BIST 100 11.165,44 %0,13 Altın 6.450,91 ₺/gr %1,03 Bitcoin $79.976 %1,76 Dolar 49,84 ₺ %0,00 Euro 55,66 ₺ %0,14 Sterlin 66,51 ₺ %0,11 Gümüş 84,66 ₺/gr %2,15 Ethereum $2.317,82 %2,18 İsviçre Frangı 60,22 ₺ %0,03 Kanada Doları 35,63 ₺ %0,02 Avustralya Doları 35,09 ₺ %0,21 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,28 ₺ %0,00 BAE Dirhemi 13,58 ₺ %0,01 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,08 Çin Yuanı 7,49 ₺ %0,04
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Başkan Arda'dan 'Sarnıç' için rezerv alan çağrısı!

Başkan Arda'dan 'Sarnıç' için rezerv alan çağrısı!

Sarnıç Fatih Mahallesi’ndeki hazine arazilerinin satışı için Milli Emlak Müdürlüğü’nün belirlediği 2 bin liraya ulaşan metrekare fiyatlarının çok yüksek olduğunu ifade eden Başkan Arda, tüm mahallenin rezerv alanı ilan edilerek rayiçlerin düşürülmesini önerdi.

0Yorumlar
Başkan Arda'dan 'Sarnıç' için rezerv alan çağrısı!

Sarnıç Fatih Mahallesi’nde yaşayan yurttaşlarla bir araya gelen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, tapu sorunu ve rayiç bedeller konusundaki gelişmelerle ilgili vatandaşlara bilgi verdi.  Belediye başkan yardımcıları Necati Kırmaz, İzel Zenginobuz Derinsu, bürokratların ve muhtarların da yer aldığı toplantıda konuşan Belediye Başkanı Halil Arda, Fatih Mahallesi’nde rezerv alan olarak belirlenen yerlerdeki arsaların rayiç bedelinin 700 liraya kadar düşürüldüğünü söyledi.

Başkan Arda'dan 'Sarnıç' için rezerv alan çağrısı!

Belediye olarak pay istemiyorum

“Fatih Mahallemizdeki arsalar için Milli Emlak Müdürlüğü'nün belirlediği 2 bin liraya ulaşan rayiç bedellere karşı verdiğimiz mücadele sonucunda, rezerv alanda kalan arsaların metrekare fiyatları 700 liraya kadar düştü” diyen Başkan Arda sözlerini şöyle sürdürdü: “2000 yılından önce yapılan yaklaşık 650 yapıyla ilgili 4706 sayılı yasa gereği Gaziemir Belediyesi tüm çalışmalarını yapıp Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletmiş durumda. Bu yasaya tabi olan evlerin tapularını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gaziemir Belediyesi’ne devretmesi gerekiyor. Ancak bize devredilmiş bir şey yok. 650 tapunun bize devrini bekliyoruz. Bize devri yapıldıktan sonra satışını yapacağız ancak o parayı biz almayacağız. Yasaya göre Gaziemir Belediyesi yapacağı hizmetler karşılığında belli bir pay alacak. Bu mahallemize yol, kanalizasyon yapılmış, su gelmiş. Ben o satışlardan bize gelecek payı istemiyorum. Yeter ki sizden az para alsınlar. Sadece 38 parsel değil, tüm mahalle rezerv alanı ilan edilsin daha düşük fiyatlarla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu yerleri sizlere satsın.İsteğimiz bu kadar masum ve net.”


Başkan Arda'dan 'Sarnıç' için rezerv alan çağrısı!

Çifte standart var

Aynı bölgede Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 225 liraya sattığı araziyi bir sokak ötede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2 bin liraya sattığını, bunun çifte standart olduğunu vurgulayan Başkan Arda, “Orman arazisi nasıl 225 liraya satılıyorsa sizin arazilerinizi de aynı fiyata düşürsünler. Neden aynı devlette iki farklı bakanlık farklı fiyat uyguluyor. Bunu çözecek olan siyasi irade. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, nasıl ki orman vasfını yitirmiş 2B arazileriyle ilgili de ‘yarı yarıya satılır’ diye karar çıkarmışsa,  Tarım ve Orman Bakanlığı arazilerini 225 liraya satıyorsa burayla ilgili bir karar çıkarabilir. Orası da Sarnıç’ın toprağı burası da Sarnıç. Böyle çifte standart olmaz. Sorun çözülene kadar mücadelemiz devam edecek” diye konuştu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

MASKİ’den Salihli Kemerdamları’nda Taşkınlara Karşı Önlem

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü, geçmişte yoğun yağışlar nedeniyle...

6 saat önce

Manisa’da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Yaşandı

Cumhuriyet’in ilanının 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla Manisa’da düzenlenen 29 Ekim...

6 saat önce

Menemen'de Cumhuriyet coşkusu, tarihe geçecek görüntülere...

Cumhuriyetimizin 103. yıl dönümü, Menemen'de on binlerle birlikte kutlandı. Menemen Belediyesi...

12 saat önce

Çiğli’de Cumhuriyet’in 103. yılı coşkuyla kutlandı

Çiğli Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü dolayısıyla...

13 saat önce

Huzurevinde coşkulu 29 Ekim balosu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zübeyde Hanım Huzurevi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla...

14 saat önce

Bayraklı-Bornova hattında 5 kilometrelik yenileme

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı ile Bornova arasındaki önemli güzergâhlardan Yüzbaşı...

14 saat önce

Efes Selçuk’ta Cumhuriyet Coşkusu Çocukların Sürpriziyle...

Efes Selçuk Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Çocuk Birimleri tarafından düzenlenen...

14 saat önce

Çocuklar İzmir’in kültürel mirasını sanatla keşfetti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlediği basma ve...

14 saat önce

ADD Bornova’dan Cumhuriyet Bayramı buluşması

Atatürkçü Düşünce Derneği Bornova Şubesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Bornova Belediyesi’nin...

15 saat önce

Başkan Dutlulu'nda '29 Ekim' mesajı!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 103. yıl...

1 gün önce

Cumhuriyet’in 103. yılı Karşıyaka’da gururla kutlanıyor

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 103. yıl dönümü, Karşıyaka’da büyük bir coşkuyla kutlanıyor....

1 gün önce

Cumhuriyet’in 103. yılı Karşıyaka’da gururla kutlanıyor

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 103. yıl dönümü, Karşıyaka’da büyük bir coşkuyla...

1 gün önce