BIST 100 13.168,35 %0,63 Altın 6.721,64 ₺/gr %0,13 Bitcoin $84.503 %1,89 Dolar 48,86 ₺ %0,05 Euro 55,80 ₺ %0,30 Sterlin 64,88 ₺ %0,34 Gümüş 100,67 ₺/gr %0,55 Ethereum $2.694,75 %1,76 İsviçre Frangı 59,04 ₺ %0,25 Kanada Doları 34,64 ₺ %0,04 Avustralya Doları 34,40 ₺ %0,05 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,01 ₺ %0,06 BAE Dirhemi 13,31 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,37 Çin Yuanı 7,28 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Başkan Ceritoğlu Sengel'den faaliyet raporu sunumu

Başkan Ceritoğlu Sengel'den faaliyet raporu sunumu

Selçuk Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nda 2021 Yılı Faaliyet Raporu kabul edildi.

0Yorumlar
Başkan Ceritoğlu Sengel'den faaliyet raporu sunumu
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, 2021 Yılının Faaliyet Raporuna ilişkin “Dayanışma Yılı”, “Kendi Kendine Yetme Yılı” , “Birlik ve Beraberlik Yılı” başlıkları altında meclis üyeleri ve katılımcılara yönelik geniş kapsamlı bir sunum yaptı. 

Sunumunda pandemi ile başlayan sürecin ve ekonomik koşulların genel etkilerinin altını çizen Başkan Ceritoğlu Sengel, sosyal yardım kalemleri hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Sosyal yardım kalemlerinden Hasta Servis Hizmeti ve Okul Servis Hizmetine değinen Başkan Ceritoğlu Sengel; “2021 yılında 177 hastanın 542 sefer hastaneye nakillerini sağladık. Merkezden uzak noktalarda ikamet eden 145 öğrencimize 121. 063.00 TL tutarında ulaşım yardımı sağladık. Kara Kış Halk Dayanışması ile 15. 930 adet ekmeği halkımızla bölüştük. Masal Evi çiftçi kadınların çocuklarının evidir. 90 tarım işçisi kadının çocuklarını Masal Evi’nde misafir ettik. Dayanışma Yılı dememizin sebebi budur.” dedi.

2021 yılının temalarından birinin “Kendi Kendine Yetme Yılı” olmasına değinen Başkan Ceritoğlu Sengel; “Efeslim Kart ile 279 ailenin kartlarına yatırdığımız bakiyelerle 699.800 TL’nin kent içinde kalmasını, esnafımıza, manavımıza, kasabımıza, dolayısıyla hepimizin eşine dostuna kazandırılmasını sağladık.  Pandemide yaptığımız birçok şey aslında esnaf içindi. İftar Kart ile de aynı durum söz konusu. Pamucak’ta düzenlenen kamplarla 5700 genç kent içerisindeki esnaftan alışveriş yaptı. Esnaf bize dedi ki; “Can suyu gibi geldi Başkan, devamını getir”. Etkinlikler esnafın kazanması açısından çok önemli. Bizim dışardan gelecek insana ihtiyacımız var. Bu bazen Pamucak’ta olur, bazen Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde olur ki, bazen de Tiyatro Festivali ile olur. Ama bir şekilde insanları kentin içine getirmeye çalıştık ki esnaf kazansın” dedi.



KENDİ SÖKÜĞÜMÜZÜ DİKMEYİ ÖĞRENDİK
Selçuk Belediyesi’nin kendi kaynaklarıyla yaptığı çalışmalara da değinen Başkan Ceritoğlu Sengel; “Kendi söküğümüzü kendimiz dikmeyi öğrendik. Kendi ürettiğimiz banklar, çıkan malzemelerin dönüşümü, Makine İkmal Bakım Onarım Şefliği Atölyemizde arıza ve bakım çalışmalarımızı personelimizin kendi yapmasıyla 117.250.00 TL, Demir Atölyesi’nde usta personellerimiz tarafından malzeme temini yapılarak 498.000 TL tutarında belediyemize kazanç sağladık. Yine kendi kendimize yetme noktasında İller Bankası’ndan altyapısı biten 51 bin metrekare yol yapılması için ihalemizi gerçekleştirdik. Uzun yıllardan beri sorun olan yollarımızın önemli bir kısmını bitirdik. Yıllardır girilmeyen Sevgi Yolu’nda çalışmalara başladık ” dedi.

EMPATİ, SAHİP ÇIKMA VE AİDİYET
Yönetim anlayışının empati, sahip çıkma ve aidiyet duygusuna dayandığını dile getiren Başkan Ceritoğlu Sengel; “Biz burayı empati ruhu ile yönetiyoruz. O kadın çocuğunu büyütürken mamasını alamıyorsa bu dert bizim derdimiz, işte bu empati ruhudur. Bizim faaliyet raporumuz ile söylemek istediğimiz aslında şuydu:  “Başımıza ne gelirse gelsin, hangi kurum bizden elini eteğini çekiyorsa çeksin, biz bize yeteriz” Buradaki mantık Selçuk Belediye Başkanı değil Selçuk halkının aslında kendine yettiği idi.  İlk geldiğim günden beri söylediğim şey şu; kentli kentine ve kentlisine sahip çıkmalı.   2020- 2021 yılında aslında Selçuk halkına şunu göstermek istedik; Biz eğer gerçekten bir arada durmayı başarabilirsek eksiklerimizi birlikte ortaya koyarsak yoksulumuza da birlikte bakarız esnafımıza da birlikte para kazandırırız” dedi.

Başkan Ceritoğlu Sengel’in konuşmasının ardından 2021 Yılı Faaliyet Raporu Belediye Meclisi’nde oylanarak kabul edildi.
 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Özlem Koç Şenoğlu’ndan önemli başarı!

İnşaat, yatırım ve gayrimenkul alanında geliştirdiği projeyle Akbank ve Sabancı Üniversitesi’nin...

7 saat önce

Su ürünleri sektörü Future Fish Eurasia’da buluştu

Future Fish Eurasia – 12. Uluslararası Su Ürünleri İhracat ve İşleme, Akuakültür ve Balıkçılık...

8 saat önce

39. Ahilik Haftası Efes Selçuk’ta Törenle Kutlandı

Efes Selçuk’ta 39. Ahilik Haftası, Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Selçuk Mesleki Eğitim...

9 saat önce

Buca’da marketlere “sıfır atık” denetimi

Buca Belediyesi, ilçedeki atık yönetimini en üst seviyeye çıkarmak ve çevre bilincini artırmak...

14 saat önce

Bornova’da çifte merdiven hamlesi

Bornova genelinde kentsel konforu ve yaşam kalitesini artırmak adına çalışmalarını aralıksız...

14 saat önce

Başkan Tugay’dan şehit ve gaziler için vefa mesajı

Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen geceye katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil...

14 saat önce

Balçova’da Mahalle Yaşam Alanları Kurslarla Renkleniyor

Balçova Belediyesi Mahalle Yaşam Alanlarında yeni dönem kursları başladı. El sanatlarından...

14 saat önce

Başkan Tugay: Elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Bremen-İzmir Kardeş Şehir Derneği Başkanı...

14 saat önce

Karbon ayak izini ulaşım tercihi belirliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 2025-2050 Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem...

15 saat önce

Büyükşehir’den yeni eğitim döneminde beslenme desteği

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2026-2027 eğitim yılında da çocuk ve gençlerin sağlıklı...

15 saat önce

Burhan Özfatura son yolculuğuna uğurlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde iki dönem başkanlık yapan Burhan Özfatura, 83 yaşında yaşamını...

1 gün önce

Başkan Tugay’dan İtalya’da Marble İzmir temasları

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Marmomac Fuarı kapsamında Verona’da yerel...

1 gün önce