Ata'nın sevdiği şarkılar Güzelbahçe'den yükseldi
10 Kasım Atatürk’ü Anma programı kapsamında Güzelbahçeli gençler Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türküleri seslendirdi.
Güzelbahçe Kaymakamlığı, Güzelbahçe Belediyesi ve Güzelbahçe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile ilçe sınırlarında oturan veya okuyan 9-13 yaş, 14-25 yaş kategorilerinde yarışmaya katılan gençler arasında düzenlenen “Geleceğimiz Atatürk için söylüyor” 4. şarkı yarışması Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi’ Tuncel Kurtiz Salonu’nda yapıldı. Programa Güzelbahçe Kaymakamı Bülent Bayraktar ve eşi Yasemin Bakraktar, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve eşi Nilüfer İnce, CHP İl Sekreteri Fulya Alçay, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Ali Eşref Demir, MHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kamil Cesur, Güzelbahçe İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çevik, Meclis üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

‘Atatürk’ü İçselleştirmemiz Gerekiyor’
Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşan Güzelbahçe Kaymakamı Bülent Bayraktar, “Büyük önderimizin vizyonunu onunun aydınlattığı yolda biz şiar ediniyoruz. Ama en önemli şey o yolu içselleştirebilmek. Özellikle gençler için bunu söylemek isterim. Atatürk ile ilgili etkinliklere katılarak onu eğer insanlar kişisel tarihleriyle birlikte bir kayıt olarak düşebiliyorlarsa ve ömürleri boyunca bunu anlatabiliyorlarsa bunu içselleştirmiş olduklarını düşünüyorum. Ben de gençliğimde elimden geldiğince bu tür etkinliklerin içerisinde bulunmaya çalışmıştım. Her zamanda o anlarımı çok güzel bir şekilde hoşuma giderek yad ediyorum. Büyük lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 84.yılında saygı özlem ve minnetle anıyorum” dedi.
‘O’nu anlamaya ömür yetmez’
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’de “Hiç şüphesiz, Atatürk’ü anlamak ve sevmek her yerde önce onu eserleriyle ve sözleriyle tanımak demektir. İşte bu yüzden Nutuk’u herkesin okuma gerekir. Dünyada Atatürk’ün dışında milleti için yaptıklarını ve yapmayı düşündüklerini bizzat kaleme alan ve bunu Nutuk gibi büyük bir eserde ortaya koyan, bunu geleceğe, bütün zamana miras olarak bırakan başka bir lider ve devlet adamı yoktur. Büyük Atatürk’ün ölümsüzleştiği bir gündeyiz. O, 84 yıl önce bugün bizler için kurduğu bizim de yükseltmek zorunda olduğumuz Cumhuriyeti, ilke ve inkılap bırakarak sonsuzluğa göçtü. Yolundan ayrılmayacağımıza, Onun dehası ve yüceliği önünde saygıyla eğiliyorum. Bugün burada bir yarışmadan daha çok, Ata’mıza yakışır bir anma gecesinde bizimle olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu

Konuşmaların ardından Türk Müziği Sanatçısı Ersin Kuşkanat, Müzik Öğretmeni,-Besteci Cansu Kırca, Sanatçı- Vokal Koçu Dr. Aydın Öğüt, Müzikolog Evrim Ateşler ve Sanat Yönetmeni Korhan Özgören’den oluşan jüri, yarışmaya katılan 13 gencin, sahnede canlı performanslarını dinledi ve not verdi. Sahne performanslarının yanı sıra, sesini doğru kullanma, şarkıyı ritmine uygun seslendirme, şarkı sözlerini doğru söyleme ve şarkıyı doğru tonda seslendirme gibi kriterler üzerinden değerlendiren jüri üyeler 9-13 yaş grubunda; Özge Deniz Ünal birinci, Eda Naz Atış ve Nisan Erdoğan üçüncü oldu. 14-25 yaş grubunda; Mehmet Ali Ertaş birinci, Nilsu Gencel. ikinci, Zeynep Simitçi üçüncü oldu. Birincilere tam, ikincilere yarım üçüncülere çeyrek altın hediye edildi. Özel yarışmacı Ebrar Su Demir’in seslendirdiği ‘Vardar Ovası’ parçası büyük alkış topladı.
Program sonunda jüri üyelerine ve katkı sunanlara plaket ve katılım belgeleri verildi. Gece, jüri üyelerinin, yarışmacıların ve salondaki izleyicilerin “İzmir Marşı’nı hep bir birlikte söyleyerek son buldu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
CHP Güzelbahçe ve ADD işbirliğiyle devrim şehitleri...
CHP Güzelbahçe İlçe Başkanlığı ile Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Güzelbahçe Şubesi iş...
Karşıyaka tek yürek oldu, Ata’ya selam durdu!
Karşıyaka Belediyesi tarafından Ulu Önder Atatürk’ün sonsuzluğa uğurlanışının 87. yılı...
Meydanlar Ata’nın en sevdiği kasımpatı çiçeği ile...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kışı kentin dört bir yanına diktiği çiçeklerle karşılıyor. 10 Kasım...
Yerel Haberleri
TümüÇeşme kurtuluşunun 104. yılını gururla kutladı
Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, “Aradan 104 yıl geçti ama o günlerin cesareti, dayanışması...
Yangın önleme stratejileri masaya yatırıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TMMOB’a bağlı meslek odalarının iş birliğiyle düzenlenen 6....
Menemen'de çömlek coşkusu Edis ve Nil Karaibrahimgil ile...
Menemen Belediyesi tarafından bu yıl 5’inci kez gerçekleştirilecek Uluslararası Menemen Çömlek...
Karşıyaka’da hareketli hafta!
Karşıyaka Belediyesi, ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ etkinliklerini dopdolu bir programla...
Buca’da kaçak moloza geçit yok
Buca Belediyesi, ilçe genelinde çevre ve görüntü kirliliğine yol açan yasa dışı moloz...
Avrupa’nın genç yıldızları Foça’da buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) ve Türkiye...
Kültürel Miras Söyleşileri’nde İzmir’in sembol lezzetleri...
Konak Belediyesi’nin “Kültürel Miras Söyleşileri” serisinde bu kez İzmir’in sembolik lezzetleri...
Efes Selçuk’un Sürdürülebilir Turizm Başarısı Avrupa...
Efes Selçuk, sürdürülebilir turizm alanındaki uluslararası başarısını Avrupa Turizm Başkenti...
İzmirli çocuklar, iklim krizine karşı buluştu
Sosyal İklim Derneği tarafından Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği iş birliğiyle UNICEF...
Hayata bağlayan teknoloji İzmir’de yaygınlaşıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, hastane dışında meydana gelen ani kalp durmalarında erken...
Başkan Eşki’den fırınlara gece yarısı denetimi
Okulların açılmasıyla birlikte Bornova genelinde çocukların sağlığını korumak amacıyla gıda...
Büyükşehir ve MASKİ’den Çaybaşı Deresi’nde Kış Temizliği
Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü...