Elif ve 14 yaşındaki Kadir’i çöken binanın altından alarak hayata döndürdüler.

YARDIM GELİYOR DAĞITIMDA SIKINTI VAR

(Telefonla ulaştığım)Grup sözcüsü Nuri Karahan bölgede durumun gerçekten vahim olduğunu, kendilerine yardım edecek iş makinesi için operatörü zorlukla bulduklarını, hala iş makinesi ve opertaörlerine çok ihtiyaç olduğunu, yiyecek, giyecek ve ihtiyaç maddeleri konusunda gelen yardımların dağıtımında büyük sıkıntı yaşandığını, yardım malzemesi getiren bazı kamyonların yüklerini rastgele bir yere boşaltarak geri döndüğünü üzülerek gördüklerini söyledi. Özellikle madencilerin kurtarmada çok önemli işler yaptıklarını da belirten Nuri Karahan; “Gördüklerimiz anlatılacak gibi değil. Bugün daha çok yardım gerektiğini öğrendiğimiz Elbistan’a gidiyoruz. Kışın en ağır günleri. Hava kötü ama, elimizi uzatmaya çalıştığımız her can bize bütün zorlukları unutturuyor.”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Konak’a yeni nefes alanı: 6 bin metrekarelik park hizmete...

Konak Belediyesi, Yenişehir Mahallesi’nde yapımını tamamladığı 6 bin metrekarelik parkı...

6 saat önce

Karşıyaka’nın patileri, yeni yuvalarına kavuşmayı bekliyor

Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan Bakioğlu Can Dostlarımız Yaşam Merkezi ve...

9 saat önce

Karabağlar Belediyesi Zabıtasında aday memurlar yemin etti.

Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde aday memur olarak görev yapan zabıta memurları için...

9 saat önce

İzmir'in ilk lavanta parkı Bornova'ya

11 saat önce

Karşıyaka Çarşısı’nda araç denetimleri sürüyor

Kent düzenini sağlamak ve toplum huzurunu güvence altına almak için çalışan Karşıyaka...

1 gün önce

Çandarlı’nın geleceğine imza: Cumhuriyet Meydanı coşkulu...

Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, binlerce vatandaşın...

1 gün önce

Buca’da kadınlar buluşuyor, dayanışma güçleniyor

Buca Belediyesi, kadınların kentten beklentilerini dinlemek ve kadın dayanışmasını g...

1 gün önce

Saadet Mirci Semt Merkezi hayata yeniden açılan kapısı oldu

Konak Belediyesi Enver Şükrü Aytulun Saadet Mirci Semt Merkezi’nde hayata tutunan, yaşama...

1 gün önce

İzmir Yurttaş Meclisi 15 ilçeye ulaştı

İzmir genelinde sürdürülen İzmir Yurttaş Meclisi çalışmaları kapsamında bugüne kadar 15 ilçede...

1 gün önce

Onat Tüneli İzmir trafiğine nefes aldıracak

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü Buca Onat Tüneli tamamlandığında, Buca ile...

1 gün önce

Selçuk, Beach Flag Futbol turnuvasına ev sahipliği yapıyor

Efes Selçuk, bu yıl önemli bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor....

1 gün önce

Bornovalı muhtarlardan yoğun mesaiye ‘Makarna’ molası

Bornovalı muhtarlar, yoğun mahalle mesaisine Bornova Belediyesi’nin EVKA-3’teki Mutfak...

1 gün önce