BIST 100 13.337,69 %0,40 Altın 6.820,54 ₺/gr %0,66 Bitcoin $86.038 %6,16 Dolar 48,81 ₺ %0,06 Euro 56,00 ₺ %0,11 Sterlin 65,29 ₺ %0,13 Gümüş 103,69 ₺/gr %0,23 Ethereum $2.755,08 %4,91 İsviçre Frangı 59,43 ₺ %0,15 Kanada Doları 34,77 ₺ %0,33 Avustralya Doları 34,77 ₺ %0,05 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,99 ₺ %0,05 BAE Dirhemi 13,29 ₺ %0,06 Rus Rublesi 0,59 ₺ %0,97 Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,10
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Başkan Batur, geleceğin mimarlarıyla buluştu

Başkan Batur, geleceğin mimarlarıyla buluştu

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileriyle bir araya gelen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, geleceğin mimarlarına tarihi Kemer Tren İstasyonu’nun hangar binasını dönüştürerek kuracakları İZTASYON Mimarlık ve Kent Etkinlikleri Merkezi’ni anlattı. Batur, merkezin kente çok güzel bir misyon kazandıracağını söyledi.

0Yorumlar
Başkan Batur, geleceğin mimarlarıyla buluştu

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi. Tarihi Kemer Tren İstasyonu’nun hangar binasını, İzmir Serbest Mimarlar Derneği ve Mimarlar Odası İzmir Şubesi işbirliğiyle, İZTASYON Mimarlık ve Kent Etkinlikleri Merkezi olarak şehre kazandırmak için yaptıkları çalışmaları öğrencilerle paylaşan Batur, başta kentsel dönüşüm olmak üzere Konak’ta yaptıkları çalışmaları da aktardı.

Yaşar Üniversitesi’nin Bornova’da kurulu Selçuk Yaşar Kampüsü’nde yapılan toplantıya, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yiğit Kazançoğlu, Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Havva Meltem Gürel, öğretim görevlileri ve 4. sınıf mimarlık öğrencileri katıldı.

“Belediye başkanının kente mimar olarak bakabilmesi büyük avantaj”

Toplantıda konuşmaya kısaca özgeçmişini aktararak başlayan Başkan Batur, kendisinin de mimar olduğunu belirterek, üniversiteyi 1981 yılında bitirdiğini belirtti. Önce mimarlık yaptığını, daha sonra siyasete atıldığını söyleyen Batur, 20 yılı Narlıdere’de olmak üzere yaklaşık 25 yıldır belediye başkanı olduğunu kaydetti. Belediye başkanının kente mimar olarak bakabilmesinin çok büyük avantajları olduğunu söyleyen Batur, “Mimar olarak bakmak ayrı bir göz demek; kentin gelişmesiyle, kentin gelecekte ne olacağıyla ilgili öngörüleri saptamak ve buna göre vizyon koymak çok önemli. Narlıdere’de, mimari açıdan baktığımızda, okullarda bize öğretilen eğitim tekniğine uygun bir yapılaşmanın olduğunu görürsünüz” dedi.

“Vatandaşın işin içinde olmadığı hiçbir proje başarılı olamaz”

Narlıdere’de yeşil alanların korunması adına da önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Batur, “Narlıdere deyince kentsel dönüşüm akla gelir. Narlıdere’de kentsel dönüşümü başlatan belediye başkanıyım. Orada yerleşik halkın da görüşlerini alarak, yüzde yüz uzlaşıyla kentsel dönüşümü yaptık. Bugün Narlıdere’de emlak piyasanın en üst noktaya gelmesinin nedenlerinden biri budur. Kenti korumak, kentliyle uzlaşı içinde projeleri yapmak bana göre en önemli nokta. Orada oturan vatandaşın benimsemediği, o işin içinde olmadığı hiçbir proje başarılı olamaz. Özellikle kentsel dönüşümde buna çok dikkat ediyoruz” diye konuştu.

“İşin zoru bundan sonra”

Narlıdere’deki özellikle kentsel dönüşüm çalışmalarındaki başarının ardından, CHP Genel Merkezi’nin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun takdiriyle, İzmir’in kalbi olmasına rağmen, çarpık yapılaşmada birinci sıraya gelen Konak’a atandığını, Konak’taki vatandaşların da tercihiyle başkanlık görevine geldiğini ifade eden Batur, şöyle devam etti:

“Konak’ta Kordon’un, Güzelyalı’nın arkasında çarpık yapılaşma olan o kadar çok mahalle var ki. Atatürk maskının karşısındaki Kadifekale’nin yan tarafındaki yapılaşmaya baktığınızda, bir metrekare yeşil alan yoktur, otobüsler karşı karşıya geldiğinde biri diğerinin geçmesini bekler. Biz bu tür bölgelerde yeni bir dönüşüm planı hazırladık. Beştepeler’de 200, Gültepe’de 300 hektar olmak üzere 500 hektarlık bir alanın dönüşüm planlarını hazırladık, parselasyon planları da tamamlanmak üzere. İşin zoru da bundan sonra. Bundan sonra da uzlaşı görüşmelerine başlıyoruz. Kentlinin, orada yaşayan vatandaşın haklarını koruyacak, belediyenin kontrolünde yapılacak bir Narlıdere modelini orada da uygulayacağız.”

“Kente çok güzel bir misyon kazandıracak”

Konak’ta üç bini aşkın tarihi bina olduğunu, bu yapıları restorasyon çalışmalarıyla tekrar şehre kazandırmak için çalıştıklarını da söyleyen Batur, 10 yıllığına kiraladıkları tarihi Kemer Tren İstasyonu’nun hangar binasını da İZTASYON Mimarlık ve Kent Etkinlikleri Merkezi’ne dönüştüreceklerini belirtti. Çalışmaları İzmir Serbest Mimarlar Derneği ve Mimarlar Odası İzmir Şubesi işbirliğiyle yürüttüklerini belirten Batur, “1857 yılında yapılmış bir bina. 795 metrekarelik bir alan, açık alanı da 2 bin 500 metrekare. Hemen yanından İzban geçiyor. Harika bir yapı. Mümkün olduğunca mevcut halini korumak istiyoruz. Bittiği zaman kente çok güzel bir misyon kazandıracak. Mimarlık öğrencilerinin mimarlarla birlikte vakit geçirebileceği, her türlü mekânsal çalışmanın yapılabileceği bir merkez olacak” dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

AK Partili Arslan'dan CHP'li Güleç'e: "Sahadaki çalışmayı...

CHP Tire İlçe Başkanı İsmail Güleç’in, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın...

4 saat önce

CEV U18 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası Rüzgarı Foça’da...

İzmir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) ve Türkiye...

6 saat önce

Bayraklı Tünelleri’ndeki tır yangını kısa sürede söndürüldü

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri, Bayraklı Tünelleri’nin Çiğli istikametinde...

7 saat önce

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden reklam panoları...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Karşıyaka'da kaldırılan reklam panolarına ilişkin açıklama...

9 saat önce

Karşıyaka’nın tarihi sağlık merkezinde restorasyon başladı

Karşıyaka Belediyesi, 1950’li yıllarda inşa edilen ve ‘korunması gerekli taşınmaz kültür...

11 saat önce

Bayraklı’da Avrupa Hareketlilik Haftası renkli...

Bayraklı’da 7’den 70’e vatandaşlar Avrupa Hareketlilik Haftası için bir araya geldi. Turgut Özal...

11 saat önce

Buca’da kaçak atık dökümüne karşı kurumlar arası güç birliği

Buca Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Atık Yönetimi Koordinasyon Toplantısı’nda...

12 saat önce

Kavacık Üzüm Festivali bu sene de çok beğenildi

Emeğin, üretimden gelen gücün ve dayanışmanın marka ismi 14’üncü Kavacık Üzüm Festivali, yoğun...

12 saat önce

Gökçealan Coğrafi İşaretli Osmancık Üzümü İle Şenlendi

Efes Selçuk’un coğrafi işaretli tarımsal zenginliği Osmancık üzümünü daha geniş kitlelere...

13 saat önce

Başkan Mutlu, gençlerle yapay zeka atölyesinde buluştu

Konak Belediyesi, gençlerin yapay zeka teknolojilerini doğru ve verimli kullanmalarını...

13 saat önce

Elektrikli araçta Büyükşehir modeli

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 100 elektrikli araçtan oluşan filosu bugüne kadar 7,5 milyon...

13 saat önce

Bornova’da hizmet sokakta şekilleniyor

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "Ortak Akıl ve Yerinde Çözüm" ilkesiyle başlattığı saha...

13 saat önce