Başkan Akın’dan Çevre İçin Vatandaşlara Duyarlılık Çağrısı
Güzelbahçe Belediye Başkan Vekili Ayşe Akın, Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin ilçe genelinde yürüttüğü temizlik çalışmalarını yerinde inceledi. Safra, moloz ve kullanılmayan ev eşyalarının gelişigüzel bırakılmasının çevre ve görüntü kirliliğine yol açtığını belirten Akın, “Belediyemiz üzerine düşen sorumluluğu yerine getiriyor. Vatandaşlarımızın da bilinçli hareket ederek bu tür atıklar için belediyemizle iletişime geçmesini bekliyoruz” dedi.
Güzelbahçe Belediyesi, ilçenin tüm mahalle ve sokaklarında çevre temizliğinin sağlanması amacıyla kapsamlı bir safra ve atık toplama çalışması başlattı. Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında; yol kenarlarına, boş alanlara ve çöp konteynerlerinin çevresine bırakılan safra, moloz, tadilat atıkları, bahçe atıkları ve kullanılmayan ev eşyaları toplanıyor.
Güzelbahçe Belediye Başkan Vekili Ayşe Akın, müdürler, amirler ve saha personeliyle bir araya gelerek yürütülen çalışmaları yerinde takip etti, ekiplerden çalışmalar hakkında bilgi alarak vatandaşlara duyarlılık çağrısı yaptı.
Belediyemizle iletişime geçmeden atık bırakmayalım
Atıkların gelişigüzel bırakılmasının yaşamı olumsuz etkilediğini belirten Güzelbahçe Belediye Başkan Vekili Ayşe Akın, “Güzelbahçemizin tüm mahalle ve sokaklarında biriken atıkları tamamen ortadan kaldırmak amacıyla Fen İşleri Müdürlüğümüz ile Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün müdürleri, amirleri ve saha ekipleriyle birlikte kapsamlı ve özverili bir çalışma başlattık. Ekip arkadaşlarımız büyük bir sorumluluk duygusuyla sahada çalışmalarını sürdürüyor. Bir noktayı temizledikten kısa bir süre sonra aynı yere yeniden moloz, safra veya kullanılmayan ev eşyalarının bırakılması, ekiplerimizin çalışmalarını zorlaştırıyor. Plansız ve kontrolsüz şekilde sokağa bırakılan atıklar, hem çevre kirliliğine hem de kent düzeninin bozulmasına yol açıyor. Ayrıca ekiplerimizin önceden belirlenen diğer hizmet noktalarına ulaşmasını geciktiriyor.
Vatandaşlarımızın da çevre temizliği konusunda bilinçli, duyarlı ve sorumlu davranmasına ihtiyacımız var. Ancak bu mücadeleyi yalnızca belediye ekiplerimizin çalışmalarıyla kalıcı hâle getirmemiz mümkün değil. Moloz, safra, tadilat atığı, eski mobilya, yatak, koltuk, dolap ve beyaz eşya gibi atıkların çöp konteynerlerinin yanına, kaldırımlara veya boş alanlara bırakılmamasını önemle rica ediyoruz. Bu tür atıklarını çıkarmak isteyen vatandaşlarımızın öncelikle belediyemizle iletişime geçmesi gerekiyor. İlgili ekip arkadaşlarımız, atıkların hangi koşullarda ve ne zaman alınabileceği konusunda gerekli bilgilendirmeyi ve yönlendirmeyi yapacaktır. Vatandaşlarımızdan ricamız, belediyemizle iletişime geçmeden bu tür atıkları sokağa bırakmamalarıdır. Tüm çabamız daha temiz, daha sağlıklı ve daha yaşanabilir bir Güzelbahçe içindir. Halkımızla el ele verdiğimizde bu sorunun üstesinden geleceğimize inanıyorum. Güzelbahçe hepimizin evi; evimizi hep birlikte koruyacağız ”diye konuştu.
Güzelbahçe Belediyesi, vatandaşların safra alımı taleplerini Fen İşleri Müdürlüğüne iletebileceklerini duyurdu. Talepler için 234 5910 numaralı hat veya 234 2020 (Dahili: 1411) üzerinden iletişim kurulması gerektiği belirtildi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Buca Belediyesi’nden 7/24 moloz nöbeti
Buca Belediyesi, Seyhan Mahallesi’nde kaçak moloz dökümlerinin önüne geçmek amacıyla 7 gün 24...
Başkan Vekili Akın'dan İzBB'ye tepki: Yapıcı irade...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin gündem dışı bölümünde söz alan Güzelbahçe Başkan Vekili...
Hamdi Akın'a ait İstanbul'dan kalkan jet, Libya'ya inişte...
İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan havalanan ve Türk iş insanı Hamdi Akın’a ait olduğu belirtilen...
Yerel Haberleri
TümüGüzelyalı’da nostalji rüzgarı esti: 80’ler 90’lar Şenliği...
Konak Belediyesi’nin Güzelyalı Fuat Göztepe Parkı’nda düzenlediği “80’ler 90’lar Şenliği”,...
İZKİTAP’ta ilk gün yoğun ilgi
İZKİTAP – 8. İzmir Kitap Fuarı, ilk gününde binlerce kitapseveri Kültürpark’ta buluşturdu. Gün...
Çeşme kıyılarından 1,5 ton atık çıkarıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Kıyı Temizliği etkinlikleri kapsamında Çeşme...
Bornova’da Dünya Temizlik Günü seferberliği
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, 20 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde günün ilk ışıklarıyla...
İzmir’de servislerde öğrenci güvenliği için sıkı denetim
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul servislerine...
İzmir İtfaiyesi ağır arama kurtarmada güçleniyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, olası afetlere daha etkin müdahale...
Büyükşehir’in kurduğu merkez umut oluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Alzheimer ve Demans Merkezi, üyelerinin bilişsel becerilerini...
Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Spil Dağı’nda yürüyüş
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında doğaseverleri Spil...
Başkan Denizli, İsmet İnönü ve Musalla’da kış...
Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, başkan yardımcıları, ilgili birim müdürleri ve mahalle...
Gaziler Günü’nde İzmir'de vefa buluşması
19 Eylül Gaziler Günü, İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Atatürk...
Menemen Çömlek Festivaline muhteşem açılış!
Menemen Belediyesi tarafından 5’inci kez düzenlenen Uluslararası Menemen Çömlek Festivali,...
Selçuk'ta 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Muharebesi’nin ardından gazilik ünvanı ve...