Avrupa Gençlik Başkenti için heyecan sürüyor
2026 Avrupa Gençlik Başkenti finalisti İzmir’de sonuçların belli olacağı Kasım ayı öncesinde heyecan artmaya devam ediyor. İzmir’in Avrupa Gençlik Başkenti Platformu üyelerinden oluşan bir heyet, Fransa’nın Strazburg kentine giderek adaylık yarışı öncesi bir takım temaslarda bulundu.
İzmir’in 2026 Avrupa Gençlik Başkenti olması yönündeki girişimler sonucun belli olacağı Kasım ayı yaklaştıkça yoğunluk kazanıyor. Gençlerin politik, sivil, sosyal ve kültürel haklarına dair somut adımları gençlerin önderliğinde gerçekleştirmek adına da önem taşıyan Avrupa Gençlik Başkenti unvanını elde etmek için finalde 5 şehir yarışıyor.
İzmirli gençler bu yarışta İzmir’in elini güçlendirmek amacıyla temaslarını sürdürüyor. Avrupa Gençlik Başkenti Platformu üyelerinden oluşan bir heyet de bu kapsamda Fransa’nın Strazburg kentine gitti. Ziyarette İzmir’in Avrupa Gençlik Başkenti ekibinden İzmir Gençlik Belediyesi temsilcisi Alper Kurudere, Gençlik Örgütü Forumu (GoFor) temsilcisi Barış Azar, Cosmos Derneği temsilcisi Furkan Hergül, İzmir Kent Konseyi Gençlik Meclis Başkanı İsmail Ferhat Kaplan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Avrupa Birliği çalışmalarında yer alan Gülşen Balcı ve Cenk Öz katıldı.
Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği Parlamentosu’nda yetkililerle görüşen ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Genel Kurulu’nu izleyen ekip, Strazburg Belediyesi’nin gençlik çalışmaları ekibi ile yapılan toplantıda İzmir ve Strazburg gençleri arasında işbirliği imkanlarını değerlendirdi. Avrupa Konseyi nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği Müsteşar Yardımcısı Gül Sarıgül ile bir araya gelerek Türk gençlerinin Avrupa-Türkiye ilişkileri ve çalışmalarında yer alabilmesi, işbirliğinin artırılması hakkında fikir alışverişi yapıldı.
Çalışmalar aktarıldı
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Demokrasi ve Eğitim ve Öğretim Komitesi’nden gençlik çalışmaları uzmanları Anca-Ruxandra Pandea, László Milutinovits ve Avrupa Gençlik Merkezi sorumlusu Muriel Julien ile yapılan görüşmelerde; İzmir’in Avrupa Gençlik Başkenti ile ilgili çalışmaları aktarıldı ve bu alanda yapılabileceklerle ilgili tavsiyeler alındı. AKPM Avrupa Ödülü Komitesi Başkanı Carmen Leyte, İzmir’in Avrupa ve Avrupa Gençlik Başkenti ile ilgili projelerini takdir ettiğini ifade etti.
2026 Avrupa Gençlik Başkentinin İzmir olması durumunda, gençlerle ilgili kültürel, sosyal, siyasi-ekonomik yaşam ve kalkınma programlarının ortaya konma fırsatları artacak, gençler için yaşanabilir şehir ekosistemlerinin iyileştirilmesi sağlanacak.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Efes Selçuk’un Sürdürülebilir Turizm Başarısı Avrupa...
Efes Selçuk, sürdürülebilir turizm alanındaki uluslararası başarısını Avrupa Turizm Başkenti...
CEV U18 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası Rüzgarı Foça’da...
İzmir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) ve Türkiye...
Avrupa Demokrasi Başkenti Cascais’te Karşıyaka’yı anlattı
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Avrupa Bölgeler Komitesi tarafından Portekiz’de...
Yerel Haberleri
TümüBurhan Özfatura son yolculuğuna uğurlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde iki dönem başkanlık yapan Burhan Özfatura, 83 yaşında yaşamını...
Başkan Tugay’dan İtalya’da Marble İzmir temasları
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Marmomac Fuarı kapsamında Verona’da yerel...
Dikili Belediyesi’nden ilk ders heyecanına anlamlı...
2026-2027 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Dikili Belediyesi, ilçe genelinde okula...
Bayraklı’da Binlerce Haneye Sosyal Destek
Bayraklı Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlardan kadınlara, çocuklardan yaşlı ve özel...
Narlıdere Belediyesi, İstihdam Ofisi İle Vatandaşları...
Narlıdere Belediyesi İstihdam Ofisi, mutfaktaki yeteneğini gelire dönüştürmek isteyen...
Kültürpark’ta İZKİTAP günleri: Her yaştan ziyaretçiye...
İZKİTAP, sonbaharın kendine özgü atmosferinde bir kez daha İzmir’in kalbi Kültürpark’ta...
Güzelbahçe’de Ahilik Haftası’na Özel Esnaf Buluşması
Güzelbahçe Belediye Başkan Vekili Ayşe Akın ve Güzelbahçe Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı...
Büyükşehir’den özel gereksinimli öğrencilere sıcak destek
Bornova’da kaçak moloz seferberliği
Bornova genelinde çevre kirliliğine yol açan kaçak moloz dökümlerine karşı savaş açan Bornova...
Büyükşehir’den okullara hijyen desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2026-2027 eğitim öğretim yılında da Okul Hijyen Seti Projesi’ni...
Foça Belediyesi Kış Kurslarına Büyük İlgi
Foça Belediyesi tarafından çocuklar, gençler ve yetişkinlere yönelik düzenlenen 2026–2027 Kış...
Karşıyaka’da gazilere saygı yürüyüşü
Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanı ile mareşal rütbesi...