BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Başkan Batur’a ETİK’ten indirim teşekkürü

Başkan Batur’a ETİK’ten indirim teşekkürü

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a Etik Ege Turistik İşletmeler Birliği’nden ‘Katı Atık Bedeli’nde yapılan indirim için teşekkür geldi.  Başkan Batur, yerel yönetimler olarak özellikle bu dönemde esnafı desteklemenin çok önemli olduğuna dikkat çekerek “Sıkıntıları çözmek için varız” dedi.

0Yorumlar
Başkan Batur’a ETİK’ten indirim teşekkürü

Konak Belediyesi’nin ‘Katı Atık Bedeli’nde indirime gitmesi üzerine,  Etik Ege Turistik İşletmeler Birliği Başkanı Mehmet İşler ve Yönetim Kurulu, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a teşekkür ziyaretinde bulundu. Konak Belediyesi’nin Şubat ayı Meclis Toplantısında, Otel İşletmelerinin 01 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 2021 yılı Katı Atık Bedeli üzerinden ücretlendirilmeye devam edilmesi karara bağlanmıştı. En fazla üyesi Konak’ta bulunan Etik Ege Turistik İşletmeler Birliği Başkanı Mehmet İşler ‘Katı Atık Bedeli’nde indirime gidilmesi ve diğer yerel yönetimlere örnek olması bakımından teşekkürlerini iletirken Başkan Batur, özellikle pandemi döneminde esnafla, işletmelerle omuz omuza verdiklerini, karınca kararınca destek olmaya çalıştıklarını söyledi.

Batur: İşletmeleri ayakta tutmamız lazım

Özellikle pandemi döneminde esnafa, işletmelere ellerinden geldiğinde yardımcı olmaya gayret ettiklerini anlatan Başkan Batur, esnaftan işgaliye almadıklarını, zaman zaman kampanyalar düzenlediklerini bu şekilde de karınca kararınca yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.  Şu anda kamuoyundaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini de belirten Batur, “Şu anda büyük bir yıkım var. Çok işletme kapanacak bu elektrik faturası yüzünden. Nasıl başa çıkacak bu insanlar. Biz de bu gelen serzenişleri değerlendirdik. Yerel yönetim olarak nasıl destek olabiliriz diye düşündük. Yine 2021 yılındaki fiyatları uygulama konusunda Meclisimizde geçirdik. Geçmişteki fiyatlara bir kuruş zam yapmadık. 2021 fiyatlarını uygulayacağız. Bu arada 1 Ocak’tan itibaren uygulanması konusunda karar aldık. Bizim yerel yönetim olarak buradaki esnafı, işletmeleri ayakta tutmamız lazım. Ben hep öyle bakarım. Başka şansımız yok. Biz eğer bu kentin yöneticisiysek bu kentteki insanların sıkıntılarını, problemlerini çözmek için varız. Başka türlü sıkıntılarınız olur, problemleriniz olur, lütfen bize bildirin. Her zaman yanınızdayız. Özellikle bu dönem tam bir dayanışma ruhu içinde hareket etmemiz lazım” diye konuştu.

İşler: Konak Belediyesi örnek olacak

Özellikle ekonomide Koronavirüsün getirdiği baskıyı tüm sektörlerde seyrettiklerini belirten Birlik Başkanı Mehmet İşler, en büyük darbeyi de turizm sektörünün aldığını ve son gelen elektrik faturalarıyla sektörde kapanmaların yaşandığını söyledi.  Her geçen gün maliyetlerin hızla arttığı bir dönemde Konak Belediyesi’nin ‘Katı Atık Bedeli’nde indirime gitmesinin çok önemli olduğuna işaret eden İşler, “Konak, bizim en fazla üyemizin olduğu ilçe, biz bütün Ege’yi kapsıyoruz. Tabi bu emsaldir. Siz Konak Belediyesi olarak, birliktelik ruhunu arttırmak, desteklemek adına özveride bulundunuz. Siz gelirlerinizden bu fedakarlığı yaparken, devletin bu kadar ağır bir bedelle vatandaşını ezerken bu sizin yaptığınız bir emsaldir, bir örnektir. Bu ne kadar çok halkçı olmakla, ne kadar çok kitlelerin yanında olmakla ilgilidir. Bu nedenle tüm üyelerimiz adına size teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Öte yandan ziyarette Konak Belediyesi ile Etik Ege Turistik İşletmeler Birliği arasında ilişkilerin geliştirilmesi, iki kurum arasında görüş alış verişinde bulunarak işbirliği projelerinin geliştirilmesi ve sektöre faydalı olacak çalışmaların yapılması konusunda görüş birliğine varıldı. Ziyaret sonunda Turistik İşletmeler Birliği Başkanı Mehmet İşler, tüm üyeler adına Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a çiçek takdim etti. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni

Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...

8 saat önce

Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...

Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...

9 saat önce

Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...

Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...

9 saat önce

Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu

Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...

12 saat önce

İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...

13 saat önce

Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...

14 saat önce

Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...

Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...

14 saat önce

Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı

Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...

14 saat önce

Can dostlar için fotoğraf sergisi

Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...

1 gün önce

Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu

Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...

1 gün önce

Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...

Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...

1 gün önce

BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...

1 gün önce