BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.703 %0,67 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.352,21 %1,58 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Başkan Arda'dan Azerbaycan'a dayanışma mektubu

Başkan Arda'dan Azerbaycan'a dayanışma mektubu

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Ermenistan’ın yakın zamanda Azerbaycan’da gerçekleştirdiği saldırılarla birçok sivilin ölümüne yol açmasının ardından kardeş belediye Bakü’de bulunan Azerbaycan 1 No’lu Uşak Evi’ne ve bu evde yaşayan çocuklara mektup yazarak onların yanında olduğunu vurguladı.

0Yorumlar
Başkan Arda'dan Azerbaycan'a dayanışma mektubu
Başkan Arda, Uşak Evi’nin sorumlusu Nermina Zöhrebova’ya yazdığı mektubunda Azerbaycan 1 No’lu Uşak Evi Halk Dansları Grubu’nun Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği’nin en renkli gruplarından biri olduğunu belirterek tüm Azerbaycan’a ve çocuklara sevgilerini gönderdiğini belirtti.

Başkan Arda, mektubunda Ermenistan’ın yıllardır Azerbaycan toprağı Karabağ’ı haksız şekilde işgal ettiğini de vurgulayarak “Ermenistan’ın bölgedeki soydaşlarımıza yönelik yakın zamanda gerçekleştirdikleri hain saldırıları şiddetle kınıyorum. Yapılan bu hain saldırıya Azerbaycan ordusu gereken karşılığı vermiş ve yüreklerimizi bir nebze de olsa rahatlatmıştır. Tüm dünya bilmelidir ki Karabağ Azerbaycan toprağıdır ve bu topraklar kısa bir zaman sonra Azerbaycan’ın olacaktır” dedi.

“Biz Gaziemir Belediyesi olarak her zaman ulusal ve uluslararası iş birliğini, kıstasları ve hukuku esas aldık ve almaya da devam edeceğiz” diyen Başkan Arda, mektubunda şunları söyledi:

“Can dostumuz Azerbaycan’ın yanındayız”

“Şimdi de Karabağ meselesinde can dostumuz, kardeşimiz Azerbaycan’ın yanında olduğumuzu belirtmek isteriz. Yine en büyük temennimiz; Ermenistan’ın yapmış olduğu bu işgalin bir an önce son bulması, adil ve kalıcı barışın gerçekleşmesidir.   Burada da Karabağ’ın Azerbaycan egemenliğinde olduğunu savunmaktayız. Uluslararası platformlardan beklentimiz ise işgalci taraf Ermenistan’a, Karabağ’ın egemenliğinin Azerbaycan toprak bütünlüğünde olduğunun kabul ettirilmesidir. Biliyoruz ki Azerbaycan ordusu şanlı ilerleyişini devam ettirmekte, Ermenistan işgalinde olan toprakları bir bir alarak buralara Azerbaycan’ın şanlı bayrağını dikmektedir. Gelişmeleri yakından takip ediyor; acılarınızla üzülüyor, dertleniyor, kederleniyoruz, Azerbaycan liderimiz İlham Aliyev’in vermiş olduğu mesajlarla mutlu oluyor, umutlanıyoruz. Ermenistan’ın bölgede barış ve istikrarın önündeki en büyük engellerden biri olduğunu ifade ediyor “Tek Millet İki Devlet” anlayışıyla her daim can Azerbaycan’ın yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bizim yüreklerimiz kardeş Azerbaycan’la birlikte atıyor, inşallah hep birlikte daha güçlü bir şekilde tüm dünyaya barış mesajlarını en kısa zamanda vereceğiz. Bu duygu ve düşüncelerimizle Azerbaycan’da şehit düşen askerlerimizin kederli ailelerine basağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. En kısa zamanda müjdeli haberi alacağımıza canı gönülden inanıyorum. Zafer, ancak ona inananlarındır ve biz de bu zafere çok inanıyoruz. Saygı ve sevgilerimle.”
 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

5. Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali Başladı

Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali’nin beşincisi, “Smyrna’dan Homeros’a: Bayraklı...

10 saat önce

Gençler Cumhuriyet’in izinde yürüdü, kadınlar...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençleri doğayla, kadınları tarihle buluşturdu. Cumhuriyet Bayramı...

14 saat önce

İş’te İzmir’le iş buldu, öğrencileriyle derste buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası bünyesindeki İş’te İzmir platformu, iş arayanlarla...

15 saat önce

3. Yaş Üniversitesi’nde ders zili çaldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş ve üzeri vatandaşları aktif yaşama ve hayat boyu...

15 saat önce

Büyükşehir, dayanışma noktalarıyla İzmirlinin yanında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 12 Dayanışma Noktası ve 3 Danışma Noktası...

15 saat önce

1,5 milyon ton dip çamuru çıkarıldı, rota kuzeye çevrildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de su sirkülasyonunu artırmak ve deniz ekosistemini...

15 saat önce

Efes Selçuk'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Kültür, Tarih...

Efes Selçuk Belediyesi, Cumhuriyetin 103. yıl dönümünü kapsamında anma programları, törenler,...

15 saat önce

Genç Yaka’da ‘Cumhuriyet’in İzinde’ bilgi yarışması

Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kapsamında Genç Yaka’da bilgi yarışması düzenledi. 4...

15 saat önce

Bornova’da gelecek minik ellerle yeşerdi

Bornova Belediyesi Ekolojik Kent Yerel Tohum Merkezi’ni ziyaret eden Mediha Mahmutbey Ortaokulu...

15 saat önce

Geleceğin yıldızları Buca’da yetişiyor

Buca Belediyesi’nin çocukları sporla buluşturmak amacıyla düzenlediği ücretsiz Futbol Okulları,...

17 saat önce

Kemeraltı Festivali esnafın yüzünü güldürdü

Konak Belediyesi’nin düzenlediği Kemeraltı Festivali, Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun da...

1 gün önce

Sarnıç’ın su şebekesine 205 milyonluk yatırım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gaziemir Sarnıç’ta 205 milyon liralık...

1 gün önce