Avrupa belediyeleri ‘İklim Zirvesi’ için Konak’a geliyor
Konak Belediyesi ev sahipliğinde 22-23 Ağustos tarihlerinde, ‘Farkındalık, İklim ve Çevre için Stratejik Ortaklık’ projesi kapsamında gerçekleştirilecek olan ‘İklim Zirvesi’ Türkiye ve Avrupa şehirlerinden belediyeleri bir araya getirecek.
Türkiye ile Avrupa Birliği arasında yürütülen Şehir Eşleştirme-II (Yeşil Gelecek için Şehir Eşleştirme) Hibe Programı (TTGS-II) kapsamında yürütülen “Farkındalık, İklim ve Çevre için Stratejik Ortaklık (Strategic Partnership for Awareness Climate and Environment) (SPACE)” projesi çerçevesinde, Türkiye ve AB ülkelerinden belediye temsilcilerinin katılımıyla “İklim Zirvesi” düzenleniyor. 22-23 Ağustos 2024 tarihlerinde İzmir Mimarlık Merkezi’nde Konak Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşecek zirvede başta SPACE Proje Ortakları olan Hamm Belediyesi (Almanya), Saluzzo Belediyesi (İtalya) ve Sosyal İklim Derneği olmak üzere; Gulbene Belediyesi (Letonya), Nice Belediyesi (Fransa), Barselona Belediyesi (İspanya), Vilnius Belediyesi (Litvanya), Manresa Belediyesi (İspanya), Ljubljana Belediyesi (Slovenya), Ptuj Belediyesi (Slovenya); Eskişehir Belediyesi, Nilüfer Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir Belediyesi, Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi temsilcileri, iyi uygulama örneklerini sunacak. Zirve, yurtdışından ve yurtiçinden katılacak belediyelerin iklim kriziyle mücadele deneyimlerini ve iklim alanındaki iyi uygulama örneklerini paylaşmaları için bir platform sağlayacak.
Mutlu: ‘İklim Zirvesi’ni kentimizde düzenleme onurunu yaşıyoruz
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, özellikle İzmir’de ve ülkemizin pek çok yerinde yangınlarla boğuştuğumuz günlerde, iklim krizinin etkilerinin artık çok yakından hissedildiğini belirtti. İklim Zirvesi’ni çok önemsediklerini, buradan çıkacak sonuçların bir yol haritası niteliğinde olacağını ifade eden Başkan Mutlu, “Maalesef İzmir’imiz başta olmak üzere ülke genelinde yangınlarla mücadele ettiğimiz günlerden geçiyoruz. Çok değil, geçtiğimiz birkaç ay içerisinde çok ciddi, yağmur ve su baskını felaketlerini kentimizde yaşadık. Tüm bu afetlerde iklim krizinin etkilerini yadsımak mümkün değil. Konak Belediyesi olarak değerli bir projenin ortaklığını yapıyoruz ve bu çerçevede projenin önemli çıktılarının alınacağı ‘İklim Zirvesi’ni kentimizde düzenleme onurunu yaşıyoruz. Başta SPACE Proje Ortakları olan Hamm Belediyesi Saluzzo Belediyesi ve Sosyal İklim Derneği olmak üzere Avrupa şehirlerinden ve ülkemizden zirvede yer alacak tüm katılımcılara şimdiden teşekkür ediyorum. Ortak aklın gücüyle, mücadelemizi daha verimli ve daha etkin hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmirli çocuklar, iklim krizine karşı buluştu
Sosyal İklim Derneği tarafından Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği iş birliğiyle UNICEF...
İzmir’in iklim deneyimi Avrupa’ya taşınacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, iklim değişikliğinin kentler üzerindeki etkilerine karşı daha güçlü...
Tümamiral Bağcıoğlu'ndan gözaltılara tepki: NATO zirvesi...
Emekli Tümamiral Yankı Bağcıoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Alternatif İzmir İl Başkanlığı'nda...
Yerel Haberleri
TümüBUCAKUT’tan Yangından Korunma Haftası’nda hayati uyarılar
Buca Belediyesi Arama Kurtarma Birimi (BUCAKUT), 25 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan...
Karşıyaka’da çocukların sesi korolarda yükselecek
Karşıyaka Belediyesi, 7-14 yaş arasındaki çocukları ‘Genç Ses Karşıyaka’ korolarında...
Başkan Önal, muhtarlarla bir araya geldi
Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek ilçenin öncelikli...
Güzelbahçe Belediyesi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi Yeni...
Güzelbahçe Belediyesi Ayşe Mayda Spor Tesisleri’nde 3 yıldır sağlığa dair bir çok konunun ele...
İzmir’de emeklilere yaklaşık 90 milyon TL’lik destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin emeklilere yönelik aylık alışveriş ve kira desteği 4 bin TL’ye...
Çiğli Komedi Akşamları Yeni Sezonunu Roman Gecesiyle Açtı
Çiğli Belediyesi’nin düzenlediği Çiğli Komedi Akşamları, yeni sezonuna Emrah Bari ile Roman...
Bornova’dan büyük dayanışma hamlesi
Bornova Belediyesi ilçe sınırlarını aşarak İzmir genelindeki huzurevleri ve yaşlı bakım...
İzmir’in yangınla mücadelesinde dijital güç
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yangınlara daha hızlı ve etkin müdahale etmek amacıyla geliştirdiği...
Bir ömürlük itfaiye deneyimi gençlere aktarıldı
İzmir İtfaiyesi’nin düzenlediği “Bir Ömür İtfaiye” söyleşisi yaşamını aynı mesleğe adamış farklı...
Özlem Koç Şenoğlu’ndan önemli başarı!
İnşaat, yatırım ve gayrimenkul alanında geliştirdiği projeyle Akbank ve Sabancı Üniversitesi’nin...
Su ürünleri sektörü Future Fish Eurasia’da buluştu
Future Fish Eurasia – 12. Uluslararası Su Ürünleri İhracat ve İşleme, Akuakültür ve Balıkçılık...
39. Ahilik Haftası Efes Selçuk’ta Törenle Kutlandı
Efes Selçuk’ta 39. Ahilik Haftası, Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Selçuk Mesleki Eğitim...